Γάζα: Είκοσι οκτώ πρόωρα μωρά μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο
Τα νεογέννητα βρίσκονταν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, όπου πολλά άλλα μωρά πέθαναν εν μέσω κατάρρευσης των ιατρικών υπηρεσιών

Είκοσι οκτώ από τα 31 πρόωρα μωρά που απομακρύνθηκαν χθες Κυριακή από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα έφτασαν τη Δευτέρα στην Αίγυπτο προκειμένου να λάβουν ιατρική περίθαλψη μέσω του περάσματος της Ράφα, όπως μεταδίδει η αιγυπτιακή τηλεόραση Al Qahera.

Τα νεογέννητα βρίσκονταν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, όπου πολλά άλλα μωρά πέθαναν εν μέσω της κατάρρευσης των ιατρικών υπηρεσιών, η οποία προκλήθηκε εν μέρει από διακοπές ρεύματος όταν τελείωσαν τα καύσιμα.

Σε πλάνα που μεταδόθηκαν από την Al Qahera, φαίνεται ιατρικό προσωπικό να μεταφέρει προσεκτικά τα μικροσκοπικά μωρά από το εσωτερικό ασθενοφόρου και να τα τοποθετεί σε κινητές θερμοκοιτίδες, οι οποίες στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε άλλα ασθενοφόρα.

Τα μωρά μεταφέρθηκαν χθες Κυριακή σε νοσοκομείο της Ράφα στη νότια Γάζα, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους πριν από τη μεταφορά τους στην Αίγυπτο.

Ο δρ Μοχάμεντ Σαλαμά, ο οποίος είναι επικεφαλής της μονάδας νεογνών στο νοσοκομείο Αλ Αχλί των Εμιράτων στη Ράφα –από όπου απομακρύνθηκαν τα μωρά– δήλωσε ότι δεν γνώριζε πού ακριβώς θα πήγαιναν όταν θα έφταναν στην Αίγυπτο.

«Επιτροπή του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας θα τα παραλάβει και στη συνέχεια θα αποφασίσει», δήλωσε στο BBC.

Νωρίτερα, υπήρχαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Υγείας της Αιγύπτου βρισκόταν στο αεροδρόμιο Ελ Αρίς, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Τρία πρόωρα έμειναν στη Γάζα

«Κάποιοι γονείς έφτασαν την Κυριακή στο νοσοκομείο για να αναγνωρίσουν τα μωρά τους και υπέγραψαν έντυπο συγκατάθεσης ώστε να σταλούν για να λάβουν θεραπεία στην Αίγυπτο», εξήγησε ο Σαλαμά.

«Εχουμε ένα μωρό που δεν έχει αναγνωριστεί και οι γονείς του είναι άγνωστοι. Είναι ακόμη εδώ μαζί μας. Η απόφαση να τον κρατήσουμε λήφθηκε από το υπουργείο Υγείας της Γάζας, καθώς η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν χρειάζεται να μετακινηθεί για θεραπεία».

Επιπλέον, οι γονείς άλλων δύο μωρών αρνήθηκαν να επιτρέψουν τη μεταφορά τους, επικαλούμενοι προσωπικούς λόγους.

Ο δρ Σαλαμά τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας των τριών μωρών που παρέμειναν στη Γάζα είναι σταθερή.

Με πληροφορίες από Reuters, ΒΒC

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;