Υπουργείο Υγείας Γάζας: Δεν υπάρχει μηχανισμός για τη μετακίνηση των μωρών
Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση να απομακρυνθούν τα μωρά από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος μηχανισμός

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχει αντίρρηση να απομακρυνθούν τα μωρά από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στη Γάζα, ωστόσο, δεν υπάρχει μηχανισμός για να πραγματοποιηθεί εκκένωση.

«Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να μεταφερθούν τα μωρά σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, στην Αίγυπτο, στη Δυτική Οχθη ή ακόμα και στα κατοχικά νοσοκομεία. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ευημερία και η ζωή αυτών των μωρών», δήλωσε ο Ασράφ Αλ-Κίντρα, μιλώντας τηλεφωνικά από το νοσοκομείο.

Μεταφορά θερμοκοιτίδων

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συντονίζει τη μεταφορά θερμοκοιτίδων στη Λωρίδα της Γάζας για να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση νεογέννητων μωρών από το μεγαλύτερο νοσοκομείο του παλαιστινιακού θυλάκου.

Η δήλωση, που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εικόνα στρατιώτη να ξεφορτώνει θερμοκοιτίδες από βαν, έρχεται ύστερα από δραματικές εκκλήσεις από το νοσοκομείο Αλ Σίφα σχετικά με τους ασθενείς στο νεογνολογικό του τμήμα του, καθώς οι επίγειες δυνάμεις του Ισραήλ πλησιάζουν και τα καύσιμα για τις γεννήτριες τελειώνουν.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες ότι δεν ενδιαφέρονται για την τύχη αμάχων και ασθενών στα νοσοκομεία της Γάζας.

«Ο πόλεμός μας δεν είναι με τον λαό της Γάζας», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Χ, καθώς η διεθνής πίεση για προστασία των αμάχων αυξάνεται και εξαϋλώνεται το ηθικό προβάδισμα των Ισραηλινών από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό με οπλοστάσιο της Χαμάς που φέρονται να βρήκαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες στο νοσοκομείο Ραντίσι στη Γάζα.

Αυτά τα τεκμήρια, ανέφερε ο εκπρόσωπος, αποδεικνύουν για ακόμa μία φορά ότι τα μέλη της Χαμάς χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία της Λωρίδας ως εργαλείο πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι εξήγησε στην αγγλική γλώσσα τη θέση του Ισραήλ, ότι «η Χαμάς κρύβεται στα νοσοκομεία. Σήμερα, θα το εκθέσουμε αυτό στον κόσμο», ανέφερε.

Γάζα: Οι παγιδευμένοι θάβουν τους νεκρούς

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας σχεδιάζουν να αρχίσουν να θάβουν πτώματα μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα την Τρίτη χωρίς την έγκριση του Ισραήλ, επειδή η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη, δήλωσαν δύο πηγές στο νοσοκομείο.

Ο Δρ Αχμέντ Αλ Μοκχαλλαλατί και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Ασράφ Αλ Κίντρα δήλωσαν σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνεντεύξεις μέσα από το συγκρότημα ότι περισσότερα από 100 πτώματα είχαν συσσωρευτεί εκεί, δημιουργώντας οξεία υγειονομική κρίση.

«Σχεδιάζουμε να τους θάψουμε σήμερα σε μαζικό τάφο μέσα στο ιατρικό συγκρότημα Αλ Σίφα. Θα είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς δεν έχουμε κάλυψη ή προστασία, αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές, οι σοροί των μαρτύρων άρχισαν να αποσυντίθενται», δήλωσε. «Ανδρες σκάβουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε», ανέφερε.

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel, CNN

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;