Εκλογές 2023: Υποψήφιος με το ΕΑΝ ο Παϊτέρης
Ξεκίνησε το 1993 από την Πολιτική Άνοιξη και καταλήγει στο κόμμα Κανελλόπουλου - Πέρασε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ φλέρταρε έντονα και με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με το κόμμα “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 ο Βασίλης Παϊτέρης, συνεχίζοντας την πολιτική του σταδιοδρομία, η οποία περιλαμβάνει, επίσημα ή άτυπα, σχεδόν όλα τα γνωστά κόμματα.

Την ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του τραγουδιστή έκανε ο Κωστής Αϊβαλιώτης στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου και ανέφερε: “Μεγάλη η χαρά μου που θα είμαι μαζί στους συνδυασμούς του ΕΑΝ με τον αγαπημένο φίλο μου και κορυφαίο τραγουδιστή Βασίλη Παϊτέρη“.

Έχει αλλάξει πέντε κόμματα σε 20 χρόνια

Η είσοδος του Βασίλη Παϊτέρη στα κοινά τοποθετείται το 1993, όταν συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν κατάφερε στην παρθενική του πολιτική εμφάνιση να εξασφαλίσει μια έδρα στη Βουλή.

Επιλέγοντας αρχικά μικρά κόμματα, το επόμενο βήμα του στον εκλογικό στίβο διαγράφεται μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα, καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποχώρησε από την πολιτική του μήτρα, το ΠΑΣΟΚ, τολμώντας τον δικό του πολιτικό σχηματισμό. Ο Βασίλης Παϊτέρης δίνει την εκλογική μάχη στο Υπόλοιπο Αττικής την ίδια χρονιά με το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, αλλά απογοητεύεται γρήγορα από τη συνεργασία του με το κόμμα.

Ο πολιτικός του λόγος άρχιζε και τελείωνε στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ρομά. Από το κόμμα του Τσοβόλα, μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ, όμως το “φλερτ” και η στήριξη δεν μετουσιώθηκαν σε επίσημη υποψηφιότητα, λόγω διαφωνιών.

Στις εκλογές του 2004 μπήκε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, στη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Μάλιστα, η υποψηφιότητά του είχε συνοδευτεί και με μουσική υπόκρουση, με το πολύ γνωστό του τραγούδι “Λόγια Κλειδωμένα” το οποίο αφιέρωσε στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

Το επόμενο μεγάλο βήμα με κατεύθυνση τη Βουλή δεν θα αργήσει, δεδομένου ότι ο Βασίλης Παϊτέρης αντιλαμβάνεται γρήγορα τη δυναμική του ανερχόμενου τότε ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να του ανοίγει το δρόμο για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Υπόλοιπο Αττικής, από το οποίο, ωστόσο, κόπηκε άδοξα και κυρίως λόγω του εκλογικού του παρελθόντος, που μετρούσε τότε ήδη τρία κόμματα και τέσσερα πολιτικά φλερτ.

Ο ίδιος, σε κάθε περίπτωση, συντηρούσε το ενδεχόμενο να επανέλθει στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου μέχρι και τις τελευταίες εθνικές εκλογές, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα του για τους συνδυασμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς έδωσε βροντερό παρόν στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Γαλάτσι το 2019, όπου «γεννήθηκε» και επισήμως η Προοδευτική Συμμαχία, δηλαδή η προσχώρηση «πασοκογενών» και άλλων στελεχών στις τάξεις της Κουμουνδούρου.

Το πλατύ του χαμόγελο πλάι σε πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, όπως ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη, σηματοδοτούσαν την καλή χημεία του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο κ. Παϊτέρης είχε επισκεφθεί και τον Αλέξη Τσίπρα τις ημέρες της Πρωθυπουργίας του στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;