Eurovision 2024: Ένας πλήρης οδηγός με όσα θα παρακολουθήσουμε στον Β' Ημιτελικό
Eurovision 2024: Όλα όσα γνωρίζουμε για τον B' Hμιτελικό - Tα φαβορί, τα outsiders και ένας αναλυτικός οδηγός για να είστε διαβασμένοι λίγο πριν η Μαρίνα Σάττι ανέβει στη σκηνή!

Ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2024 αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς πραγματοποιήθηκε χθες (7/5) στο Malmο Arena της Σουηδίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό είναι οι: Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κύπρος, Κροατία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.

Αν θέλεις να μάθεις αναλυτικά όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2024, μπες εδώ!

Ο δεύτερος ημιτελικός του μουσικού διαγωνισμού πλησιάζει, με την Μαρίνα Σάττι να βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από την live εμφάνισή της. Το Zari, που φέτος εκπροσωπεί τη χώρα μας, βρίσκεται πολύ ψηλά στα στατιστικά και έχει κερδίσει διθυραμβικά σχόλια ακόμη και από την επιλεκτική και πολλές φορές, αυστηρή οπτική γωνία των ειδικών σε θέματα μουσικής του BBC.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Eurovision 2024: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις για τον Β’ Ημιτελικό

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη (9/5) στις 22:00. Μάλιστα, η Ελλάδα θα ανέβει στη σκηνή στο πρώτο μισό του ημιτελικού και αρκετά νωρίς.

Συγκεκριμένα, η Μαρίνα Σάττι θα ανέβει στη σκηνή του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2024 τρίτη στη σειρά εμφάνισης. Αυτό σημαίνει πως υπολογίζεται να βγει στη σκηνή γύρω στις 22:30.

Να υπενθυμίσομε ότι, εκτός διαγωνισμού θα παρουσιαστούν τα τραγούδια της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, καθώς είναι κάθε φορά απευθείας στον τελικό, ως μέλη των ιδρυτών της διοργάνωσης. Αυτές οι χώρες θα μπορούν, επίσης, να ψηφίσουν στον ημιτελικό που παρουσιάζονται.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό της φετινής Eurovision

  1. Μάλτα / Sarah Bonnici – Loop
  2. Αλβανία / BESA – TITAN
  3. Ελλάδα / Marina Satti – ZARI
  4. Ελβετία / Nemo – The Code
  5. Τσεχία / Aiko – Pedestal
  6. Γαλλία / Slimane – Mon amour
  7. Αυστρία / Kaleen – We Will Rave
  8. Δανία / SABA – SAND
  9. Αρμενία / LADANIVA – Jako
  10. Λετονία / Dons – Hollow
  11. Ισπανία / Nebulossa – ZORRA
  12. Σαν Μαρίνο / MEGARA – 11:11
  13. Γεωργία / Nutsa Buzaladze – Firefighter
  14. Βέλγιο / Mustii – Before The Party’s Over
  15. Εσθονία / 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
  16. Ιταλία / Angelina Mango – La Noia
  17. Ισραήλ / Eden Golan – Hurricane
  18. Νορβηγία / Gåte – Ulveham
  19. Ολλανδία / Joost Klein – Europapa

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Οι γνώριμοι του B’ Ημιτελικού

Ανάμεσα στους αγαπημένους καλλιτέχνες που γνωρίσαμε σε παλαιότερες χρονιές του διαγωνισμού και θα απολαύσουμε ξανά την Πέμπτη, βρίσκεται ο Käärijä που πέρυσι σάρωσε τα πάντα με το Cha Cha Cha και έστειλε την Φινλανδία στη δεύτερη θέση.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Ακόμη στον διαγωνισμό επιστρέφουν ύστερα από 40 χρόνια μετά τη νίκη τους οι σουηδοί Herreys.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Η Παπαρίζου επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision

Στον Β΄Ημιτελικό θα έχουμε και την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου να τραγουδά το «Μy number one» που έδωσε τη μεγάλη νίκη στην Ελλάδα το 2005!

