Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί που προκάλεσαν φωτιά και εγκλωβίστηκαν σε ταράτσα κτιρίου
Τους ασκήθηκε δίωξη για 8 πλημμελήματα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί που προκάλεσαν εμπρησμό σε ισόγειο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και εγκλωβίστηκαν στη συνέχεια στην ταράτσα του κτιρίου, από όπου επιχείρησαν να διαφύγουν πηδώντας σε παρακείμενες ταράτσες.

Οι δύο 21χρονοι ζήτησαν αναβολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για να δικαστούν αύριο, ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Διώκονται συνολικά για οκτώ πλημμελήματα και ειδικότερα για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα (κατά συρροή), φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση λόγω και έργω, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κλοπή και παράνομη οπλοφορία (κατά περίπτωση).

Προανακριτικά ανέφεραν ότι βρέθηκαν στο σημείο κάνοντας γκράφιτι, ενώ η φωτιά ξέσπασε όταν χρησιμοποίησαν φλόγιστρο για να αναδείξουν το έργο τους, ακολουθώντας μία «νέα καλλιτεχνική μέθοδο», όπως είπαν. Η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε σε μουσαμά με συνέπεια να επεκταθεί στο κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου και να το καταστρέψει ολοσχερώς.

 

 

 

 

 

Θεσσαλονίκη: Η κινηματογραφική καταδίωξη

Όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της πόλης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτιρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

 

 

 

 

 

Σε σήματα και κλήσεις των παρευρισκομένων αστυνομικών προκειμένου να κατέλθουν από την ταράτσα, οι δύο άντρες προσπάθησαν να διαφύγουν κινούμενοι από ταράτσα σε ταράτσα σε διπλανές πολυκατοικίες, ενώ παράλληλα εκτόξευαν οικοδομικά υλικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και σκόνη πυροσβεστήρα.

Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις, ο ένας από τους δύο άνδρες κατέβηκε από την ταράτσα, όπου βρισκόταν και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;