Η Mia Khalifa τρώει cancel από το Playboy γιατί στηρίζει τη Χαμάς
«Εάν βλέπετε την κατάσταση στην Παλαιστίνη και δεν είστε στο πλευρό των Παλαιστινίων, τότε είστε με τη λάθος πλευρά και η ιστορία θα το δείξει με τον καιρό»

Η Mia Khalifa βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παγκοσμίου «cancel» τις τελευταίες ημέρες το οποίο αφορά τόσο τη δημόσια εικόνα της όσο και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Αιτία είναι οι αναρτήσεις της πρώην πρωταγωνίστριας ερωτικών ταινιών και νυν πολιτικής ακτιβίστριας στα social media της, υπέρ της Παλαιστίνης.

«Εάν βλέπετε την κατάσταση στην Παλαιστίνη και δεν είστε στο πλευρό των Παλαιστινίων, τότε είστε με τη λάθος πλευρά και η ιστορία θα το δείξει με τον καιρό» είχε γράψει η ίδια σε ανάρτησή της στο «X» (πρώην Twitter).

Παράλληλα, σε άλλες αναρτήσεις της καταφέρεται εναντίον βίντεο και άρθρων παραπληροφόρησης που διακινούνται από πλευράς Ισραήλ στα κοινωνικά δίκτυα. Αντίστοιχα διακινούνται και από την απέναντι πλευρά, με τον πόλεμο της πληροφορίας να «τρέχει» παράλληλα με τις εχθροπραξίες στο πεδίο, και τους αμάχους να βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο.

Η Khalifa προέβη και σε μια άκρως προβληματική στη διατύπωσή της, τοποθέτηση, αναφέροντας: «Μπορεί κάποιος παρακαλώ να πει στους μαχητές της ελευθερίας στην Παλαιστίνη να γυρίσουν τα τηλέφωνά τους και να κινηματογραφήσουν οριζόντια;».

Μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν και κλιμακώθηκαν εναντίον της, μιας και το σχόλιό της ήρθε σε ένα timing κατά το οποίο η Χαμάς είχε επιτεθεί εναντίον αμάχων, η influencer αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επανόρθωση, και πάλι μέσω X, αναφέροντας σχετικά:

«Θέλω απλώς να καταστήσω σαφές ότι αυτή η δήλωση σε καμία περίπτωση δεν υποκινεί την εξάπλωση της βίας. Τους αποκάλεσα «μαχητές της ελευθερίας» γιατί αυτό ακριβώς είναι οι Παλαιστίνιοι πολίτες. Παλεύουν για την ελευθερία τους κάθε μέρα».

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά η Khalifa αποφάσισε να διαγράψει την αρχική αμφιλεγόμενη τοποθέτησή της, καθώς και τη διευκρινιστική της δήλωση. Σε κάθε περίπτωση, η ζημιά είχε ήδη γίνει. Συστημικοί φορείς και μέσα με τα οποία η ίδια συνεργαζόταν, αποφάσισαν να διακόψουν κάθε συνεργασία μαζί της. Ανάμεσά τους και το Playboy, διαγράφοντας το κανάλι που εκείνη διατηρούσε στην πλατφόρμα του καθώς και οποιαδήποτε άλλη συνεργασία μαζί της. Το email διακοπής έγινε γνωστό μέσω της Daily Mail.

Ακόμη, η εταιρεία Red Light Holland που παράγει και διανέμει «μαγικά μανιτάρια», προχώρησε σε διακοπή συμβολαίου με τη Mia Khalifa. Ο CEO της εταιρείας Todd Shapiro ανέφερε σε ανάρτησή του πως το επίμαχο tweet της για τους “μαχητές της ελευθερίας”, «ήταν ένα φριχτό tweet. Πέρα για πέρα αηδιαστικό».

Απαντώντας στα παραπάνω, η influencer έγραψε: «Θα έλεγα ότι η υποστήριξη της Παλαιστίνης μου κόστισε δουλειές. Ωστόσο είμαι πιο θυμωμένη με τον εαυτό μου που δεν έλεγξα αν συνάπτω συνεργασίες με Σιωνιστές. Λάθος μου».

«Στέκομαι δίπλα σε όλους τους ανθρώπους που πολεμούν κόντρα στην καταπίεση, τώρα και για πάντα, είμαι από τον Λίβανο και δεν θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό της αποικιοκρατίας», αποσαφήνισε ακόμη η Mia Khalifa. Η Khalifa έχει εκφράσει επανειλημμένα την υποστήριξή της προς την Παλαιστίνη τα τελευταία χρόνια. Το 2021 καταφέρθηκε εναντίον της Ισραηλινής σταρ Gal Gadot, χαρακτηρίζοντάς τη «Μπάρμπι της γενοκτονίας», μετά από ανάρτηση της δεύτερης για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Η Gadot είχε αναφέρει πως προσευχόταν «να τελειώσουν τα θύματα και η εχθρότητα, προσεύχομαι ώστε οι ηγέτες μας να βρουν μια λύση ώστε να ζήσουμε δίπλα-δίπλα ειρηνικά. Προσεύχομαι για καλύτερες μέρες».

Η μεν Khalifa επιτέθηκε στη Gadot για στήριξη της κυβέρνησης του Ισραήλ, την ώρα βέβαια που ο γιος του Νετανιάχου την κατηγορούσε και εκείνος από τη δική του μεριά, για… «πολιτική ουδετερότητα και ίσες αποστάσεις».

Πηγή εικόνας: Instagram

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;