ΥΠΕΝ: Μειώστε τη χρήση ΙΧ εν μέσω καύσωνα - Ανεφοδιασμός αφού δύσει ο ήλιος
Yπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) ή/και του ορίου συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον σε τέσσερις περιοχές της Αττικής.

Ο καύσωνας «Κλέων» ευνοεί τη συσσώρευση ρύπων επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που εξέδωσε συστάσεις προς τους πολίτες της Αττικής.

Με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, σήμερα (14/7) το απόγευμα και αύριο, Σάββατο, θα επικρατήσουν δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες για τη ρύπανση και υψηλές θερμοκρασίες, λόγω του καύσωνα «Κλέων», επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Για αυτό τον λόγο, συνιστά στους πολίτες μεταξύ άλλων να μειώσουν τη χρήση των ΙΧ και να ανεφοδιάζουν με καύσιμα τα αυτοκίνητά τους μετά τη δύση του ήλιου. Παράλληλα, «παρακαλεί θερμά» τους πολίτες της Αττικής να ανταποκριθούν θετικά σε αυτές τις συστάσεις.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνιστά:  

  • Μείωση της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων και χρησιμοποίηση των ΜΜΜ
  • Κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
  • Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.
  • Κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Σήμερα, Παρασκευή, έως τις 18:00 υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) ή/και του ορίου συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον σε τέσσερις περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για αυτό τον λόγο, το υπουργείο Υγείας συνιστά σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα σε όσους είναι ευαίσθητοι στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης, τα ίδια άτομα- όπως και τα παιδιά- καλούνται να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία «μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;