Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Κ.Π. Καβάφης», «Οι Τόποι μας, Καλαμάτα», «Κ»
Κυκλοφορούν την Κυριακή 23 Απριλίου με την «Καθημερινή»

«Κ. Π. Καβάφης, ο παγκόσμιος», ένας συλλεκτικός τόμος με τα πιο γνωστά ποιήματά του, χειρόγραφα, σχολιασμό για το έργο του και ντοκουμέντα, με αφορμή τα 90 χρόνια από τον θάνατό του. Μαζί, «Οι Τόποι μας», ο δεύτερος τόμος της σειράς που έγινε συλλεκτική. Η Καλαμάτα μας έρχεται με 300 σελίδες γεμάτες ζωή, χρώμα, ωραίους ανθρώπους και ιστορίες. Και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, ο νέος χρυσός. Πώς τα μικροτσίπ αλλάζουν τις παγκόσμιες ισορροπίες.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

«Κωνσταντίνος Καβάφης, ο παγκόσμιος». Αυτή την Κυριακή, με την «Καθημερινή»

Μια ξεχωριστή έκδοση, για έναν παγκόσμιο και πάντα επίκαιρο Έλληνα, έρχεται με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Με αφορμή τα 160 χρόνια από τη γέννηση και τα 90 χρόνια από τον θάνατό του, η «Καθημερινή» παρουσιάζει έναν συλλεκτικό τόμο για τον βίο και το έργο του Κ.Π. Καβάφη. Μια ανθολογία με τα πιο γνωστά ποιήματά του, πλαισιωμένη από μια αναλυτική εισαγωγή για τη ζωή, το έργο και τη σημασία του, αλλά και από κείμενα μελετητών του Καβάφη που φωτίζουν διαφορετικά σημεία της ποίησής του προσφέροντας μια πιο διεισδυτική ματιά. Επιπλέον, περιλαμβάνει χειρόγραφα του ποιητή, γράμματα που έλαβε και έστειλε, καθώς και φωτογραφίες του και σκίτσα -ντοκουμέντα που σώζονται χάρη στη δουλειά του Αρχείου Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Κ.Π. Καβάφης μπορεί να πέθανε το 1933, όμως «Θα είναι πάντα επίκαιρος επειδή τα θέματά του θα είναι πάντα επίκαιρα», όπως μας λέει ο μεταφραστής του στα Αγγλικά Ντάνιελ Μέντελσον. «Ο πόνος της επιθυμίας, τόσο της παρελθούσας όσο και της παρούσας· η ειρωνεία της ανθρώπινης φιλοδοξίας· ο τραγικός θαυμασμός μας για ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό και παρ’ όλα αυτά καταλήγουν να ηττηθούν από την ιστορία. […] Είναι δύσκολο να φανταστώ μια εποχή που αυτά τα πράγματα δεν θα είναι σημαντικά».

«Κωνσταντίνος Καβάφης, ο παγκόσμιος». Ένα ξεχωριστό έργο, για έναν ξεχωριστό Έλληνα. Ευκαιρία για μια ακόμα ανάγνωση, για μια καινούργια επαφή, για μια νέα γνωριμία.

Μη το χάσετε την Κυριακή 23 Απριλίου, με την «Καθημερινή».

«Καλαμάτα», το δεύτερο τεύχος της σειράς «Οι Τόποι μας» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αρματώσαμε δίχτυα, βγήκαμε για μπακαλιάρους στον Μεσσηνιακό κόλπο και πουλήσαμε την ψαριά μας στον μόλο. Ψωνίσαμε στην Κεντρική Αγορά. Γευτήκαμε τις ντομάτες που τις λένε «καρδιές βοδιού», άγρια αγγιναράκια και λούπινα. Eίδαμε ταλέντα του χορού ν’ ανθίζουν και μικρούς καλλιτέχνες να ανακαλύπτουν το ταλέντο τους. Ψήσαμε γουρνοπούλες. Τις φάγαμε κιόλας.

