Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Μιλάμε πάντα για πολιτικό γάμο, δεν μιλάμε για εκκλησία»
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την ακρίβεια.

Συνέντευξη για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας αλλά και τα άλλα θέματα που απασχολούν τη χώρα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ανοίξει τα χαρτιά του για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών μίλησε για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και ακρίβειας.

Για την ισότητα στον γάμο και το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «αναγνωρίζω ότι το θέμα αφορά κάποιους πάρα πολύ. Και βέβαια στην ιεράρχηση σίγουρα δεν είναι το πρώτο θέμα αλλά το άνοιξα με δικά μου πρωτοβουλία».

«Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο. Την απαλοιφή οποιασδήποτε διάκριση στην σύναψη μίας σχέσης γάμου. Ο γάμος ενέχει μία αίσθηση σταθερότητας και νομιμότητας. Δεν είναι κάτι επαναστατικό. Μιλάμε πάντα για πολιτικό γάμο, δεν μιλάμε για εκκλησία, ρύζια. Σέβομαι και την άποψη της εκκλησίας. Ήταν απέναντι στην καύση των νεκρών , στον πολιτικό γάμο κλπ».

Για τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχουν ίσα δικαιώματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για την ακρίβεια

«Η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό νοικοκυριό και ειδικά εκείνα με τα χαμηλότερα εισοδήματα» είπε σημειώνοντας ότι είναι κυβερνητική προτεραιότητα η αντιμετώπισή της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πιο δραστικές παρεμβάσεις με στόχο να μειωθούν οι τιμές στο ράφι. Όλες οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στη διαφάνεια είπε μεταξύ άλλων φέροντας ως παράδειγμα τα πολύχρωμα τιμολόγια για την ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;