Η Έλενα Παπαρίζου επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision μετά από 19 χρόνια, τραγουδώντας το «My Number One» και το outfit της είναι άκρως λαμπερό. Η τραγουδίστρια επέλεξε ένα τοπ και παντελόνι που κρέμονται χρυσές αλυσίδες κάνοντας ακόμα πιο εντυπωσιακή την κίνησή της στη σκηνή της Eurovision.

 

@eurovisionfn Our number one is back🤩🇬🇷 #eurovision2024 #eurovisionfun #eurovisionfn #dressrehearsal #helenapaparizou #eurovisiongreece #eurovision2005 #greece #greektiktok #foryoupage #fypシ゚viral #ελληνικοτικτοκ #φοργιουπειτζ ♬ πρωτότυπος ήχος – Eurovisionfun

Θυμίζουμε ότι απόψε, 9 Μαΐου, τρεις πρώην νικήτριες του μουσικού διαγωνισμού, Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα 2005), Sertab Erener (Τουρκία 2003) και Charlotte Perelli (Σουηδία 1999) θα προσκαλέσουν το κοινό σε ένα μοναδικό sing-along πάρτι.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sertab Erener (@sertaberener)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Perrelli (@laperrelli)

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον τελικό που θα γίνει στις 11 Μαΐου.

Αναλυτικός οδηγός για το τι να περιμένεις από την κάθε συμμετοχή στον B’ Hμιτελικό της Eurovision 2024

Mάλτα

Tην αυλαία του Β΄ Ημιτελικού ανοίγει το απόλυτο outsider για φέτος. Η Sarah Bonnici με το Loop, εκπροσωπεί την Μάλτα και από ό,τι φαίνεται δεν έχει κλέψει τις εντυπώσεις των Eurofans, καθώς στα στοιχήματα φιγουράρει στην τελευταία θέση. Mικρές λοιπόν οι πιθανότητες πρόκρισης για ένα catchy κομμάτι που δεν έχει κάποιο στοιχείο που θα το κάνει να ξεχωρίσει μέσα στην πληθώρα συμμετοχών.

Αλβανία

Άλλο ένα αουτσάιντερ, αυτή τη φορά από τη γείτονα χώρα. Η Besa με το Titan φαίνεται πως ούτε εκείνη έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Για την ιστορία, η αρχική version του κομματιού ήταν στα αλβανικά με τον τίτλο Zemrën n’dorë.

Ελλάδα

Xωρίς να απομακρυνθούμε πολύ γεωγραφικά, πηγαίνουμε στα δικά μας πάτρια εδάφη για να «φουσκώσουμε» από υπερηφάνεια με την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι που φέτος μας εκπροσωπεί με το Zari. Μετά από αρκετά χρόνια, οι ελληνικές καρδιές χτυπούν δυνατά και όλοι κλείνουμε τα μάτια και φανταζόμαστε την Μαρίνα να σηκώνει την κούπα. Πρώτο σε views στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο TikTok και έχοντας λάβει πολύ θετικά σχόλια, τόσο για τη μουσική σύνθεση όσο και για την ερμηνεία/ σκηνική παρουσία της Μαρίνας Σάττι, μπορεί να έχει διχάσει τους Έλληνες αλλά οι Eurofans το λάτρεψαν από την αρχή. Άλλωστε στα στοιχήματα φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα. Καλή επιτυχία Μαρίνα μας!

Ελβετία

Ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της Eurovision 2024 είναι και η Ελβετία που φαίνεται ότι φέτος θα κονταροχτυπηθεί για την κορυφή με την Κροατία. Ένα ακόμη queer μήνυμα που -ναι- το χρειαζόμασταν. Μάλιστα, σε αντίθεση με την dramatic υπερβολή της  Ιρλανδίας, συνοδεύεται από ένα υπερ-φωνητικό ταλέντο και μία μουσική σύνθεση, σύγχρονη και συνάμα ποιοτική. Nemo και The Code σε μία από τις καλύτερες στιγμές της φετινής διοργάνωσης!

