Κάνιε Γουέστ: Πρώην συνεργάτης του τον κατηγορεί για αντισημιτική συμπεριφορά
«Σχεδόν το απολάμβανε»

Για μία ακόμη φορά ο Κάνιε Γουέστ κατηγορείται για αντισημιτική συμπεριφορά, αυτή τη φορά από πρώην συνεργάτη και φίλο του ράπερ.

Ο Άλεξ Κλάιν, επιχειρηματίας που συνεργάστηκε με τον Κάνιε Γουέστ για την πλατφόρμα «Stem Player», μέσω της οποίας ο ράπερ κυκλοφόρησε το άλμπουμ Donda 2, αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία τους, έπειτα από την προβληματική συμπεριφορά του τραγουδιστή, μεταξύ άλλων τις δηλώσεις στις οποίες εξήρε τον Χίτλερ. Εξαιτίας αυτού, έγινε αποδέκτης του οργισμένου ρατσιστικού ξεσπάσματος του Κάνιε Γουέστ.

«Απορρίψαμε 10 εκατομμύρια δολάρια. Ο Κάνιε ήταν πολύ θυμωμένος», λέει ο Άλεξ Κλάιν στο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «The Trouble with KanYe». «Έλεγε “θέλω να σε χαστουκίσω” και “είσαι ακριβώς όπως οι άλλοι Εβραίοι”, σχεδόν απολαμβάνοντας το πόσο προσβλητικός μπορούσε να είναι, χρησιμοποιώντας αυτές τις φράσεις ελπίζοντας να με πληγώσει», συμπληρώνει.

«Τον ρώτησα “πιστεύεις πραγματικά ότι οι Εβραίοι συνεργαζόμαστε για να σε εμποδίσουμε;” Και απάντησε “ναι, ναι, το πιστεύω», αναφέρει ακόμη ο Άλεξ Κλάιν. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία- που συνεργάστηκε με τον Κάνιε Γουέστ από το 2019 έως το 2022- οι δημόσιες αντισημιτικές δηλώσεις του ράπερ αποτελούν μια εσκεμμένη πολιτική στρατηγική.

«Ο Κάνιε Γουέστ πιστεύει ότι είναι το πεπρωμένο του να γίνει πρόεδρος»

Ο Άλεξ Κλάιν υποστηρίζει ότι ο Κάνιε Γουέστ έλεγε ότι δεν χρειάζεται καν να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις του, λέγοντας «κοίτα όλη αυτή την ενέργεια γύρω μου τώρα. Χωρίς αυτή τη δήλωση, δεν θα γινόμουν πρόεδρος».

«Πιστεύει ότι είναι το πεπρωμένο του να γίνει πρόεδρος. Χρησιμοποίησε αυτές τις δηλώσεις κατά των Εβραίων στο πλαίσιο μιας πολιτικής πλατφόρμας και μου είπε ότι προσπαθούσε να κάνει ό,τι και ο Τραμπ, με έναν πιο έντονο τρόπο», περιγράφει στο ντοκιμαντέρ.

Ο Άλεξ Κλάιν τονίζει πως είναι σημαντικό ο κόσμος να ξέρει την αντισημιτική συμπεριφορά του Κάνιε Γουέστ, επειδή η επιστροφή του «είναι αναπόφευκτη». Κατηγόρησε τον ράπερ ότι επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά, επειδή αντικειμενικά σχόλια προκειμένου να επωφεληθεί από αυτό. «Πρέπει να το πάρουμε σοβαρά», υπογραμμίζει.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ μιλά ένας άστεγος άνδρας που υποστηρίζει πως ο Κάνιε Γουέστ τον προσέγγισε και του ζήτησε να αναλάβει την προεδρική καμπάνια του, επειδή πήγαιναν στην ίδια εκκλησία. Ο Μαρκ, που ζει στο αυτοκίνητό του, λέει ότι ο Γουέστ επισκέπτεται τακτικά μία εκκλησία όπου είναι γνωστό ότι ο εθνικιστής Νικ Φουέντες κάνει πολιτικές συγκεντρώσεις. Αναφέρει πως ο Κάνιε άρχισε να του ζητά τη γνώμη του για κάθε θέμα που συζητιόνταν και μετά του πρότεινε να γίνει ο επικεφαλής της καμπάνιας του για τις προεδρικές εκλογές.

Πηγή: Guardian

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
FT
2 - 2
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
FT
1 - 2
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;