Ηρώ Καριοφύλλη: Παλεύω για πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα
Η Ηρώ Καριοφύλλη δεν έκρυψε ότι τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας

 

 

 

«Απέναντι» από την Κατερίνα Καινούργιου κάθισε σήμερα (01.05.2024) η Ηρώ Καριοφύλλη και μίλησε για τα όσα έχουν δει τα μάτια της στα 30 χρόνια που κάνει αστυνομικό ρεπορτάζ, για την περιπέτεια με την υγεία της, την υπόθεση της μικρής Άννυς αλλά και εκείνη με τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα.

Η Ηρώ Καριοφύλλη δεν έκρυψε ότι τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει αναθεωρήσει πολλά, ενώ παλεύει και για απλά πράγματα που άλλοι θεωρούν αυτονόητα.

«Επειδή οι συνάδελφοί μου γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύσκολες στιγμές στη ζωή μου όπως αυτή τη στιγμή, εδώ και περίπου 1 χρόνο εξαιτίας αυτής της δύσκολης στιγμής έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά πράγματα. Παλεύω για πράγματα που οι άλλοι θεωρούν αυτονόητα. Οι συνάδελφοί μου είναι πραγματικά η οικογένειά μου.

Ο μόνος που μπορεί να σε καταλάβει είναι αυτός που το έχει βιώσει στο πετσί του. Το να πω ότι πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία είναι δεδομένο αλλά πείτε μου πού το πουλάνε το κουμπί να το πατήσω να είμαι όλη μέρα ζεν. Όταν έρχονται τα άσχημα νιώθω ότι βγάζει ο άνθρωπος από μέσα του μια δύναμη που δεν την ήξερε», είπε η γνωστή δημοσιογράφος και προέτρεψε τους ανθρώπους που τόνισε για τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα: «Θα πέσετε αλλά θα ξανασηκωθείτε».

Η Ηρώ Καριοφύλλη μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου για όσα έχει ζήσει στο αστυνομικό ρεπορτάζ, για τη δύσκολη αρχή και όταν την πήραν με τις… γλάστρες!

«Κάνω αυτή τη δουλειά 30 χρόνια. Έχω δει στη ζωή μου τόσο πολύ θάνατο και είναι πάντα άγριος, βίαιος. Το αντιστάθμισμα μπορεί να είναι το χιούμορ, η καλοσύνη, να κάνουμε πλάκες.

Έλεγα με τον Νίκο Καλόγρηα (σ.σ. τον ιατροδικαστή) ότι αν τα πάρουμε μέσα μας θα καταλήξουμε στο Δαφνί. Το πιο δυνατό πράγμα μεταξύ των ανθρώπων είναι η αγάπη και η δοτικότητα.

Όταν είχα ξεκινήσει ήμουν 19 ετών και ήμασταν 2 κορίτσια και είχαμε μεγάλη διαφορά ηλικίας από τους ρεπόρτερ. Μας αντιμετώπιζαν ως κοριτσάκια. Τρώγαμε ξύλο για να πάρουμε μια δήλωση.

Δεν θα ξεχάσω όταν είχε δολοφονηθεί το μεγαλύτερο όνομα των νονών της νύχτας τη δεκαετία του ‘90 και με έβαλαν να χτυπήσω το κουδούνι στο σπίτι του για μια δήλωση. Μου είπαν περιμένετε και βγήκαν οι συγγενείς στο μπαλκόνι και άρχισαν να μου πετάνε πήλινες γλάστρες.

Η πιο δύσκολη υπόθεση ήταν η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Όποιος συνάδελφος δεν εργάστηκε να συλλέξει πληροφορίες, δεν ξέρει από ρεπορτάζ. Αυτό μου έμεινε και δεν θα αλλάξει ποτέ».

Η Ηρώ Καριοφύλλη δεν έκρυψε ότι συναισθηματικά, η πιο δύσκολη υπόθεση είναι η δολοφονία της μικρής Άννυς, του κοριτσιού που σκότωσε ο πατέρας και μετά διαμέλισε το άψυχο κορμάκι της και έβρασε τα κομμάτια για να καλύψει το έγκλημα.

«Γύριζα σπίτι μου κάθε βράδυ, κλεινόμουν στο δωμάτιό μου και κλείδωνα και την πόρτα και έκλαιγα», είπε η πολύπειρη ρεπόρτερ, σημειώνοντας ότι εκείνο που την ενοχλούσε ήταν ότι δεν ήξερε αν το παιδί πόνεσε πριν πεθάνει. «Δεν έχουμε μάθει ακόμα πώς πέθανε το παιδί», συμπλήρωσε.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε, φυσικά, και η αναφορά στην υπόθεση της Πάτρας και την κατηγορία πως η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε τα τρία κορίτσια της.

«Ήταν πεποίθησή μου από την πρώτη στιγμή ότι τα παιδιά στην Πάτρα έχουν δολοφονηθεί. Δεν μπορούσα να σκεφτώ από ποιον. Μετά παρακολουθούσα τις εξελίξεις. Δεν “κολλάει”, δεν είναι θέμα φύσης. Είχα δει καρμπόν ιστορία στη Γερμανία. Θεωρώ ότι είχε απόλυτη συνείδηση για το τι έκανε αλλά είναι διαταραγμένη», είπε.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
90'
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
4'
74 - 58
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;