Πρωτομαγιά 2024: Στάση εργασίας στο Μετρό - Τι αλλάζει στα δρομολόγια
Πρωτομαγιά 2024: Ανακοινώθηκαν στάσεις εργασίας στο Μετρό - Πώς θα λειτουργήσει;

Την Μεγάλη Τετάρτη, την ημέρα που “πέφτει” η Πρωτομαγιά 2024, το Μετρό θα λειτουργήσει με στάσεις εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Η ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει:

«Αποδίδουμε φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, στους αγώνες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις του Σικάγο, αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα. Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Γι’ αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες. Αυτή την ιστορική μέρα, ενώνουμε τη φωνή μας και όλοι μαζί δίνουμε αγωνιστικό, απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τετάρτη 1η Μάη. Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Το ΣΕΛΜΑ προκηρύσσει στάση εργασίας 1η Μαΐου από τις 06:00 έως 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας το βράδυ.

Οι υπηρεσίες να στείλουν το προσωπικό ασφαλείας στο email του σωματείου. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν να απεργήσουν καθολικά στην 24ωρη υπό την κάλυψη της ΓΣΕΕ. Όλοι στην απεργία 1η Μάη πλατεία Κλαυθμώνος 11πμ»

Παράλληλα, το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ σημείωσε πως οι εργαζόμενοι θα είναι στη θέση τους από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και αναφέρει:

«Αποδίδουμε φόρο τιμής στους εργάτες που έχασαν την ζωή τους στους αιματοβαμμένους αγώνες, στο Σικάγο τον Μάη του 1886, στο Πασαλιμάνι τον Αύγουστο του 1923, στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1936, στους 200 εκτελεσμένους εργάτες την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή και σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο.

Η φετινή Πρωτομαγιά, μας βρίσκει σε μία άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Με τις τιμές των βασικών αγαθών και της ενέργειας να έχουν εκτιναχθεί η κάθε ημέρα είναι και πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Ταυτόχρονα μια σειρά από αντεργατικούς νόμους ψαλιδίζουν κάθε φορά όλα αυτά που έχουν κατακτηθεί -όλα με αίμα- όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτήν την ιστορική ημέρα, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς κοινωνικές αδικίες, χωρίς φτώχια, χωρίς ανασφάλεια. Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους της χώρας και δίνουμε αγωνιστικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις, την Τετάρτη 1η Μάη. Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας:

  • Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων
  • Κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ. Είμαστε στις θέσεις μας από τις 9:00 έως τις 17:00, ώστε για να διευκολύνουμε την μεταφορά των διαδηλωτών στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Δίνουμε δυναμικό παρών στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;