Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ: «Κανείς δεν δίνει δεκάρα για την κλιματική αλλαγή»
«Όσο συνεχίζουν να μιλούν για παγκόσμια κλιματική αλλαγή, δεν πάνε πουθενά. Γιατί κανείς δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για αυτό»

Η παγκόσμια προσπάθεια για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής «σκοντάφτει» και υπονομεύεται από ένα θεμελιώδες πρόβλημα επικοινωνίας, εκτιμά ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

«Όσο συνεχίζουν να μιλούν για παγκόσμια κλιματική αλλαγή, δεν πάνε πουθενά. Γιατί κανείς δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για αυτό» υποστήριξε ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια σε εκπομπή του CBS.

«Οπότε, η πρότασή μου είναι, πάμε να επαναδιατυπώσουμε τον όρο και να επικοινωνήσουμε διαφορετικά γι’αυτόν και να πούμε στον κόσμο πως μιλάμε για μόλυνση. Η μόλυνση προκαλεί κλιματική αλλαγή, η μόλυνση σκοτώνει» σημείωσε ο ίδιος.

O 75χρονος ηθοποιός και πρώην μποντιμπίλντερ έχει γίνει η «φωνή» κατά της κλιματικής αλλαγής λόγω του ρόλου του ως οικοδεσπότη της  Austrian World Summit, μιας παγκόσμιας συνόδου για την κλιματική αλλαγή.

«Έχω αναλάβει μια αποστολή για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως», δήλωσε ο Σβαρτσενέγκερ στο CBS, «επειδή μου αρέσει να έχω ένα υγιές σώμα και μια υγιή Γη. Γι’ αυτό αγωνίζομαι. Και αυτή είναι η σταυροφορία μου».

Στις 16 Μαΐου, η εφημερίδα USA Today δημοσίευσε άρθρο του Σβαρτζενέγκερ στο οποίο καλούσε για ένα περιβαλλοντικό κίνημα που θα προσαρμοστεί στους καιρούς αυτούς αλλαγής και το οποίο θα περιλαμβάνει τον επαναπροσδιορισμό της επικοινωνιακής πολιτικής γύρω από την κλιματική αλλαγή.

«Χρειαζόμαστε νέα οικολογία που θα βασίζεται σε οικοδόμηση, την ανάπτυξη και την κοινή λογική. Η παλιά οικολογία φοβάται την ανάπτυξη. Σιχαίνεται την οικοδόμηση. Πολλοί από εσάς γνωρίζεται το στιλ αυτό – τις διαδηλώσεις για κάθε νέα εξέλιξη, το αλυσόδεμα σε κατασκευαστικό εξοπλισμό, τις αγωγές για την επιβράδυνση των πάντων» έγραφε ο ίδιος.

«Σήμερα καλώ για μια νέα οικολογία, με βάση την κατασκευή των έργων καθαρής ενέργειας που χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πρέπει να χτίσουμε, να χτίσουμε, να χτίσουμε», έγραψε.

Πηγή: CNBC

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;