Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (13-14/5)
Έξοδος στην Αθήνα σημαίνει ότι για άλλο ένα ΣΚ θα έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε για λίγο στο mute την καθημερινότητα και να απολαύσουμε ξέγνοιαστες στιγμές!

Hello guys!

Άλλο ένα έξοδος στην Αθήνα σηματοδοτεί το τέλος της εβδομάδας.

Μετά από μία σειρά γεγονότων όπως οι φοιτητικές εκλογές, το debate και οι δύο ημιτελικοί της Eurovision, ήρθε η στιγμή να λάβει τη σκυτάλη το ΣΚ, η τηλεόραση να κλείσει και το μυαλό να γεμίσει από όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές.

Πάμε να δούμε τις επιλογές που έχουμε!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

 ΤΟ ΠΑΡΤΥ της Σάλι Πότερ

έξοδος στην Αθήνα

13-14/5 Το “Party” αρχικά έγινε ασπρόμαυρη κινηματογραφική ταινία το 2017 σε σενάριο και σκηνοθεσία της Sally Potter με πρωταγωνιστές τους Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Κίλιαν Μέρφι, Τίμοθι Σπολ, Τσέρι Τζόουνς, Εμιλι Μόρτιμερ, Πατρίτσια Κλάρκσον και Μπρούνο Γκαντς. Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Στο φεστιβάλ του Βερολίνου κέρδισε το Guild Film Prize, ενώ ήταν υποψήφια και για την Χρυσή Άρκτο. Στην θεατρική σκηνή, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιστορία, η οποία εξελίσσεται ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους ενός σπιτιού σε ρεαλιστικό χρόνο, χωρίς «άλματα» στο παρελθόν ή στο μέλλον. Συγκεκριμένα, όλη η δράση διαδραματίζεται στο σπίτι της Τζάνετ, η οποία μόλις διορίστηκε Σκιώδης Υπουργός Υγείας από το Κόμμα της Αντιπολίτευσης και το… γιορτάζει!

Πώς σχετίζεται άραγε η επαγγελματική ευτυχία με την προσωπική; Ο πρωτότυπος τίτλος του έργου “The Party” σημαίνει τόσο «γιορτή», όσο και «πολιτική παράταξη». Η πρώτη έννοια συνδέεται με την προσωπική ευδαιμονία, ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με την επαγγελματική σταδιοδρομία της ηρωίδας. Κι όμως την ίδια μέρα που η καριέρα της εκτινάσσεται στα ύψη, η προσωπική της ευημερία γίνεται κομμάτια, όταν ο σύζυγός της ανακοινώνει στην παρέα ότι είναι βαριά άρρωστος και ότι θα την εγκαταλείψει για μια πολύ νεότερη γυναίκα…

Δείτε εδώ περισσότερα για το event που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

13-14/5

Eπτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας «ελεύθερος», συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο…

Το έργο «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ», με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία. Από τον Οκτώβρη, με το έργο αυτό ανοίγει το πρόγραμμα του θεάτρου ΑΘΗΝΑ, το οποίο έχει πλήρως ανακαινιστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά και με νέα, όμορφη αρχιτεκτονική.

Δείτε εδώ περισσότερα!

Η ΒΙΛΑ (Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ)-ΣΥΓΧΡΟΝΟ

έξοδος στην Αθήνα

13-14/5

Πως θυμόμαστε την Iστορία;

Πως διαχειριζόμαστε ένα τραύμα;

Κι όταν η Iστορία είναι το τραύμα;

Τρεις γυναίκες που τις λένε “Αλεχάνδρα” συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ  (1973-1990). Με χιούμορ και δραματική μαεστρία, ο Χιλιανός συγγραφέας Guillermo Calderón, δημιουργεί τρεις σύγχρονους χαρακτήρες που ανυποψίαστοι μπαίνουν σε ένα παιχνίδι ανάκτησης της προσωπικης τους ιστορίας. Θα πρέπει η Βίλα να γίνει ένα μνημείο για τις κτηνωδίες που συνέβησαν εκεί; Να παραμείνει ένα ερείπιο, να ξεχαστεί; Να γίνει χώρος τέχνης; Κάθε μια επιλογή εκφράζει μια διαφορετική σχέση με την Ιστορία, αλλά και μια διαφορετική ανάγκη των θυμάτων της.

