Αυτή είναι η πρώτη τρανς γερουσιαστής της Ισπανίας
Η Κάρλα Αντονέλι προσχώρησε στη Γερουσία της Ισπανίας στις 17 Αυγούστου του 2023, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο Ίδρυμα Thomas Reuters ότι «θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με νύχια και με δόντια».

Η Kάρλα Αντονέλι είναι η πρώτη ανοιχτά τρανς γερουσιαστής της Ισπανίας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψήφιση των πρωτοποριακών νόμων της ευρωπαϊκής χώρας για την ταυτότητα φύλου.

Η 64χρονη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας δεν είναι μόνο μια από τις πιο διάσημες ακτιβίστριες των queer δικαιωμάτων στη χώρα, αλλά είναι επίσης μια από τους κύριους πρωτοπόρους που επηρέασαν νομοθετικές και πολιτικές αρχές αναφορικά με τα τρανς δικαιώματα.

 

Στις 16 Φεβρουαρίου 2023, ψηφίστηκε η απόφαση ορόσημο επέτρεπε στα τρανς άτομα άνω των 16 ετών να αλλάξουν το φύλο τους σε επίσημα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών γέννησης, χωρίς ιατρική τεκμηρίωση. Ο νόμος λέει επίσης ότι δεν απαιτείται διάγνωση δυσφορίας φύλου ή απόδειξη διετής ορμονικής θεραπείας.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, οι τρανς νέοι κάτω των 16 ετών έχουν πλέον επίσης τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για αλλαγή φύλου με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων, ενώ τα άτομα ηλικίας 12 και 13 ετών εξακολουθούν να χρειάζονται την άδεια του δικαστή.

Η Κάρλα Αντονέλι προσχώρησε στη Γερουσία της Ισπανίας στις 17 Αυγούστου του 2023, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο Ίδρυμα Thomas Reuters ότι «θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με νύχια και με δόντια» μετά την ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα.

«Δεν θέλουμε κάτι ιδιαίτερο. Θέλουμε απλώς πραγματική ισότητα και το δικαίωμα να είμαστε ευτυχισμένοι και να πεθάνουμε ηλικιωμένοι», πρόσθεσε η Αντονέλι.

Πριν από τον διορισμό της στη Γερουσία της Ισπανίας τον Αύγουστο, υπηρέτησε ως η πρώτη ανοιχτά τρανς βουλευτής της χώρας σε περιφερειακό κοινοβούλιο το 2011.

Το 2006, έκανε απεργία πείνας για να πείσει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα –στο οποίο ήταν μέλος προηγουμένως– να περάσει νόμο που θα επέτρεπε στα τρανς άτομα να αλλάξουν το νόμιμο φύλο τους χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Με πληροφορίες από Pink News

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;