Eurovision 2024: Πολλά ερωτηματικά για την βαθμολογία του Ισραήλ
Eurovision 2024: Ένα παράδοξο στην αναλυτική βαθμολογία για το Ισραήλ προκαλεί αρκετά ερωτηματικά στους χρήστες των social media.

Η Eurovision 2024 ανήκει πλέον στην ιστορία και το βράδυ του Σαββάτου (11/5) ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την Ελβετία, με το Nemo και το τραγούδι «The Code». Η χώρα συγκέντρωσε 591 βαθμούς με ένα εντυπωσιακό σερί από 12άρια από τις εθνικές επιτροπές. Στο televoting τα πράγματα, όμως, ήταν διαφορετικά και η αμφιλεγόμενη συμμετοχή του Ισραήλ συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά, ειδικά, μετά από ένα παράδοξο με τη βαθμολογία της.

Την πρώτη πεντάδα του φετινού διαγωνισμού μουσικής συμπλήρωσαν η Κροατία, η Ουκρανία, η Γαλλία και το Ισραήλ. Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το «Zari» κατετάγησαν στην 11η θέση, αν και στο televoting κατέκτησαν την 8η θέση, ενώ η Silia Kapsis για την Κύπρο κατέκτησε τη 15η θέση.

Στη σκιά των όσων δραματικών συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Λωρίδα της Γάζας, η συμμετοχή του Ισραήλ ήταν από τις πιο αμφιλεγόμενες του διαγωνισμού με κοινό και συμμετοχές χωρών να αντιδρούν. Το κοινό υποδέχθηκε την 20χρονη Edel Golan με ηχηρές αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα κατά την εμφάνισή της τόσο τον ημιτελικό, όσο και στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024. Η EBU, μάλιστα, φάνηκε να χρησιμοποιεί σύστημα anti-booing προκειμένου να μην ακουστούν αυτές οι αποδοκιμασίες στη ζωντανή μετάδοση.

Παρόλα αυτά, το «Hurricane» κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία του κοινού, «σαρώνοντας» τα 12άρια ανά την Ευρώπη. Το Ισραήλ φαίνεται να πήρε 15 στο σύνολο.

Eurovision 2024

Ωστόσο, μία λεπτομέρεια στην αναλυτική βαθμολογία από τους δύο ημιτελικούς προκαλεί ερωτηματικά σε ό,τι αφορά την εγκυρότητα της διαδικασίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Άγιος Μαρίνος φαίνεται να μην είχε τιμήσει με ψήφο τη συμμετοχή του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Β’ Ημιτελικού, δίνοντας μηδέν στην Eden Golan.

Δύο ημέρες μετά, ωστόσο, στον Μεγάλο Τελικό, αυτό το μηδενικό μετατράπηκε ξαφνικά σε… 12άρι.

Eurovision 2024

Πολλοί ήταν οι χρήστες του διαδικτύου που παρατήρησαν αυτή την παρατυπία, ενώ αρκετοί αντέδρασαν με τους πόντους που έλαβε η χώρα από το televoting.

@allthingsadam.ie What do you think? #eurovision #eurovision2024 #europe #viral ♬ original sound – Adam Mc Callig

@ts2belladonna when people are screaming for a free palestine all over the world and all the crowd of malmö booed it’s impossible that this result wasnt constructed #freepalestine #eurovision2024 #eurovision #esc #israhell ♬ original sound – ☆

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;