Φωτιά στη Μαγνησία: Συγκλονισμένη η ρεπόρτερ της ΕΡΤ - «Του φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν»
Συγκλονισμένη η ρεπόρτερ της ΕΡΤ από τον θάνατο του 45χρονου βοσκού στη Μαγνησία, όταν συνειδητοποίησε πως η κάμερα τον είχε καταγράψει νωρίτερα όταν προσπαθούσε να σώσει τα ζώα του.

Μέχρι στιγμής η «μάχη» που δίνεται στο πύρινο μέτωπο της Μαγνησίας έχει κοστίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίστηκαν για όλο το βράδυ με τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους κατοίκους της περιοχής και τους εθελοντές να δίνουν τον δικό τους αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο Βελεστίνο της Μαγνησίας κοντά στον Βόλο.

Ένα από τα δύο θύματα ήταν και ένας 45χρονος κτηνοτρόφος, τον οποίο λίγο πριν χάσει τη ζωή του στην φωτιά, κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ. Ο κτηνοτρόφος δεν έφευγε από την φωτιά, αφού αγωνιύσε και δεν ήθελε να αφήσει τα ζώα του προσπαθώντας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τα σώσει.

«Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται η προτεραιότητα είναι εκεί» είπε τότε η ρεπόρτερ Φρόσω Παύλου την ώρα της ζωντανής σύνδεσης και πρόσθεσε:

«Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει. Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει».

Ωστόσο, όπως η ίδια κατάλαβε αργότερα, μόλις δηλαδή έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο του κτηνοτρόφου, η κάμερα είχε καταγράψει τον κτηνοτρόφο στις τελευταίες του στιγμές, όταν σε αγωνιώδη κατάσταση προσπαθούσε να σώσει το κοπάδι του.

«Κατ΄αρχήν να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε. Τον κτηνοτρόφο που του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν» είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος ούσα αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη.

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;