Ισπανία: Τίθεται σε ισχύ η άδεια εμμήνου ρύσεως
Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης και μια από τις λίγες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία ενσωματώνει στη νομοθεσία της το συγκεκριμένο μέτρο.

Από την Πέμπτη 1 Ιουνίου τέθηκε σε ισχύ τέθηκε ο νόμος για την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία στην Ισπανία. Μεταξύ άλλων βάσει του συγκεκριμένου νόμου προβλέπεται η χορήγηση άδειας σε εργαζόμενες που πάσχουν από δυσμηνόρροια.

Ειδικότερα, το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο Φεβρουάριο το νομοσχέδιο, με την υπουργό Ισότητας, Ιρένε Μορένο να κάνει λόγο για «ιστορική ημέρα».

Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης και μια από τις λίγες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία ενσωματώνει στη νομοθεσία της το συγκεκριμένο μέτρο. Έτσι, πλέον οι εργαζόμενες στην Ισπανία μπορούν να λάβουν άδεια για δυσμηνόρροια, αν έχουν την απαραίτητη βεβαίωση γιατρού. Η διάρκεια της άδειας εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων, ενώ δίνεται μετ’ αποδοχών και είναι επιδοτούμενη από το κράτος.

Η άδεια για δυσμηνόρροια συναντάται σε ορισμένες χώρες της Ασίας, όπως η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα. Ειδικότερα, στην Ταϊβάν, οι εργαζόμενες δικαιούνται άδεια για δυσμηνόρροια, η οποία όμως ετησίως δεν μπορεί να υπερβαίνει αθροιστικά τις τρεις ημέρες, ενώ οι αποδοχές τους για το διάστημα αυτό είναι μειωμένες κατά 50%. Παράλληλα, στη Νότια Κορέα, οι εργοδότες χορηγούν στις υπαλλήλους τους μία ημέρα άδειας κάθε μήνα, εφόσον το ζητήσουν με το νομικό πλαίσιο να μην καθορίζει αν η άδεια είναι μετ’ αποδοχών.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;