Μητσοτάκης για φωτιές: Βρισκόμαστε σε πόλεμο, δύσκολες οι επόμενες 3 μέρες
Τι είπε για τις εκκενώσεις στη Ρόδο

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, όσον αφορά στις φωτιές που καίνε στη χώρα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη φωτιά στη Ρόδο, που παραμένει σε εξέλιξη για έβδομη ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως οι «φλόγες κάλυψαν αστραπιαία μία τεράστια έκταση, την ώρα που επιχειρούσαν 15 εναέρια μέσα και δεκάδες επίγεια πυροσβεστικά οχήματα».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην επιχείρηση εκκένωσης των περιοχών που κινδύνευαν από τη φωτιά, σημειώνοντας πως «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν, οργανωμένα, σε ασφαλή σημεία».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην κατάσβεση των φωτιών: Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, Λιμενικό, Αστυνομία, ΟΤΑ, εθελοντές.

«Η αναμέτρηση αυτή ήταν και είναι άνιση και έτσι θα συνεχιστεί για όσο διάστημα οι καιρικές παραμένουν ίδιες. Έχουμε τρεις δύσκολες μέρες μπροστά μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις επόμενες εβδομάδες, «θα είμαστε όλοι σε μόνιμη επιφυλακή» συμπλήρωσε, ενώ παρατήρησε πως τα λόγια του μπορεί να φαίνονται «κοινότοπα», αλλά «είναι ειλικρινή».

«Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που χτυπήθηκαν» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην τουριστική κίνηση του νησιού, που παραμένει «ναυαρχίδα του τουρισμού».

Όσον αφορά στους τουρίστες, που απομακρύνθηκε λόγω της φωτιάς, επεσήμανε πως τόσο οι τουρίστες όσο και τα διεθνή δίκτυα αναγνωρίζουν την προσπάθεια των ελληνικών αρχών και έκρινε ως «παράδοξες» τις φωνές που ακούγονται στην Ελλάδα και οι οποίες «αμφισβητούν την ετοιμότητα του κράτους και την αυταπάρνηση των ντόπιων».

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ, θα εκδηλώνεται με μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές, παντού στη Μεσόγειο. Η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκείται στην οποία πρόοδο, αλλά να προσαρμόζει γρήγορα τα σχέδιά της στις νέες συνθήκες» κατέληξε.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;