Λαμία: Στο χειρουργείο ο μαθητής που τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος πέντε μέτρων
Ο έφηβος διατηρεί επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο έχει πολλά τραύματα στο σώμα και ιδιαίτερα στη σπονδυλική του στήλη.

Ο 13χρονος μαθητής που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων σε σχολείο της Λαμίας αναμένεται να χειρουργηθεί στα δύο του πόδια στο νοσοκομείο Παίδων.

Ο έφηβος διατηρεί επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο έχει πολλά τραύματα στο σώμα και ιδιαίτερα στη σπονδυλική του στήλη καθώς και μώλωπες στο πρόσωπο, εξαιτίας της πτώσης του όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο του στη Λαμία.

Ο 13χρονος νοσηλεύεται στην ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου Παίδων από χθες, ενώ το υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Πώς έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο 13χρονος προσπάθησε να στηριχθεί με την πλάτη σε κάγκελο του σχολείου το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος σχεδόν 5 μέτρων.

Αμέσως οι εκπαιδευτικοί έτρεξαν να τον βοηθήσουν, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ. Ο μαθητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων. Να σημειωθεί πως στο σχολείο βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Κατσαρός.

Όπως έγινε επιπλέον γνωστό, δεδομένου ότι το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές του παιδιού, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για τη στήριξή τους.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
73'
1 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
73'
2 - 0
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
2'
60 - 47
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;