Κόντρα στη Βουλή για το Μάτι και τις αλλαγές στη δικαιοσύνη
Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Επί τάπητος τέθηκε ακόμα η δικαστική απόφαση για το Μάτι, τα Τέμπη και οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, κ. Βαρτζόπουλου.

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε, εκτός του νομοσχεδίου, η χθεσινή δικαστική απόφαση για το Μάτι, η υπόθεση των Τεμπών, η ακρίβεια αλλά και οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, κ. Βαρτζόπουλου.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι με το νέο δικαστικό νομοσχέδιο επιχειρείται να δοθεί «ώθηση στο κράτος δικαίου» τονίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «οι υποθέσεις να τελεσιδικούν μέσα σε 600 έως 650 μέρες». Η σωστή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης δημοκρατίας», είπε, χαρακτηρίζοντας «τομή» το νομοσχέδιο, καθώς οι δικαστικές αποφάσεις θα εκδίδονται συντομότερα κατά περίπου 30%.

Αναφερθείς στο Μάτι, είπε: «Υστερα από 6 χρόνια εν μέσω διαμαρτυριών, καθώς η χρονοτριβή ανοίγει πάντοτε τον δρόμο της αμφιβολίας, θα περιοριστώ σε τρεις επισημάνσεις. Πρώτον, τα αδικήματα κρίθηκαν με βάση ευμενέστερο πλαίσιο το οποίο ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αν κρινόντουσαν με το πλαίσιο το οποίο εμείς ψηφίσαμε, οι ποινές θα ήταν αυστηρότερες. Δεύτερον, πράγματι υπήρξε μεγάλη αργοπορία. Τρίτον, η εμπιστοσύνη δεν πρέπει να τραυματιστεί. Οι κρίσεις για το Μάτι δεν είναι οριστικές ούτε τελεσίδικες. Μπορούν, εφόσον η δικαιοσύνη το κρίνει, να επανεξεταστούν. Θα πρέπει να περιμένουμε με τη σκέψη οι εθνικές τραγωδίες να μη γίνονται κομματικά εργαλεία με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Αναφερθείς στον χρόνο καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης, επικαλέστηκε τον καθηγητή Σταύρο Τσακυράκη, ο οποίος μιλούσε για «ευρείας έκτασης αρνησιδικία». Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «η Ελλάδα δεν υπολείπεται δικαστών, άρα κάτι παράξενο συμβαίνει, έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στη δικαιοσύνη». «Εχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης. Στον α’ βαθμό έχουμε δύο τύπους δικαστηρίων. Ποια η συνέπεια; Τα 154 ειρηνοδικεία να γίνονται παράγοντας άνισης κατανομής των δικαστικών υποθέσεων. Το 44% του δικαστικού δυναμικού ασχολείται μόλις με το 20% της δικαστικής ύλης. Οι ειρηνοδίκες αναλαμβάνουν πολύ μικρό αριθμό την ώρα που ο πρωτοδίκης αναλαμβάνει 300 υποθέσεις», συνέχισε.

«Αφήνουμε πίσω τη λογική του 1950 ή του 1960 όταν δικαστήρια ιδρύονταν με βάση οδικές ή ακτοπλοϊκές συνδέσεις ή τις πιέσεις των κομματαρχών. Ερχόμαστε στον 21ο και στην Ευρώπη και στο ζήτημα αυτό», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αυτές οι ρυθμίσεις «δίνουν ώθηση στο κράτος δικαίου» και σε πολλά επίπεδα. «Μιλώ για 21 ορόσημα τα οποία θέσαμε μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 11 από τα οποία έχουν επιτευχθεί. Σε πείσμα όλων όσοι εμφανίζουν την Ελλάδα περίπου σαν χούντα, τα αναγνώρισε πρόσφατα και η αρμόδια επίτροπος κυρία Γιούροβα. Αυτά δεν αναδείχθηκαν από την αντιπολίτευση που επιμένει να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.

«Διαπιστώνω ξανά την άρνηση της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει παγίως όχι σε όλα, ναι στο τίποτα. Μιλάει για τη δημοκρατία όταν ξέχασε να καταθέσει υπόμνημα κατά των διαδόχων του φασισμού. Εξακολουθεί να μοιράζει ακοστολόγητες υποσχέσεις. Μόλις τις τελευταίες ημέρες ο αρχηγός σας φρόντισε να φορτώσει τον προϋπολογισμό με καμιά 15 δισ. τον χρόνο. Φανταστείτε πού θα φτάσει ο λογαριασμός μέχρι τις εκλογές. Δεν μας λέτε πόσους φόρους συνεπάγονται όλα αυτά. Κρύβετε ότι αυτός ο απολιτικός λαϊκισμός που λανσάρετε οδηγεί τη χώρα σε νέα χρεοκοπία», συνέχισε.

