Γάζα: Περιορισμένες οι επιλογές για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα
Ενα εμπόδιο είναι ότι η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δεν έχει επαρκείς ποσότητες καυσίμων για τα ασθενοφόρα της εντός της Γάζας

Τα Ηνωμένα Εθνη αναζητούν τρόπους για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα, αλλά οι επιλογές είναι λίγες, καθώς υπάρχουν περιορισμοί για θέματα αναφορικά με την ασφάλεια και τις διαδικασίες μεταφοράς, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ενα εμπόδιο είναι ότι η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δεν έχει επαρκείς ποσότητες καυσίμων για τα ασθενοφόρα της εντός της Γάζας για την απομάκρυνση ασθενών, δήλωσε στο Reuters ο περιφερειακός διευθυντής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ Ρικ Μπρέναν.

Η Αίγυπτος είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο τα ασθενοφόρα της να εισέλθουν στη Γάζα για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση αμάχων, αρκεί να δίδονται εγγυήσεις για την ασφάλεια και την ανεμπόδιστη δίοδο, δήλωσε.

Το Ισραήλ καλεί σε εκκένωση περιοχών στη νότια Γάζα

Σημειώνεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν φυλλάδια στην περιοχή Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προειδοποιώντας τους κατοίκους τεσσάρων πόλεων να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν σε καταφύγια, αναφέρουν το Reuters και οι Times of Israel.

Τα φυλλάδια προειδοποιούσαν τους ανθρώπους να αναζητήσουν ασφάλεια στις πόλεις τέσσερις πόλεις που φιλοξενούσαν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, πριν ακόμα ο Νότος κατακλυστεί από εκτοπισμένους Παλαιστινίους της βόρειας Γάζας.

«Για την ασφάλειά σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τους χώρους διαμονής σας και να κατευθυνθείτε σε γνωστά καταφύγια. Οποιος βρίσκεται κοντά σε τρομοκράτες ή στις εγκαταστάσεις τους θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο και κάθε σπίτι που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες θα γίνει στόχος», ανέφεραν τα φυλλάδια, σύμφωνα με το Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;