Hollywood: Σε απεργιακό κλοιό -  Στο κενό οι διαπραγματεύσεις ηθοποιών - στούντιο
Εάν η πρόταση εγκριθεί, τότε η παραγωγή του Hollywood θα παραλύσει πλήρως.

Το σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τα στούντιο του Hollywood οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο με τους εκπροσώπους του στις συνομιλίες να απευθύνουν ομόφωνο κάλεσμα σε απεργία.

Το συμβούλιο του σωματείου SAG-AFTRA σε συνεδρίασή του σήμερα Πέμπτη (13/7) θα πραγματοποιήσει ψηφοφορία προκειμένου να αποφασίσει αν θα κηρυχθεί ή όχι απεργία.

Εάν η πρόταση εγκριθεί, τότε η παραγωγή του Hollywood θα παραλύσει πλήρως, καθώς ήδη, από τις αρχές του περασμένου Μαΐου, οι σεναριογράφοι κινηματογράφου και τηλεόρασης απέχουν από τις εργασίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι αμοιβές και η «απειλή» της Τεχνητής Νοημοσύνης

Τόσο το σωματείο των ηθοποιών SAG-AFTRA όσο και το σωματείο των συγγραφέων της Αμερικής (WGA) απαιτούν αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, καθώς και διαβεβαιώσεις ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε η Τεχνητή Νοημοσύνη να μην απειλήσει το εργασιακό τους μέλλον.

 

Η απεργία των συγγραφέων οδήγησε την αμερικανική βιομηχανία ΜΜΕ σε έκτακτες λύσεις ανάγκης, όπως ατελείωτες επαναλήψεις βραδινών τηλεοπτικών εκπομπών, καθώς και σε διακοπή της παραγωγής των περισσότερων εκπομπών της φθινοπωρινής τηλεοπτικής σεζόν και των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών.

Ενδεχόμενη απεργία των ηθοποιών θα «παρέλυε» τις εναπομείνασες παραγωγές του Hollywood, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στις εταιρείες μέσων ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

20-05-2024

Χερσονησος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;