Meteo: Βροχές και καταιγίδες από τις επόμενες ώρες
Τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Οι βροχές που σημειώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (17/10) στα δυτικά και βόρεια, τις επόμενες ώρες θα ενταθούν και βαθμιαία έως το μεσημέρι της Τετάρτης θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, σύμφωνα με το meteo.gr.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης οι βροχές στην Hπειρο, στη Δυτική Στερεά, στα νησιά του Ιονίου και στη Μακεδονία θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα επηρεάσουν το Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και τα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα.

Σημειώνεται πως τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα σε Ιόνιο, Ηπειρο, Δυτική Στερεά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Στους χάρτες που ακολουθούν, παρουσιάζεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης για τις περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, όπου αναμένονται τα εντονότερα και μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), το επεισόδιο βροχόπτωσης τις επόμενες ώρες (από το απόγευμα της Τρίτης 17/10 έως το πρωί της Τετάρτης 18/10), κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Από το μεσημέρι της Τετάρτης 18/10, οι τοπικές βροχές θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, όπου βαθμιαία έως το βράδυ θα σταματήσουν.

Πηγή: Meteo.gr

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;