Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 ευρώ»
«Μπορεί να προκύψει πράγματι κυβέρνηση ηττημένων»

Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την συνέντευξη μιλώντας για τις εξελίξεις στο Σουδάν και στην επιχείρηση για την διάσωση των Ελλήνων που κινδυνεύουν λέγοντας πως «Είναι μια σύνθετη επιχείρηση. Ουσιαστικά καλούμαστε να εκκενώσουμε συμπολίτες μας από εμπόλεμη ζώνη. Έχουμε φέρει τους πρώτους συμπολίτες μας. Είμαστε σε συνεννόηση και με άλλες χώρες. Έχω επικοινωνήσει τέσσερις φορές με τον πρόεδρο Μακρόν. Έχω δώσει εντολή δύο αεροσκάφη μας να μετεγκατασταθούν σε βάση στη νότια Αίγυπτο. Αν πρόκειται να προσγειωθούμε στο Σουδάν, θα γίνει αφού εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων. Περιμένουμε από τους Αμερικανούς να πάρουν τον έλεγχο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω ο κατώτατος μισθός να προσεγγίσει τα 950 ευρώ»

Εκλογές 2023

O Kυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα επιδόματα είπε ότι δεν οραματίζομαι μία κοινωνία όπου ο κόσμος θα ζει μόνο με επιδόματα.

Για το οικονομικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία είπε ότι θα συνεχίσουμε την πολιτική μείωσης των φόρων και αύξησης των εισοδημάτων.

«Τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες από εμάς από εδώ και στο εξής. Σας δίνω μια πρόγευση όσων θα πούμε αύριο αναλυτικά.

  • Περεταίρω μείωση εργοδοτικών εισφορών τουλάχιστον κατά 1 μονάδα
  •  Θα αυξήσουμε το αφορολόγητο 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδία. Ότι ισχύει συν 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Σκοπός μας είναι μέχρι το 2027 να σβήσει το τέλος επιτηδεύματος. Όσο θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση» .

Για έμμεσους φόρους «κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πέφτουν αλλά εφόσον εξασφαλίζουμε ότι δεν θέτει σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για την ακρίβεια σημείωσε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο χαρακτήρισε παγκόσμιο. «Οδεύουμε προς μία αποκλιμάκωση της ακρίβειας» εκτίμησε.

Τώρα τουλάχιστον ο μισθός ανέβηκε και αυτό καλύπτεται σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι το καλάθι του νοικοκυριού δούλεψε.

«Θέλω να ανέβουν οι μισθοί 25%, θέλω ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, αυτό με μία ισχυρή ανάπτυξη μπορούμε να το καταφέρουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε δε, και στις δημοσκοπήσεις λέγοντας πως είναι μεν χρήσιμες, αλλά σπανίως ο ίδιος τις κοιτά κατά την προεκλογική περίοδο.

«Πιστεύω ότι επιβεβαιώνεται από όλες τις μετρήσεις. Τα Τέμπη ήταν λογικό σοκ. Τώρα που μπορούμε να δούμε τα διλήμματα των εκλογών, πιστεύω ότι ο κόσμος συσπειρώνεται και πάλι στη ΝΔ και είμαι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα», ανέφερε τονίζοντας πως δεν αμφισβήτησε ποτέ τις δημοσκοπήσεις.

 

Εκλογές 2023: «Μπορεί να προκύψει πράγματι κυβέρνηση ηττημένων»

«Μπορεί να προκύψει πράγματι κυβέρνηση ηττημένων που θα συμπεριλαμβάνει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βαρουφάκη, τον οποίο δεν αποκήρυξε σήμερα ο κ. Τσίπρας. Αδιανόητο να παίζουν κάποιοι μονόπολη με τις ζωές των πολιτών», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι ο μόνος λόγος να μη γίνει πράξη είναι να είναι ισχυρή η ΝΔ.

Για το σενάριο κυβέρνησης ανοχής είπε ότι διεκδικεί κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. «Ο κ. Τσίπρας σήμερα μιλάει για κυβέρνηση ανοχής. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη πρόταση. Εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα. Η άλλη πρόταση ποια είναι;», πρόσθεσε σημειωνοντας ότι αυτό αφορά και τον κ. Ανδρουλάκη.

«Διεκδικώ αυτοδυναμία. Πολύ δύσκολο στην πρώτη κάλπη, αλλά θα θέσει το πλαίσιο για να την πετύχουμε στη δεύτερη κάλπη», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι κεντρικές δεσμεύσεις του τηρήθηκαν και πως προφανώς υπήρχαν και καθυστερήσεις και λάθη.

«Προφανώς και οι πρωθυπουργοί πρέπει να κλείνουν τον κύκλο τους κάποια στιγμή. Πάντα πίστευα ότι χρειάζονται δύο τετραετίες για να αλλάξει κανείς την Ελλάδα. Σίγουρα χρειαζόμαστε δύο τετραετίες για να πούμε ότι η Ελλάδα άλλαξε πίστα και γίναμε Ευρώπη. Το έλεγα από την πρώτη στιγμή», ανέφερε, ενώ σε ερώτηση αν ένας πρωθυπουργός πρέπει να κλείνει τον κύκλο του στα 8 χρόνια, απάντησε «πιθανόν».

Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Γεωργούλη

Ερωτηθείς για την υπόθεση Γεωργούλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα εξάγει συμπεράσματα για την ηθική ενός χώρου από μια μεμονωμένη συμπεριφορά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι τα αισχρά hashtag ndpederastes έγιναν οργανωμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών είπε ότι η εισήγησή του είναι να αλλάξει και να γυρίσουμε πάλι σε λίστα όπως στο Επικρατείας.

«Κάνω κι εγώ τη δικιά μου αυτοκριτική και πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να πάμε στο αντιστάρ system. Θα το δείτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας», ανέφερε σημειώνοντας πως έχει καταλήξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

 

Για το debate ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «Το debate που πρέπει να γίνει είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Το επιδιώκω προσωπικά πολύ και το θέλω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό. Και με την απλή αναλογική να δουμε τι εννοούν με την προοδευτική διακυβέρνηση. Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας έλεγε τα ανάποδα όταν κάποτε συζητείτο το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πρώτων.

Η πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής πρέπει να έχει ντιμπέιτ με όλους. Στις δεύτερες καλπες υπάρχει λογική γιατί κάποιος θα πάρει το μπόνους».

 

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

15-05-2024

Σινδος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;