Το Βολτ καταδικάζει τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους
«Τα εγκλήματα κατά των γυναικών είναι εγκλήματα κατά της κοινωνίας» - Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του κόμματος

«Το Βολτ καταδικάζει τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους». Με αυτή τη φράση ξεκινά η ανακοίνωση του ελληνικού κόμματος-μέλους του κινήματος Volt Europa και συνεχίζει ως εξής:

«Εκφράζουμε τη λύπη μας και την αγανάκτησή μας και θεωρούμε ότι η έμφυλη βία και το έμφυλο έγκλημα κατά των γυναικών πρέπει να αναγνωριστεί στον Ποινικό Κώδικα με τον όρο της “γυναικοκτονίας” και να συνοδεύεται από την αυστηρότερη των ποινών. Καταδικάζουμε τη βία και το έγκλημα κατά των γυναικών αλλά και την αδιαφορία του κράτους. Οι γυναικοκτονίες διαπράττονται από δράστες που συχνά έχουν υπάρξει κακοποιητικοί απέναντι στο θύμα κατά το παρελθόν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσχώρησε στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας τον Οκτώβριο του 2023 αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για την προστασία των γυναικών από κάθε μορφής βία.

Στην Ελλάδα της δεύτερης θέσης σε αστυνομικούς ανά κάτοικο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα γυναικοκτονίας ακριβώς έξω από ένα αστυνομικό τμήμα και παρά την έκκληση του θύματος για προστασία που είχε προηγηθεί. Με 15.000 αστυνομικούς να έχουν τοποθετηθεί στη φύλαξη “υψηλών” προσώπων και τη δέσμευση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο για άμεση αποδέσμευση 2.500 εξ αυτών να μην έχει πραγματοποιηθεί, δεν υπήρχε διαθέσιμος αστυνομικός να συνοδεύσει το θύμα σπίτι του με αποτέλεσμα τη δολοφονία του.

Πέρα από αυτό, η Κυριακή τα έκανε όλα σωστά και πάλι δεν μπόρεσε να σωθεί από τον κακοποιητή και δολοφόνο της. Και αυτό υποδηλώνει ότι δεν αρκεί να πείθουμε τα θύματα να μιλήσουν ούτε τα panic buttons ούτε μόνο οι καμπάνιες. Θέλει βαθιές και συστηματικές πολιτικές και λύσεις που αγγίζουν την κατάρριψη των κοινωνικών στερεοτύπων, ενδυναμώνουν τα κορίτσια και τις γυναίκες και προτάσσουν τη δημιουργία δομών και την εκτεταμένη εκπαίδευση σε επαγγελματίες πρώτης γραμμής, όπως η αστυνομία και η δημοτική αστυνομία.

Στο Βολτ εκφράζουμε την οργή μας και ζητάμε την άμεση απόδοση ευθυνών στο εν λόγω τμήμα αλλά και την πραγματοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού για άμεση αποδέσμευση 2.500 και σταδιακή αποδέσμευση 5.000 συνολικά αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων.

Τα εγκλήματα κατά των γυναικών είναι εγκλήματα κατά της κοινωνίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;