Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Κοτρωνιά - Μάχη για δωδέκατη ημέρα
«Δεν θα μπορέσουμε να ξαναέχουμε το οικοσύστημα της Δαδιάς»

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη φωτιά που καίει για δωδέκατη συνεχόμενη ημέρα στον Έβρο.

Μεγάλες είναι οι εστίες αναζωπύρωσης περιμετρικά από τον οικισμό της Κοτρωνιάς, όπου χθες το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 καλώντας τους πολίτες σε εκκένωση του χωριού. Ιδιαίτερα ισχυροί είναι και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από δασικό δρόμο, όπου κάλυπτε τις εξελίξεις, υπό τις οδηγίες του στρατού, ενώ ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν προς Σουφλί.

Το χωριό είχε ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που ήδη έχουν απομακρυνθεί, ενώ παραμένουν εθελοντές από τα γύρω χωριά και ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις με συνδρομή και από το παρακείμενο στρατόπεδο.

Ανάμεσα στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες στην περιοχή, είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία.

Φωτιά στον Έβρο: Εικόνες καταστροφής στη Δαδιά

Εν τω μεταξύ, φωτογραφίες πριν και μετά το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς από το δάσος της Δαδιάς έδωσε στη δημοσιότητα η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης.

Στις εν λόγω εικόνες αποτυπώνεται ο ολέθριος αντίκτυπος στο οικοσύστημα, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες, με τις καταπράσινες εκτάσεις να έχουν δώσει πλέον τη θέση τους σε ένα θλιβερό τοπίο από καμένα δέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, εξέφρασε φόβους ότι το δάσος της Δαδιάς «δεν θα το ξαναδούμε όπως το ξέραμε» μετά την πυρκαγιά.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως «δεν θα μπορέσουμε να ξαναέχουμε το οικοσύστημα της Δαδιάς. Δεν μπορούμε το συγκεκριμένο οικοσύστημα να το εντάξουμε στις γενικότερες απώλειες του 1.500.000 στρεμμάτων δασικών εκτάσεων που κάηκαν. Είναι κάτι το μοναδικό», πρόσθεσε.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
9'
0 - 0
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
7'
0 - 0
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;