Πανελλήνιες 2023: Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στους υποψηφίους
«Είστε ήδη νικητές»

Την στήριξή του στους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις πανελλήνιες 2023 εξέφρασε σε μήνυμά του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Είστε ήδη νικητές, καθώς το αποφασίσατε και το παλέψατε», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνιστούν στις πανελλαδικές 2023.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις 2023 για τα γενικά λύκεια ξεκινούν στις 2 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν από την 1η ως τις 16 Ιουνίου. Φέτος οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για 68. 574 θέσεις στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα.

Σε αυτόν τον αριθμό θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και στις ακαδημίες της πυροσβεστικής, του εμπορικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος.

«Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν την πρώτη αλλά όχι την μοναδική σημαντική μάχη της ζωής σας. Είναι η κορύφωση των προσπαθειών σας, αλλά όχι η απόλυτη κρίση των δυνατοτήτων σας» αναφέρει αρχικά ο αρχιεπίσκοπος.

Αρχιεπίσκοπος προς υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων: Η επιτυχία δεν αποτελεί μονόδρομο
Τονίζει πως η επιτυχία σε αυτές είναι σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο. «Σκεφθείτε πόσες ακόμη ευκαιρίες θα έχετε στη ζωή σας για να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας» προσθέτει.

Ζητάει ακόμη από τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 ψυχραιμία, ετοιμότητα, σωστό προγραμματισμό της μελέτης και δυνατή πίστη. «Η νηφάλια σκέψη, η αγωνιστική διάθεση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας αποτελούν ανεκτίμητα εφόδια. Είστε ήδη νικητές, καθώς το αποφασίσατε και το παλέψατε» αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος.

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος απευθύνεται και προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και εύχεται «υπομονή και πολλή διάθεση για να στηρίξουμε όλοι μαζί τα παιδιά μας στις προσπάθειες και στις επιλογές τους».

«Η σκέψη μου και η προσευχή μου σας συνοδεύουν. Καλή επιτυχία. Ο Θεός να σας στηρίζει πάντοτε» καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
3'
35 - 30
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;