Τσεχία

Αντίθετα με την Ελβετία και την Ελλάδα, τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο ευοίωνα για την Τσεχία με το Pedestal που ερμηνεύει η Aiko. Προσωπική άποψη; Πρόκειται για ένα υποτιμημένο, ευχάριστο -αν και λίγο πασέ- τραγούδι στο οποίο ίσως θα άξιζε μία θέση στον τελικό. Ειδικά σε σχέση με άλλα κομμάτια…

Γαλλία

Τα live act των Big Five συνεχίζονται με την επιβλητική φωνή του Slimane και το άκρως ερωτικό Μon Amour. Πρόκειται για μία εξαιρετική -μέχρι ανατριχίλας- ερμηνεία, η οποία δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να γεμίσει τη σκηνή του Malmο Arena. Αν και το τραγούδι φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα στα στοιχήματα, η Γαλλία δυστυχώς για το μέγεθος του ταλέντου του Slimane, ακολουθεί την ίδια συνταγή εδώ και χρόνια η οποία φαίνεται πως κούρασε το κοινό. Όπως και να έχει θα μείνει στην ιστορία του θεσμού ως μία από τις πιο ποιοτικές, ερωτικές μπαλάντες και θα λάβει μία ξεχωριστή θέση στο μουσικό «Πάνθεον».

Αυστρία

Και ναι, θα ρειβάρουμε παρέα με την Kaleen και το We will Rave. Πρόκειται για ένα “techno-inspired pop track” ραμμένο και κομμένο στα μέτρα της Eurovision ερμηνευμένο με έξυπνο τρόπο, μεταφέροντας στο κοινό την κατάλληλη ενέργεια. Not bad, δεν τρελαθήκαμε αλλά μας άρεσε!

Δανία

Φαίνεται πως «περνάει» και δεν «αγγίζει» το τραγούδι της Δανίας, το οποίο τιτλοφορείται Sand και ερμηνεύεται από τη Saba. Άλλο ένα ολίγον τι αδιάφορο ποπ κομμάτι, το οποίο παλεύει για την πρόκρισή του, καθώς βρίσκεται στην 11η θέση στις στοιχηματικές για τον Β΄Ημιτελικό της Eurovision 2024.

Αρμενία

Ένα ξεκάθαρα φολκ κομμάτι με παραδοσιακά στοιχεία, το οποίο αξίζει την προσοχή μας. Η Ladaniva που φέτος εκπροσωπεί την Αρμενία με το Jako, βάζει όλη της την αγάπη, το ταλέντο και τη θετική της ενέργεια για να μας κάνει ένα δωρεάν πέρασμα στην παράδοση της χώρας της. Φυσικά και αξίζει μία θέση στον τελικό και από ό,τι φαίνεται την έχει στο τσεπάκι!

Λετονία

O Dons με το Hollow φέρνει την ιστορία του στη σκηνή της Eurovision 2024, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χώρας του και το ταλέντο του είναι αν μη τι άλλο εμφανές. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται να έχει μικρές πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό, καθότι φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Κρίμα…

Ισπανία

O «χορός» των Big Five χωρών, συνεχίζεται με την Ισπανία, την οποία εκπροσωπεί φέτος το ντούο Nebulossa με το ZORRA. Mία μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει με αφορμή το συγκεκριμένο κομμάτι και η ιστορία πηγαίνει ως εξής: Ένας Ισπανός επίσκοπος, ο José Ignacio Munilla, είπε ότι το τραγούδι «υποτιμά» τις γυναίκες και ότι αυτό αποτελεί απόδειξη μιας πολιτιστικής κρίσης που βιώνει η Ισπανία. Η Ισπανική Εθνική Τηλεόραση και το ντουέτο, αποφάσισαν να μεταφράσουν τον τίτλο “Zorra” ως “vixen (δύστροπη γυναίκα)” στα αγγλικά για τον διαγωνισμό, αν και η ισπανική λέξη συνδέεται πιο συχνά με υβριστική λέξη. Γνώμη μου; Πολύς ντόρος για το τίποτα.

