Νέα Φιλαδέλφεια: Ξανά στην ανακρίτρια οι Κροάτες χούλιγκαν
Στο γραφείο της ανακρίτριας έχει διαβιβασθεί η έκθεση-πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων

Σε συμπληρωματικές απολογίες αναμένεται να κληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι 105 προσωρινά κρατούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια τον περασμένο Αύγουστο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη.

Οι κατηγορούμενοι, στην πλειονότητα τους Κροάτες οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για όσα έγιναν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ αναμένεται να λάβουν κλήσεις σε συμπληρωματικές απολογίες τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια της υπόθεσης, σχετικά με τα στοιχεία που της διαβιβάστηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Στο ανακριτικό γραφείο έχει διαβιβασθεί η έκθεση-πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας, όσον αφορά τον έλεγχο και αξιολόγηση δειγμάτων γενετικού υλικού, που ελήφθησαν, τόσο από τα σημεία της συμπλοκής και τους κατηγορούμενους όσο και από το θύμα της επίθεσης με μαχαίρι.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα δύο μαχαίρια

Στην 80σέλιδη έκθεση από τον εργαστηριακό έλεγχο, φαίνεται να αναφέρεται ότι σε δύο από τα μαχαίρια που συλλέχθηκαν στο σημείο, εντοπίσθηκε μείγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη. Το ένα εκ των δύο μαχαιριών αποδίδεται στη δικογραφία ότι ανήκε σε 23χρονο Κροάτη κατηγορούμενο.

Απολογούμενος τον περασμένο Αύγουστο, ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί ότι του ανήκει, ισχυριζόμενος ότι κατά τη σύλληψή του με άλλους συμπατριώτες του οι αστυνομικοί, ενόσω τους είχαν κάτω για να περάσουν χειροπέδες, το βρήκαν πίσω του στο οδόστρωμα.

Κατά την υπεράσπιση του εν λόγω κατηγορούμενου, στο επίμαχο μαχαίρι δεν εντοπίσθηκαν ούτε αποτυπώματα του 23χρονου ούτε γενετικό υλικό. Το υλικό από το δεύτερο μαχαίρι δεν φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να ταυτοποιείται με τους κατηγορούμενους.

Στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η δικαστική λειτουργός, περιλαμβάνονται και πολλά που αφορούν την ταυτοποίηση γενετικού υλικού οπαδών της κροατικής ομάδας οι οποίοι είναι στη φυλακή. Επίσης βρίσκονται πολλά πειστήρια που εντοπίσθηκαν στην περιοχή των επεισοδίων, όπως γάντια προστατευτικά δοντιών, επικαλαμίδες, κοντάρια κ.ά., αλλά και στα αυτοκίνητα με τα οποία ήρθαν οι κατηγορούμενοι στη χώρα.

Κλήση σε ένα ακόμα πρόσωπο

Παράλληλα με τις συμπληρωματικές απολογίες που δρομολογούνται, στη δικαστική λειτουργό έχει ήδη κληθεί να καταθέσει και πρόσωπο, το όνομα του οποίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ονομάτων, σε τηλεφωνική συνομιλία Ελληνα κατηγορούμενου που συνελήφθη με ένταλμα και αφέθηκε ελεύθερος.

Στο επίμαχο υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, οι συνομιλητές αναφέρουν ότι κάποια πρόσωπα ξέρουν «ποιος το έκανε» και ότι ότι ο δράστης θα πρέπει να πάει να παραδοθεί για να «καθαρίσει» τους εκατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνήγοροι των κατηγορουμένων σκοπεύουν μετά τις συμπληρωματικές απολογίες των εντολέων τους να καταθέσουν αιτήσεις για άρσεις προσωρινών κρατήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;