Για τον κ. Ανδρουλάκη σχολίασε: «Πόσο αγκυλωμένο και οπισθοδρομικό αποδεικνύεται ένα κόμμα που θέλει να είναι προοδευτικό: Τώρα ένα νέο “όχι” σε κάτι που όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι βασικό ζητούμενο».

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα της δικαιοσύνης

Από την πλευρά του, πυρά στον πρωθυπουργό για την υποβάθμιση της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ξεκινώντας ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη μπαίνει στο επίκεντρο της συζήτησης. Η δικαιοσύνη στην χώρα, βρίσκεται στην μεγαλύτερη κρίση, το 70% των πολιτών αμφισβητεί την αξιοπιστία της. Με το νομοσχέδιο δεν έχουμε δικαστικό αλλά διχαστικό χάρτη, καθώς διχάζονται οι Περιφέρειες. Το νομοσχέδιο θέτει σε περιττό κόστος πολίτες και επιχειρήσεις. Δημιουργεί μία δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων. Διαμορφώνονται πολίτες δικηγόροι και δικαστικοί δύο ταχυτήτων. Είπε ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε αριθμό δικαστών, όμως παρέλειψε να πει ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία στην επένδυση στην δικαιοσύνη. Έχουμε τους περισσότερους δικαστές αλλά τους λιγότερους πόρους και τους λιγότερους δικαστικούς υπαλλήλους. Το νομοσχέδιο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα της δικαιοσύνης».

Κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ξέχασε» την υπόθεση των Τεμπών και έκανε λόγο για «σχέδιο συγκάλυψης» προσθέτοντας ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπλοκάρει την απόδοση δικαιοσύνης, παρότι το σχετικό αίτημα ήλθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, η κυβέρνηση στράφηκε εναντίον της Ευρωπαίας εισαγγελέως».

«Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη της τα χειροκροτήματα στον κ. Καραμανλή κατά την συζήτηση στην Βουλή για τα Τέμπη. Αλλά η ντροπή συνεχίζεται: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι αν κάτι θα άλλαζε θα ήταν η διαχείριση της επικοινωνίας και ότι υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας για το μπάζωμα-ξεμπάζωμα. Εννοεί ότι υπάρχει λάθος στο σχέδιο προπαγάνδας της κυβέρνησης. Τώρα που η εισαγγελέας Εφετών μεταφέρει στον Αρειο Πάγο τη διερεύνηση για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, τι θα κάνει η κυβέρνηση; Είναι θεωρίες συνωμοσίας κι αυτά; Είναι για τα μπάζα η εισαγγελική παραγγελία που θα έλθει στην Βουλή;».

Ο κ. Φάμελλος μίλησε επίσης για «αυθαίρετη επέμβαση στον χώρο του εγκλήματος με την μεταφορά χωμάτων» και πρόσθεσε: «Θα επιτρέψετε στην Βουλή να το διερευνήσει ή θα το απορρίψετε για να αθωώσετε τον κ. Τραντόπουλο;».

Παράλληλα, μιλώντας για τη δικαστική απόφαση της τραγωδίας στο Μάτι, ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη για «ψέματα» για τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες σε σχέση με την απόδοση δικαιοσύνης στο Μάτι. «Το κάνετε για κομματικό καιροσκοπισμό και για συμψηφισμό με άλλες υποθέσεις. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι η ετυμηγορία για το Μάτι συνδέεται με την αλλαγή των κωδίκων του 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ. Στους κώδικες κατάργησε την εξαγορά, ενώ οι επόμενοι κώδικες Φλωρίδη έχουν ξαναφέρει την εξαγορά. Εμείς καταργήσαμε την εξαγορά το 2019. Είπε ο κ. Μητσοτάκης να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Συμφωνούμε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η Ρένα Δούρου δεν επικαλέστηκε καμία ασυλία και ζήτησε επιτάχυνση της διαδικασίας. Ας κάνουν το ίδιο και οι κ.κ. Καραμανλής, Κακαγιάννης και Τριαντόπουλος».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα έλθει να συζητήσει για την ακρίβεια μετά το Πάσχα και αφού θα έχουν πληρώσει οι καταναλωτές. Το αίτημα το δικό μας έχει κατατεθεί από τις 15 Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός, επτά εβδομάδες κρύβεται, και επειδή κρύβεται, το μετατρέψαμε το αίτημα σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός είπε ότι “κάποτε οι τιμές θα υποχωρήσουν, αλλά οι αυξήσεις στους μισθούς θα παραμείνουν”. Αυτό το λέμε “ζήσε Μάη μου”».

