Παρίσι: Απαγορεύτηκε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης
«Δεν είναι μια στατική διαδήλωση, θα περιφέρονται στο Παρίσι, κάτι το οποίο είναι πάντα πιο επικίνδυνο»

Οι αρχές απαγόρευσαν διαδήλωση υπέρ του λαού της Παλαιστίνης που προβλεπόταν να διεξαχθεί το Σάββατο στο Παρίσι. Ο αρχηγός της αστυνομίας, Λοράν Νουνιές, δήλωσε μάλιστα πως «θα εμποδίσει τη διαδήλωση».

«Δεν είναι μια στατική διαδήλωση, θα περιφέρονται στο Παρίσι, κάτι το οποίο είναι πάντα πιο επικίνδυνο» είπε ο Νούνιες σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό France Info.

Ο αρχηγός της αστυνομίας υπονόησε πως οι οργανώσεις που βρίσκονται πίσω από την οργάνωση της διαδήλωσης ενδέχεται να υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση:

«Και οι οργανώσεις που κατέθεσαν τη δήλωση αυτή, με τα σχόλια που μπόρεσαν να κάνουν μπορεί να επιτρέπουν να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι επίσης σε υποστήριξη της Χαμάς, και ως εκ τούτου θα απαγορεύσω αυτή τη διαδήλωση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣτΕ της Γαλλίας υπενθύμισε στην κυβέρνηση ότι οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις δεν μπορούν να απαγορεύονται δια νόμου, και ότι επαφίεται στους νομάρχες να εκτιμούν αν υπάρχει σε τοπικό επίπεδο κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης.

 

Ο κ.Νουνιές πάντως επέμεινε στις θέσεις του: «Η διατάραξη της δημόσιας τάξης μπορεί να μην έχει υλική υπόσταση. Το γεγονός και μόνον ότι μπορεί να υπάρξουν δηλώσεις αρνητών (του Ολοκαυτώματος), αντισημιτικές ή υποστήριξης στην τρομοκρατία, αποτελεί για μας πρόβλημα, και αυτό είναι που δικαιολογεί αυτές τις απαγορεύσεις», τόνισε.

Η οργάνωση Urgence Palestine, που αποτελείται από διάφορες ενώσεις, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις, κάλεσε μέσω του ιστοτόπου της σε διαδήλωση υποστήριξης στην Παλαιστίνη το Σάββατο (28/10) το απόγευμα, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση κατηγορεί τη Γαλλική κυβέρνηση για συμμετοχή στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση:

«Επείγουσα η κατάσταση στη Γάζα. Επείγουσα η κατάσταση στην Παλαιστίνη. Το Ισραήλ διαπράττει κατάφωρα βίαια εγκλήματα πολέμου με την υποστήριξη της Γαλλικής κυβέρνησης» αναφέρει και συνεχίζει:

«Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό του αποκλεισμού. Σταματήστε τη σφαγή, σταματήστε την πολιορκία. Σταματήστε την κατοχή, την αποικιοκρατία και το Απαρτχάιντ. Όχι στην καταστολή της αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;