Νάσος Γουμενίδης: «Εγώ διαπίστωσα ότι ο αδερφός μου έκανε χρήση ουσιών»
Ο Νάσος Γουμενίδης μίλησε στο «The 2night Show» για την απώλεια του αδερφού του.

 

Το βράδυ της Μ. Δευτέρας (29/11) ο Νάσος Γουμενίδης ήταν καλεσμένος στο πλατό του «The 2Night Show», όπου παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής μίλησε για την απώλεια του αδερφού του, τη δημοσιογραφική του πορεία αλλά και το λόγο που θεωρεί ότι οι εκπομπές δημοσιογραφικής έρευνας είναι δύσκολο να λειτουργήσουν στην Ελλάδα του σήμερα.

Αρχικά, ο Νάσος Γουμενίδης μίλησε για τον αδερφό του, Δημήτρη, ο οποίος ήταν χρήστης ουσιών και έχασε τελικά από αυτές τη ζωή του.

«Έχασα τον Δημήτρη, 31 ετών. Ο πόνος σου δίνει εμπειρία. Για εμένα είναι μια φάση στη ζωή μας που πρέπει να περάσουμε προκειμένου είτε να λυγίσουμε και να επανέλθουμε ξανά είτε να μας δώσει κάποιους άλλους δρόμους σκέψης τους οποίους δεν είχαμε μέχρι εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Το κομμάτι του Δημήτρη είναι ένα κομμάτι το οποίο με πονάει ακόμα. Παρά το γεγονός ότι οι γονείς μου κι εγώ και ο μικρότερός μου αδερφός δώσαμε ό,τι μπορούσαμε για όλη αυτή την ιστορία, δυστυχώς ο Δημήτρης έφυγε, γιατί δεν υπήρχε πραγματική πρόνοια για τα παιδιά που κάνουν χρήση ουσιών. Για τα παιδιά που υποτίθεται περνούν από διάφορες δομές προκειμένου να επανέλθουν. Είναι παιδιά τα οποία είναι άρρωστα στο μυαλό» είπε αρχικά ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε:

«Αισθάνθηκε ότι αυτή η κοινωνία δεν τον καλύπτει και προκειμένου να ξεχωρίσει επέλεξε τον κακό δρόμο, ο οποίος δυστυχώς τον πήρε από κοντά μας. Το κάθε παιδί που έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και τα έχει καταφέρει και το έχει ξεπεράσει, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει ότι μπορεί να ξανακυλήσει».

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο ίδιος ανακάλυψε τον εθισμό του αδερφού του από τη μυρωδιά ενός τσιγάρου τονίζοντας μάλιστα πως πέθανε από ανακοπή λόγω των ουσιών.

«Βλέπεις ένα άνθρωπο και λες “αυτός είναι ο αδερφός μου”. Βλέπεις δύο διαφορετικούς ανθρώπους και ενώ προσπαθείς να μιλήσεις ήρεμα δεν μπορείς να το κάνεις, δεν έχεις επικοινωνία όταν είναι σε δύσκολες φάσεις. Φτάνεις σε σημείο να παίξεις και μπουνιές» είπε χαρακτηριστικά ο Νάσος Γουμενίδης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στην ερευνητική δημοσιογραφία τονίζοντας πως είναι δύσκολο να λειτουργήσει η ερευνητική δημοσιογραφία στην ελληνική τηλεόραση του σήμερα, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν.

«Οι εκπομπές έρευνας από μικρό παιδί ήταν αυτές που με γοήτευαν και μου προκαλούσαν την ηδονή ή αν θες με ιντρίγκαραν περισσότερο σε επίπεδο δουλειάς. Αυτό είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Όμως έρευνα στην Ελλάδα το 2024, με το νόμο περί προσωπικών δεδομένων να έχει ευνουχίσει τη δημοσιογραφία όπως την ξέραμε, με ανθρώπους οι οποίοι σκοτώνουν στις γειτονιές και δεν μπορούμε να τους αναφέρουμε μέχρι να τελεσιδικήσει η δίκη… Με ανθρώπους οι οποίοι βιάζουν παιδιά και σκοτώνουν παιδιά και σκοτώνουν γυναίκες και απαγορεύουν να πούμε το όνομά τους, αναμένοντας μετά από χρόνια που θα απονεμηθεί δικαιοσύνη ή θα πάει φυλακή, να γράψουμε κάτι για αυτόν ή να κοινοποιήσουμε για αυτόν, είναι δύσκολο να την κάνεις» είπε αναφερόμενος στην ερευνητική δημοσιογραφία.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;