Τέλος, χαρακτήρισε «απαράδεκτη, απάνθρωπη και ακροδεξιά την τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου» και χαρακτήρισε «αίσχη τα όσα είπε και κυρίως το ότι συνέδεσε τις γυναικοκτονίες με βιολογικά αίτια». Ακολούθως σημείωσε: «Είναι απαράδεκτο ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε κάτι για το θέμα. Θεσπίστε τώρα την νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία. Ήταν λάθος του κ. Φλωρίδη που υπερασπίστηκε τον κ. Βαρτζόπουλο. Οφείλει ο πρωθυπουργός να αποβάλει τον κ. Βαρτζόπουλο από την κυβέρνηση».

Ανδρουλάκης: Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από προχειρότητα

Σε οξείς τόνους κριτική απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στον πρωθυπουργό όταν πήρε το λόγο στη Βουλή.

«Να μην μας δίνει μαθήματα ευρωπαϊσμού ο κ. Μητσοτάκης. Εδειξε αλαζονεία και αμετροέπεια. Εμείς βάλαμε τη χώρα στην Ευρωζώνη και εσείς πήγατε να τη βγάλετε το 2009. Δεν θυμάται ο Πρωθυπουργός τι ψήφισε το 2010; Αν τότε η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ δεν έπαιρνε τη σωστή απόφαση κι ακολουθούσε τη στάση του Πρωθυπουργού η χώρα θα ήταν εκτός Ευρωζώνης», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Για την απόφαση στη δίκη για το Μάτι, ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε ότι είναι ασύμμετρη για το μέγεθος της τραγωδίας και πώς και οι κρίνοντες κρίνονται.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη στη κυβέρνηση, όταν με τις συνεχείς παραβάσεις της υπονομεύει το κράτους δικαίου, όταν δεν έχει κληθεί ακόμη για τις υποκλοπές ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από την προχειρότητα και την απουσία συνεκτικού σχεδίου για την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης. Υποστήριξε ότι « η αλλαγή που φέρνετε, βιαστικά και πρόχειρα είναι για να μη χάσετε τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν επιλύει το πρόβλημα που υπάρχει και θα δημιουργήσει νέα μεγαλύτερα».

Η κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη επεκτάθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, την ακρίβεια, την υποβάθμιση του ΕΣΥ, την οικονομική πολιτική που, όπως ανέφερε, «εκτός από άδικη είναι και αναποτελεσματική», ενώ κάλεσε ευθέως την κυβέρνηση να απαντήσει αν είναι «φερόμενη» η διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο κάνει τη δικαιοσύνη πιο ακριβή για τον λαό

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου, είπε ότι η κυβέρνηση «δεν αφήνει μέρα να πάει χαμένη, που να μην προωθεί μέτρα αντιλαϊκά, μέτρα αντιδραστικά, σε βάρος του ελληνικού λαού. Και είναι διπλή πρόκληση, να εμφανίζει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, σαν “πρόοδο” και “βελτίωση της ζωής των πολιτών”. Πραγματικά αναποδογυρίζει την πραγματικότητα»

«Αυτό κάνετε και με το νομοσχέδιο για το νέο “Δικαστικό Χάρτη”, προπαγανδίζοντας ότι θα επιταχυνθεί τάχα η Δικαιοσύνη για όλους και θα τρέχει με “ταχύτητες φωτός” για τις υποθέσεις του λαού. Ποια επιτάχυνση, ποια βελτίωση θα φέρει τάχα στους εργαζόμενους, στις λαϊκές οικογένειες; Με τις σαρωτικές αλλαγές που φέρνετε, κάνετε τη δικαιοσύνη ακόμα πιο εχθρική, πιο απρόσιτη, πιο ακριβή για τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

«Σε αυτό το πνεύμα, κατά κάποιο τρόπο, είναι ενταγμένη και η χτεσινή δικαστική απόφαση για το Μάτι, η οποία διαπνέεται από τη γνωστή λογική τού “ανθρώπινου λάθους” που εξαντλεί την απόδοση ευθυνών σε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες και μάλιστα με πολύ χαμηλές ποινές, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους υψηλά ιστάμενους και τους πολιτικά υπεύθυνους. Είναι ακριβώς η ίδια λογική που επιστρατεύεται πάντα για να συγκαλυφθούν τα διάφορα εγκλήματα σε βάρος του λαού, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του εγκλήματος των Τεμπών. Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, αλλά η λογική της συγκάλυψης παραμένει ίδια. Απλώς ο καθένας σας την αξιοποιεί όπως και όποτε τον συμφέρει» τόνισε.