Γνωρίσαμε ανθρώπους ανήσυχους και δημιουργικούς, που παράγουν γνώση, πολιτισμό και μετατρέπουν τη θεωρία σε πράξη. Μιλήσαμε με σύγχρονους νομάδες που έκαναν την Καλαμάτα σπίτι τους. Μιλήσαμε και με παλιούς κατοίκους που δεν την αλλάζουν με κανένα άλλο τόπο. Βάψαμε με φούμο τα πρόσωπα μας, φορέσαμε κουδούνια και διώξαμε τα κακά πνεύματα στο μοναδικό δρώμενο της Νέδουσας. Ανεβήκαμε στα δάση, τα χωριά, τα φαράγγια του Ταϋγέτου. Μας περίμεναν παλιοί και νέοι κάτοικοι, ορειβάτες, κτηνοτρόφοι, καλλιτέχνες. Kατεβήκαμε στα παράλια της Μεσσηνίας εκεί όπου τα καλοκαίρια καρδιοχτυπά η ζωή. Μελετήσαμε το παρελθόν και χαρτογραφήσαμε το μέλλον. Χορέψαμε τον Καλαματιανό και είδαμε πώς υφαίνεται το μαντίλι. Μάθαμε να ξεχωρίζουμε το καλό λάδι.

Ανακαλύψαμε. Απολαύσαμε. Προτείνουμε.

Κάναμε την Καλαμάτα δική μας.

Και φτιάξαμε μια συλλεκτική έκδοση μ’ όλα αυτά, που θα σας εμπνεύσει να την κάνετε και δική σας.

14 δημοσιογράφοι. 7 φωτογράφοι. 4 εικονογράφοι. 38 ημέρες αποστολών. 337 ώρες συνεντεύξεων και ρεπορτάζ με πάνω από 270 πρόσωπα.

300 ζωντανές σελίδες γεμάτες Καλαμάτα.

Το δεύτερο τεύχος της εκδοτικής σειράς «Οι Τόποι μας» κυκλοφορεί την Κυριακή 23 Απριλίου με την «Καθημερινή».

Πώς τα μικροτσίπ αλλάζουν τον κόσμο μας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Τι συμβαίνει με τα μικροτσίπ; Ο πόλεμος για τον έλεγχο της πιο κρίσιμης τεχνολογίας του καιρού μας, μέσα από μια κουβέντα με τον Αμερικανό καθηγητή του Ταφτς, Κρις Μίλερ.

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη έπειτα από δεκαετίες, ο Μόργκαν Φρίμαν δηλώνει την αντίθεσή του με τον Μήνα Μαύρης Ιστορίας, μιλάει για τον Σίντνεϊ Πουατιέ και εξηγεί γιατί ζηλεύει την καριέρα του Ντένζελ Ουάσινγκτον.

Αφού πρωταγωνίστησε για δύο συνεχόμενες σεζόν στην παράσταση που συζητήθηκε περισσότερο στη θεατρική Αθήνα (Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού), ο Πάνος Βλάχος κάνει τον απολογισμό του και κουβεντιάζει για το τρόπο που αναζητά την ευτυχία.

Τα νέα κτίρια της ΑΑΔΕ φιλοδοξούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την εμπειρία της επαφής με τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες. Οι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ έχουν βάλει το χεράκι τους.

Μια συζήτηση με την Ελληνίδα χορογράφο Πατρίσια Απέργη λίγο πριν από το ανέβασμα της καινούργιας της παράστασης, στην οποία δημιουργεί μια ουτοπία όπου χωράμε όλοι.

Δυο βήματα από την πολυσύχναστη Φωκίωνος, ο πεζόδρομος της Αγίας Ζώνης «ανεβαίνει» διαρκώς. Κάναμε μια βόλτα, δοκιμάσαμε χατσαπούρι για πρωινό, τραχανά για brunch και καφέ με ιστορία.

Τώρα που ήρθε η άνοιξη: Επτά ιδέες για να έρθετε πιο κοντά στη φύση χωρίς να απομακρυνθείτε (πολύ) από το κέντρο της πόλης.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 23 Απριλίου με την «Καθημερινή»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;