Σαν Μαρίνο

H Megara εκπροσωπεί φέτος το Σαν Μαρίνο με το κομμάτι 11:11 (ξέρετε τώρα, καθρέφτισμα ώρας που γκουγκλάρουμε στο ίντερνετ να δούμε τι σημαίνει για το μέλλον μας). Αν θέλετε τη συμβουλή μου, εκείνη την ώρα μπορείτε να κάνετε το διάλλειμά σας και να βγείτε για τσιγάρο. Πολύ ξεπερασμένο, χωρίς κανένα ενδιαφέρον.

Γεωργία

Put out the fire, put out the fire!”, αυτό θυμάμαι από το συγκεκριμένο κομμάτι και τη δυναμική παρουσία της Nutsa Buzaladze με το Fighter. Πρόκειται για άλλο ένα catchy κομμάτι και κάπου η φάση κατάντησε κορεσμένη, καθώς θυμίζει έντονα το concept άλλων χωρών, όπως π.χ. του Λουξεμβούργου.

Βέλγιο

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το Party is over του Mustii φιγουράρει τόσο χαμηλά στα προγνωστικά του τελικού, παρ’ όλα αυτά ευτυχώς φαίνεται να προκρίνεται. Το κομμάτι που κατατάσσεται στο μουσικό είδος της γαλλικής indie μουσικής αξίζει την προσοχή μας, τόσο για τις φωνητικές ικανότητες του Mustii, όσο και για το μήνυμα από πίσω. Οι στίχοι μιλούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο μέλλον η τακτική του να ζεις για τη στιγμή. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα ακόμη non binary άτομο που συμμετέχει στη Εurovision 2024.

 Εσθονία

Αν νομίζατε ότι η Κροατία του Baby Lasagna είναι ό,τι πιο βαλκανικό είδατε φέτος στη Eurovision, κάνετε λάθος! Οι 5MIINUST x Puuluup με το σιδηροδρομικό όνομα (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi (Δεν γνωρίζουμε τίποτα για (αυτά) τα ναρκωτικά) έρχονται για να μας κάνουν να σκαλώσουμε με ένα άκρως εθιστικό και έξυπνο κομμάτι το οποίο σίγουρα θα γίνει viral στο TikTok.

Το τραγούδι σύμφωνα με μία από τις απόψεις που κυκλοφορούν, ήταν εμπνευσμένο από ένα ταξίδι που έκανε μαζί το ντούο. Ενώ βρισκόταν στο ταξίδι, ο ένας φέρεται να είπε στον άλλον ότι «δεν ήξερε τίποτα για τα ναρκωτικά». Σε μια άλλη ανάλυση αναφέρεται ότι το τραγούδι προσπαθεί να «διαψεύσει κάποιο είδος μύθου», ενισχύοντας την πεποίθηση ότι το άτομο που ακούει το τραγούδι δεν είναι τοξικομανής.

Σε μια άλλη ανάλυση, αναφέρεται ότι στην αρχή του τραγουδιού, το δίδυμο δέχεται επιδρομή από αστυνομικούς που κάνουν έλεγχο για ναρκωτικά. Οι ίδιοι, αρνούνται ότι είναι τοξικομανείς επειδή δεν είναι πλούσιοι και επομένως δεν μπορούν να αγοράσουν ναρκωτικά. Ωστόσο, πίνουν IPA και φορούν γυαλιά ηλίου. Μάλιστα ο ένας από τους δύο ανέφερε ότι «υποδηλώνει πώς ο πλούτος μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους… επειδή είναι φτωχοί, πρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να αρνηθούν τα πάντα. Ή θα μπορούσε απλώς να είναι ένα ένδοξο κομμάτι ευφυές χιούμορ».