Είπε επίσης ότι με το νομοσχέδιο «κλείνουν και συγχωνεύονται δικαστικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα και καταργείται ο βαθμός των Ειρηνοδικείων τα οποία έλυναν σημαντικές διαφορές στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων».

«Ετσι, ο απλός κόσμος θα αναγκάζεται να ξοδεύει ακόμα περισσότερο χρόνο κι ακόμα περισσότερο χρήμα για να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Θα αποθαρρύνεται πιο πολύ να περάσει το κατώφλι των δικαστηρίων, μήπως και βρει το δίκιο του» προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «ούτως ή άλλως, με τους νόμους που έχετε ψηφίσει, κι εσείς κι οι προκάτοχοί σας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, έχετε κάνει την πρόσβαση ήδη στη Δικαιοσύνη πανάκριβη, “πολυτέλεια” για λίγους κι εκλεκτούς».

«Και ποιο είναι το γνωστό “μαχαίρι” με το οποίο “κλαδεύονται” Πρωτοδικεία, θυσιάζοντας εργατικά λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες; Ο γνωστός ευρωενωσιακός κόφτης του “κόστους- οφέλους”, οι επιταγές στις οποίες όλοι σας συμφωνείτε, για “εξοικονόμηση δημόσιων πόρων”. Που ξέρουμε όλοι πια, για ποιον εξοικονομούνται αυτοί οι πόροι και πού καταλήγουν: στην πολύπλευρη στήριξη διαφόρων ομίλων και επενδυτών» υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης αφορά «ένα κράτος πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό, όχι για τον ελληνικό λαό, αλλά για τα μονοπώλια, για τους ομίλους, για τα δικά τους συμφέροντα, πάντα σε βάρος του λαού».

«Ο πραγματικός στόχος του νέου “Δικαστικού Χάρτη” είναι ακριβώς αυτός: μια δικαιοσύνη πιο γρήγορη, αποτελεσματική και “φιλική” για τους επιχειρηματικούς και μόνο ομίλους. Μια Δικαιοσύνη “κομμένη και ραμμένη” στα σύγχρονα μέτρα του κεφαλαίου» συμπλήρωσε. Επισήμανε επίσης ότι αυτός ήταν ο στόχος όλων των «αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη, από όλες τις κυβερνήσεις, όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Κωνσταντοπούλου: Η δικαιοσύνη δεν θα λειτουργήσει αν δεν ενισχυθεί η ανεξαρτησία της

«Καλώ τον κ. πρωθυπουργό να ανακαλέσει και να δράσει άμεσα για τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας. Καλώ τον κ. πρωθυπουργό να αποπέμψει όχι μόνο τον κ. Βαρτζόπουλο, αλλά και κάθε κυβερνητικό πρόσωπο που εκφράζεται με τρόπο σεξιστικό, που δικαιολογεί την έμφυλη βία και την γυναικοκτονία», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε παρέμβασή της στη συζήτηση της Βουλής.

«Καλώ τον κ. Φλωρίδη, ο οποίος είπε ότι ήταν επιστημονική η άποψη που εξέφρασε ο κ. Βαρτζόπουλος, να ανακαλέσει αυτή του τη δήλωση και να αναλάβει δράση άμεσα, σε σχέση με τις γυναικοκτονίες, με ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας, ως αυτοτελούς κακουργήματος», σημείωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία τόνισε ότι έχει καταθέσει μέχρι σήμερα 52 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό από τις αρχές Σεπτέμβρη, όμως ο πρωθυπουργός δεν προσήλθε να απαντήσει σε καμία, αν και αφορούν όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. «Από αυτές τις 52 οι 17 επίκαιρες ερωτήσεις αφορούν την ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας. Μηδέν οι απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη και μηδέν η κυβέρνηση στα θέματα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε ότι «η δικαιοσύνη δεν θα ορθοποδήσει εάν η κυβέρνηση επιμείνει στους πειραματισμούς επάνω της, δεν θα ορθοποδήσει με κατάργηση βαθμών δικαιοδοσίας, με κατάργηση πρωτοδικείων και με αποστέρηση από την πρόσβαση των πολιτών στα δικαστήρια, δεν πρόκειται να λειτουργήσει υποστελεχωμένη, με αίθουσες χωρίς κλιματισμό, χωρίς παράθυρα, χωρίς θέρμανση, χωρίς φωτισμό πολλές φορές, με διαδικασίες μαγνητοφώνησης που δεν εφαρμόζονται, με υπαλλήλους εξουθενωμένους και στερούμενους τα βασικά, δεν θα λειτουργήσει αν δεν ενισχυθεί το φρόνημα ανεξαρτησίας το οποίο, δυστυχώς, οι εξουσίες ουδέποτε αγκάλιασαν».

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: Kathimerini

Πηγή εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;