Η σκηνοθέτις Λητώ Τριανταφυλλίδου σε συνεργασία με ένα ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, την Νατάσα Εξηνταβελώνη, την Λίλα Μπακλέση και την Αγγελική Πασπαλιάρη, εξετάζουν τον απόηχο ενός τέτοιου τραυματικού γεγονότος στην σύγχρονη πραγματικότητά μας, καθώς και την παράδοση της συστημικής βίας πάνω στο γυναικείο σώμα. Η κληρονομιά μιας δικτατορίας που βαραίνει τους ήρωες του έργου δεν είναι άγνωστη σε εμάς. Μήπως είμαστε όλοι, τελικά, παιδιά μιας δικτατορίας κι έμμεσα ή άμεσα απόγονοι ενός τραύματος;

Ίσως η Βίλα πρέπει τελικά να γίνει θέατρο, για να φιλοξενήσει τις χαρές και τις λύπες που ξεπερνούν την φαντασία των δημιουργών της.

Δείτε εδώ περισσότερα για το event που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Εμείς, οι ημιάνθρωποι του πουθενά

13-14/5

Δεν έχει σημασία το γιατί… Σε έναν ξεχαρβαλωμένο πια κόσμο, τώρα ή λίγο αργότερα και σε έναν τόπο που θα μπορούσε να είναι εδώ ή κάπου αλλού… επτά άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, περιμένουν ένα διαστημόπλοιο που θα έρθει να τους σώσει… Με άφθονο χρόνο και ελάχιστες προμήθειες αναγκάζονται να συνυπάρξουν… Και διασκεδάζουν αναμασώντας ανέκδοτα, αναμνήσεις, πεποιθήσεις, λάθη και συνθήματα…

Μια υποψία κλοπής ανάμεσα τους, οδηγεί στην ανακάλυψη ενός άχρηστου – για τον παρόν και το μέλλον τους – θησαυρού, κληρονομιά για τον επόμενο πλανήτη! Ένας πάκος γράμματα, με διευθύνσεις, ονόματα και γραμματόσημα, αποκαλύπτει κομμάτια προσωπικών ιστοριών, ανθρώπων πεθαμένων εδώ και καιρό.

Σε έναν τόπο που λεγόταν Ελλάδα… κάποτε… κάποιοι… μόχθησαν.. έζησαν, αγωνίστηκαν, σκοτώθηκαν, ίδρωσαν, ονειρεύτηκαν, αγάπησαν κι αγαπήθηκαν, μετανάστευσαν, εξορίστηκαν, επέστρεψαν ή ξανάφυγαν…

Οι εξελίξεις που πυροδοτούνται θα είναι γεμάτες εκπλήξεις και οι ήρωες μας θα βρεθούν αντιμέτωποι με το εξής ερώτημα: Μήπως τελικά το τέλος του κόσμου είναι μια δικαιολογία;

Δείτε εδώ λεπτομέρειες!

Έξοδος στην Αθήνα: Live

 Μία Ηρώ Μία Μέρα: Live οικονομικής ενίσχυσης του μιούζικαλ, το Σάββατο 13 Μαΐου

έξοδος στην Αθήνα

13/5

Το «Μία Ηρώ Μία Μέρα» κάνει συναυλία οικονομικής ενίσχυσης και σας προσκαλεί να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και φυσικά: να ξορκίσουμε το σεξισμό!

Stand-up, drag, fem rap, μουσική και άλλες εκπλήξεις από:

  • 18h00 – Μουσική, χορός και αγάπη
  • Παράσταση μουσικής & χορού
  • Νίκη Κοκκόλη
  • Συράκος Ιωάννης Κέσεν
  • 19h00 – Stand up
  • Μαρία Κουφομανώλη
  • Αριστοτέλης Ρήγας
  • 20h00 – Drag Shows
  • Drag Queen Lafert
  • Drag Queen Aphrodite HGW
  • 21h00 – Fem rap
  • Esmeralda
  • 0-100 σειρένε
  • Aeon + Παλιάτσος
  • 23h00 – Μπάντες
  • Popapola
  • Ducktape
  • 00h30 –  ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
  • Όλινα Γεωργουλοπούλου – τραγούδι
  • Μιχάλης Ατσάλης – κιθάρα
  • Κωσταντίνος Χριστόπουλος – μπουζούκι
  • Μάρω Παναγή – κρουστά

Μαζί μας θα έχουμε τον JoU Spray Paint με Live Painting και την Νάγια με Face Painting (παιδική δραστηριότητα)!

