Κριστίν Μπεράρντι: Η Jazz vocalist εμφανίζεται στις 7/6 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά
Το νεοσύστατο vocal Jazz τρίο που παρουσιάζει για πρώτη φορά συνθέσεις της Kristin Berardi και του Άρη Παπαδόπουλου.

H πολυβραβευμένη Jazz vocalist Κριστίν Μπεράρντι (Kristin Berardi) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συναντά το ντουέτο των Άρη Παπαδόπουλου (πιάνο) και ο Γρηγόρη Θεοδωρίδη (μπάσο) σε μία μοναδική συναυλία στις 7 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κλείσε το εισιτήριό σου σήμερα στο neolaia tickets!

Το ιδιαίτερο ύφος της καλλιτέχνιδας με υπόβαθρο τον αφαιρετικό ήχο του ντουέτου των Άρη Παπαδόπουλου με τον Γρηγόρη Θεοδωρίδη δημιουργούν μια αισθησιακή και μυσταγωγική ατμόσφαιρα, σχηματίζοντας ένα νεοσύστατο vocal Jazz τρίο που παρουσιάζει για πρώτη φορά συνθέσεις της Kristin Berardi και του Άρη Παπαδόπουλου.

H Kristin Berardi είναι μία καταξιωμένη καλλιτέχνης στο χώρο της Jazz αυτοσχεδιαστικής μουσικής με συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Είναι καθηγήτρια στο Hochschule of Music της Λουκέρνης και έχει κυκλοφορήσει πάνω από 10 προσωπικά άλμπουμ, με το τελευταίο να είναι το “The Light and the Dark” με τη συμμετοχή της Ingrid Jenson.

Οι διακρίσεις της περιλαμβάνουν τη πρώτη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωνητικής του Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ (2006), το Εθνικό Βραβείο Τζαζ (Αυστραλία 2012), τα 3 βραβεία Bell για το καλύτερο φωνητικό άλμπουμ τζαζ της χρονιάς (Αυστραλία), μεταξύ άλλων.

To ντουέτο του Άρη Παπαδόπουλου και Γρηγόρη Θεοδωρίδη, ένα από τα ξεχωριστά σχήματα της Αθηναϊκής Jazz σκηνής, μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους album “AΝΑPOLONTAS” από την ΙRIDA Jazz, συναντά την Kristin Berardi και επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις.

Το τρίο αναπτύσσει εκφραστικά έναν εξελισσόμενο διάλογο μεταξύ των καλλιτεχνών στη βάση της σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής μουσικής και παρουσιάζει συγκλονιστικές και συγκινητικές ερμηνείες στην πρώτη του live performance στην αίθουσα Γιάννης Μαρίνος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 20:30.

Η ξεχωριστή συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εισιτήρια από 10 ευρώ (φοιτητές, ΑΜΕΑ) και 15 ευρώ (γενική είσοδος) μέσω more.com

Xορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και το 3ο Πρόγραμμα.

Who is who

Η Kristin Berardi είναι μια διεθνώς βραβευμένη τραγουδίστρια από την Αυστραλία. Τώρα ζει στην Ελβετία καθώς είναι καθηγήτρια Jazz Voice στο Hochschule of Music της Λουκέρνης. Έχει κυκλοφορήσει πάνω από 10 προσωπικά άλμπουμ, με το τελευταίο να είναι το “The Light and the Dark” με τη συμμετοχή της Ingrid Jenson. Οι διακρίσεις της περιλαμβάνουν τη πρώτη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωνητικής του Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ (2006), το Εθνικό Βραβείο Τζαζ (Αυστραλία 2012), τα 3 βραβεία Bell για το καλύτερο φωνητικό άλμπουμ τζαζ της χρονιάς (Αυστραλία), μεταξύ άλλων. Έχει παίξει στο Birdland Jazz Club της Νέας Υόρκης, στο Montreux Jazz Festival, στο Sapporo JF, στο Java Jazz Festival. Ανυπομονεί να παίξει στην Αθήνα για πρώτη φορά.

O Γρηγόρης Θεοδωρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Αγρινίου. Σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε στην Αθήνα και σπούδασε Jazz και κλασικό κοντραμπάσο. Το 2011 μετακόμισε στην Ολλανδία για να σπουδάσει τζαζ ερμηνεία στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης και πήρε το δίπλωμά του με άριστα το 2016. Από το 2017 ταξιδεύει και παίζει μουσική σε φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε σκηνές τζαζ στη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, τη Σαγκάη, Λονδίνο, Κοπεγχάγη κ.λπ. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αναγνωρισμένους μουσικούς της Jazz στην Ευρώπη όπως οι Juraj Stanik, Eric Ineke, Rik Mol, Attila Gyarfas, Thomas Maasz. Με το προσωπικό του trio κυκλοφόρησε πρόσφατα (2023) το πρώτο του προσωπικό album με το όνομα “Green of Scilence”.

Ο Άρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και τζαζ πιάνο στο Ωδείο Φίλππος Νάκας. Δραστηριοποιείται ως πιανίστας της τζαζ από το 2002, μοιράζοντας την τοπική σκηνή με πολλούς Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες. Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, ένα με το κουαρτέτο του με το όνομα ENDEAVORS το 2017 και το ANAPOLONTAS, ένα ντουέτο πιάνου-μπάσου με τον Γρηγόρη Θοδωρή το 2023 με πρωτότυπες συνθέσεις. Είναι Καθηγητής Δομικής Μηχανικής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;