Παρά το potential του κομματιού, φαίνεται ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για να μην περάσει στον τελικό.

Ιταλία

Tην πρώτη φορά που άκουσα το La Noia δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Όμως όταν το ξανάκουσα είδα ότι αξίζει το hype του. Η Ιταλία επιστρέφει φέτος με ήχους άκρως μεσογειακούς και το ταπεραμέντο της Angelica Mango απειλεί τις χώρες που θεωρούνται τα απόλυτα φαβορί. Τις τελευταίες ημέρες η γειτονική χώρα σκαρφαλώνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην κορυφή και κάνει όλο τον κόσμο να χορεύει στους ρυθμούς της συμμετοχής της για την Eurovision 2024. Λέτε να κάνει την ανατροπή και να το σηκώσει λίγα χρόνια μετά τους Maneskin;

 Ισραήλ

Η πιο αμφιλεγόμενη φετινή συμμετοχή είναι αυτή του Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα. Καθώς όμως η EBU μαρτυρά ότι ο μουσικός διαγωνισμός ασχολείται μόνο με το μουσικό κομμάτι (αυτή είναι μία μεγάλη συζήτηση που φυσικά δεν θα κάνουμε στο συγκεκριμένο κείμενο), ζήτησε από την Eden Golan να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού Hurricane που είχαν ξεκάθαρη αναφορά στην αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova. Έτσι κι έγινε, όμως κάποιοι πιστεύουν ότι και οι νέοι στίχοι κάνουν έμμεσες αναφορές στην επίθεση. Όπως και να έχει, η μπαλάντα είναι πολύ αξιόλογη μουσικά, έχοντας σκαρφαλώσει ψηλά στην πρώτη δεκάδα σύμφωνα με τις στοιχηματικές.

Νορβηγία

Φέτος η Νορβηγία εκπροσωπείται από τη Gåte με το Ulveham ένα κομμάτι με στοιχεία νορβηγικής φολ, ροκ και μέταλ. Σίγουρα πρόκειται για ένα τραγούδι που χρειαζόταν η φετινή Eurovision και αποτελεί έναν ήχο που έχουμε συνηθίσει να μας χαρίζουν απλόχερα οι σκανδιναβικές χώρες. Από ό,τι φαίνεται και η Gåte περνάει άνετα στον τελικό και χαιρόμαστε γι’ αυτό.

Ολλανδία

Το καλύτερο μας το έχουν αφήσει για το τέλος! Ο Joosth Klein φιλοδοξεί να μας χαρίσει την πιο ευχάριστη στιγμή Eurovision 2024 με το Europapa, έναν ύμνο στην Ευρώπη και τα Eurotrips! Με στίχους έξυπνους, στη μητρική του γλώσσα το τραγούδι σίγουρα αποτελεί μία από τις πιο όμορφες μουσικές συμμετοχές του θεσμού. Kρατήστε και ένα bullet: ο ίδιος αφιερώνει το συγκεκριμένο τραγούδι στον πατέρα του ο οποίος έφυγε από καρκίνο όταν ο τραγουδιστής ήταν μικρός (κάτι που βέβαια γίνεται εμφανές από τους στίχους και από το βίντεο). Όπως μάλιστα ο ίδιος αναφέρει, ο πατέρας του ήταν εκείνος που τον έμαθε ότι δεν υπάρχουν σύνορα στις καρδιές των ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση των στοιχημάτων και με μία καλή live εμφάνιση μπορεί να φτάσει -γιατί όχι;- ακόμη και στην κορυφή!

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πρακτική Άσκηση

22-05-2024

Αιγάλεω

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;