Έρχεται «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και ζέστης: Βίντεο από τη διαδρομή του πορτοκαλί νέφους
Πρόκειται για το δεύτερο αξιοσημείωτο κύμα αφρικανικής σκόνης που καταφθάνει στη χώρα μας, μετά τις απόκοσμες εικόνες του περασμένου μήνα

Καρέ-καρέ αποτυπώνεται σε βίντεο που ανήρτησε στα social media ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, το πέπλο αφρικανικής σκόνης που θα σκεπάσει αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για το δεύτερο αξιοσημείωτο κύμα αφρικανικής σκόνης που καταφθάνει στη χώρα μας, μετά τις απόκοσμες εικόνες του περασμένου μήνα, ωστόσο δεν θα είναι τέτοιας έντασης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, ο υποτροπικός αεροχείμαρρος που πλησιάζει τη χώρα θα «ντύσει» πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα στα… πορτοκαλί λόγω του κύματος σκόνης, ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι ακόμα πιο αποπνικτική εξαιτίας και των αρκετά υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα, το προσεχές Παρασκευοσαββατοκύριακο αναμένονται θερμοκρασίες κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Όπως σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς στην ανάρτησή του στο X, «από την Πέμπτη ξεκινά η μεταφορά σκόνης προς τη χώρα μας από τις ακτές της Αφρικής, με κορύφωση των συγκεντρώσεων την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι ποσότητες σκόνης αυτό το διήμερο συγκρινόμενες με το προηγούμενο επεισόδιο, θα είναι μικρότερες και θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και τα νότια (κυρίως Πελοπόννησος και Κρήτη). To φαινόμενο αναφέρεται στις γενικές προγνώσεις της ΕΜΥ και παρακολουθείται από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας».

 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;