Eurovision 2023:
Το μήνυμα πίσω από το τραγούδι.

Εντυπωσίασε η Αυστρία στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2023. Οι Teya & Salena εκπροσωπούν την Αυστρία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού με το κομμάτι “Who the hell is Edgar?”.

Αυτό το κατά τα άλλα χαρούμενο τραγούδι με την αναφορά του ονόματος του Edgar Allan Poe, κρύβει ένα σημαντικό μήνυμα διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, το κομμάτι “μιλά” για το πόσο παραμερίζεται ο ρόλος του δημιουργού, ενώ οι στίχοι αναφέρονται και στο γεγονός ότι οι δημιουργοί λαμβάνουν πολύ λίγα χρήματα από τις πλατφόρμες streaming (0,003 του ευρώ είναι η αμοιβή και αναφέρεται στους στίχους).

Οι δύο ερμηνεύτριες ξεσήκωσαν την αρένα του Λίβερπουλ, με τη συμμετοχή τους να φιγουράρει ανάμεσα στα φετινά φαβορί. Φινάλε με την ψηφιακή εικόνα του Poe!

Eurovision 2023: Ποιος ήταν ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε (απαντάται σπανίως ως Πο ή Πόου) ήταν Αμερικανός ποιητής, συγγραφέας, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας και μυθιστοριογράφος. Γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1809 και απεβίωσε στις 7 Οκτωβρίου 1849. Υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του αμερικανικού ρομαντισμού.

Το λογοτεχνικό του έργο είχε σημαντική επίδραση στην παγκόσμια λογοτεχνία, αποτελώντας θεμέλιο λίθο για την εξέλιξη σύγχρονων λογοτεχνικών ειδών, όπως η αστυνομική λογοτεχνία ή οι ιστορίες τρόμου και φαντασίας.

Για τη ζωή και την προσωπικότητα του συγγραφέα υπάρχουν αρκετές πληροφορίες, συχνά αντιφατικές, ωστόσο ελάχιστα γεγονότα μπορούν να επιβεβαιωθούν ή να επαληθευθούν μέσα από επίσημες πρωτογενείς πηγές ή έγγραφα.

Πολλά βιογραφικά στοιχεία για τον Πόε βρίσκονταν ή και παραμένουν υπό καθεστώς αμφισβήτησης, όπως η ημερομηνία γέννησής του, τα αίτια του θανάτου του, η ημέρα ταφής του, οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις, καθώς και άλλες σκοτεινές πλευρές της ζωής του, όπως η σχέση του με το ποτό ή άλλες ναρκωτικές ουσίες. Αυτό που μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα είναι ότι ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε άφησε πίσω του τεράστιο έργο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;