ΑΠΘ: Εισαγγελική έρευνα για τις ελλείψεις πυροπροστασίας στην πρυτανεία
Οι τελευταίοι προσεισμικοί έλεγχοι σε όλο το κτιριακό απόθεμα του ΑΠΘ, στα 203 συνολικά κτίρια, έγιναν προ εικοσαετίας

Εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν δημοσιεύματα για ελλείψεις πυροπροστασίας στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ, έπειτα από ελέγχους που διενήργησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Επιθεώρησης Εργασίας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σμυρνή, παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Την έρευνα αναμένεται να φέρει εις πέρας η Πυροσβεστική.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα της πυροσβεστικής, σχεδόν το σύνολο του κτιρίου της πρυτανείας του ΑΠΘ δεν καλύπτεται από σύστημα πυρανίχνευσης, δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης με νερό, ενώ επίσης δεν διαθέτει εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τελευταίοι προσεισμικοί έλεγχοι σε όλο το κτιριακό απόθεμα του ΑΠΘ, στα 203 συνολικά κτίρια, έγιναν προ εικοσαετίας, το 2003 και η βαθμολόγησή τους ήταν μέτρια έως άσχημη, χωρίς να έχουν γίνει από τότε πολλές παρεμβάσεις.

Ο τελευταίος έλεγχος από την πυροσβεστική υπηρεσία που διαπίστωσε τις παραβάσεις διενεργήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 2022 ενώ είχε προηγηθεί έλεγχος και από την επιθεώρηση εργασίας που εντόπισε σωρεία παραλείψεων.

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;