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το live.

ADD Festival 2023

13/5

Το ADD, το μοναδικό φεστιβάλ της Αθήνας για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, επιστρέφει για 4η φορά. Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου, το ADD 2023 θα παρουσιάσει ένα πολυσυλλεκτικό lineup με καταξιωμένα και ανερχόμενα ονόματα από τη διεθνή και εγχώρια ηλεκτρονική μουσική σκηνή (συνολικά 61 καλλιτέχνες), σε έναν εντελώς αναπάντεχο χώρο. Έπειτα από το βιομηχανικό σύμπλεγμα της Πειραιώς 260 και το Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, πιστό στην site specific λογική του, το ADD θα εξερευνήσει φέτος μία νέα τοποθεσία, τη Βιομηχανική Ζώνη Ρέντη. Όλο το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε μία ανοιχτή σκηνή και δύο ημι-ανοιχτές με μεγάλες φεστιβαλικές τέντες, σε ένα σύμπλεγμα γηπέδων ποδοσφαίρου ανάμεσα σε εργοστάσια και αποθήκες. Χτίζοντας ένα φουτουριστικά δυστοπικό σκηνικό, με εύκολη πρόσβαση (μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας), αυτό το ADD θα είναι το πιο ολοκληρωμένο και γοητευτικό. Θα υπάρχει Food Court με Ναπολιτάνικη Πίτσα σε Ξυλόφουρνο από το Pizza Dough και Burger από το μουσικόφιλο Tarantino, αλλά και Σπιτικό Παγωτό Μηχανής και Paloma Cocktails. Με δύο μέρες γεμάτες χορό, 3 διαφορετικές σκηνές και συνολική διάρκεια 32 ωρών, (oι πόρτες θα ανοίξουν στις 19.00 το απόγευμα και η μουσική θα κλείσει στις 11.00 το πρωί), το ADD επιστρέφει ως ένα χορευτικό playground για όλ@.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες!

POLKAR | ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

έξοδος στην Αθήνα

13/5

Οι Polkar στο Σταυρό του Νότου

Τα νέα είναι καυτά. Οι Polkar θα κλείσουν την φετινή σεζόν του Σταυρου του Νοτου, με την τελευταία συναυλία στις 13.5.23. Μην πιστέψεις σε λόγια και υποσχέσεις, πίστεψε μόνο στην αλήθεια του «μαζί». Στην αλήθεια του να ουρλιάζεις, να χορεύεις, να πετάς φτηνά εσώρουχα και να γυρίζεις με στραφταλιζέ χαρτάκια στα μαλλιά σου μετά το βράδυ σου μαζί τους. Το τελευταίο Σάββατο 13.5.23 οι Polkar θα έρθουν στο Σταυρό του Νότου και θα είμαστε «μαζί αγάπες μου» εκεί!

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το event που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

 ENTEKA ATHENS BIRTHDAY EVENT DAY 2

14/5

Η πρώτη χρονιά ολοκληρώθηκε και είμαστε αρκετά χαρούμενοι και υπερήφανοι που γνωρίσαμε όλους εσάς και μοιραστήκαμε όλες αυτές τις απίστευτες στιγμές και τα μαγικά πάρτυ με τους πιο γνωστούς Έλληνες DJs. Μπορείτε να φανταστείτε όλο αυτό το line up μέσα σε μια μέρα; Εμείς όχι, γιαυτό προσθέσαμε μια άκομη μέρα. Την Κυριακή 14 Μαΐου θα μπορείτε να ακούσετε τους πιο γνωστούς Έλληνες DJs που συμμετείχαν στο Tunnel του Enteka Athens, σε ένα ειδικό event στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους Βεΐκου (17:00 – 01:00)

ENTEKA ATHENS BIRTHDAY EVENT DAY 2

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

Δες και τις eventάρες που έρχονται το καλοκαίρι:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;