Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: «Διαβάζουμε όλη μέρα για να περάσουμε την τάξη και να μπούμε σε ένα πανεπιστήμιο»
«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ένα μέλλον»

Μαζική ήταν η συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στο σημερινό (25/1) πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στα πλαίσια των αντιδράσεων για το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, η εκπαιδευτική κοινότητα εντείνει τις διαμαρτυρίες. Την ίδια ώρα, σε πολλές σχολές ΑΕΙ όπως και σχολεία πραγματοποιούνται καταλήψεις με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο δεν δίστασαν να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Μία από αυτούς είναι και η μαθήτρια του 14ου Λυκείου Περιστερίου, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μας κάνουν να διαβάζουμε όλη μέρα για να περάσουμε την τάξη και να μπούμε σε ένα πανεπιστήμιο».

Αναλυτικά όσα είπε η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου:

«Εμείς ως δεκαπενταμελές πήραμε την απόφαση να κάνουμε κατάληψη -την οποία και πραγματοποιούμε. Είναι πολλά τα σχολεία που κάνουν καταλήψεις και έχουν βγει στον δρόμο. Είμαστε εδώ για να αντιδράσουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστρέψει το μέλλον μας. Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο -και το έχουμε ήδη κάνει στις δύο αυτές κινητοποιήσεις- ότι το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν θα περάσει. Η ίδρυσή τους θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των προοπτικών και του μέλλοντός μας και κατ’ επέκταση της ζωής μας.

Ως μαθητές έχουμε την Τράπεζα Θεμάτων και την ΕΒΕ που μας κάνουν να διαβάζουμε όλη μέρα για να περάσουμε την τάξη και να μπούμε στο πανεπιστήμιο. Δεν έχουμε χρόνο να αναπνεύσουμε. Μας φαίνεται αδιανόητο το να πληρώνουν φοιτητές για να μπορούν να πάρουν πτυχίο, θα είναι κάτι που θα υποβαθμίσει την παιδεία. Είμαστε εδώ και θα είμαστε για να αντιδράμε στο τελείως αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο. Ακολουθούμε τα βήματα παλαιότερων μαθητών. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ένα μέλλον».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;