ΟΠΕΚΑ: Πότε οι επόμενες πληρωμές σε ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου και προνοιακά
Δείτε αναλυτικά πότε πληρώνονται όλα τα επιδόματα και οι παροχές του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους για τον Ιανουάριο.

Tην τελευταία εργάσιμη του Ιανουαρίου 2024, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

  • Επίδομα Παιδιού A21,
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ),
  • Επίδομα Στέγασης,
  • Επίδομα γέννησης,
  • Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα,
  • Στεγαστική Συνδρομή,
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων,
  • Σύνταξη Υπερηλίκων

Ειδικότερα:

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) – Η πληρωμή για τον μήνα Ιανουάριο 2024

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2024, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης).

Κάθε πότε πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση

Η πληρωμή μηνός Ιανουαρίου 2024 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2023 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024.

Tα χρήματα εμφανίζονται στα ΑΤΜ την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Πότε θα πληρωθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τον Ιανουάριο

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2024, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής.

Η πληρωμή μηνός Ιανουαρίου 2024 στους δικαιούχους (για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2023 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024.

Πότε εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ; Την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Οδηγό του Πολίτη.

Επίδομα Παιδιού A21: Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

επιταγή ακρίβειας

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος παιδιού υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023

Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού 2024 θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Μαρτίου 2024, σε όσους θα υποβάλλουν νέα αίτηση.

Τα χρήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμφανίζονται στα ΑΤΜ την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Προνοιακά & διατροφικά επιδόματα – Πότε οι πληρωμές του Γενάρη

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2024, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Ιανουαρίου 2024 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024. Ωστόσο, τα χρήματα εμφανίζονται στα ΑΤΜ την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Επίδομα γέννησης 

Η πληρωμή στους δικαιούχους του επιδόματος γέννησης θα γίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1