Τέμπη: Η συμβολική κίνηση που θα κάνει τρένο περνώντας από το σημείο της τραγωδίας
Σήμερα επαναλειτουργούν τα δρομολόγια της Hellenic Train στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Τι δήλωσε ο κεντρικός σταθμάρχης των Αθηνών, Γιάννης Κοκκινάκης

Ο κεντρικός σταθμάρχης των Αθηνών, Γιάννης Κοκκινάκης, μίλησε σήμερα Δευτέρα (3/4) στην κάμερα της εκπομπής  «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αναφέρθηκε στα δρομολόγια των τρένων Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τα οποία ξεκινούν ξανά σήμερα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Το πρώτο δρομολόγιο προγραμματίστηκε να ξεκινήσει στις 10:28 και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, περνώντας από τα Τέμπη. Ωστόσο, μέχρι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και στον «απόηχο» της τραγωδίας τα δρομολόγια δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτά του παρελθόντος. Χαμηλές ταχύτητες, μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.

Ο κ. Κοκκινάκης μιλώνταας στο MEGA για το δρομολόγιο του Intercity για Αθήνα – Θεσσαλονίκη είπε:

«Σήμερα ξεκινάνε, 8. 28 θα φύγει η αμαξοστοιχία για Καλαμπάκα, και στις 10. 28 θα φύγει η αμαξοστοιχία Intercity 52 για Θεσσαλονίκη. Σε αυτά τα διαστήματα θα έχουμε μειωμένες ταχύτητες εκτός από τα σημεία που υπάρχει η τηλεδιοίκηση, εκεί τα τρένα θα πηγαίνουν με τις κανονικές τους ταχύτητες. Και οι αμαξοστοιχίες θα έχουν σε σχέση με πριν περίπου 1 ώρα καθυστέρηση».

«Ο κόσμος είναι ακόμα μουδιασμένος αλλά και στις 2 αμαξοστοιχίες έχει άτομα, περίπου στα 100 άτομα η καθεμία. Το Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα έχει περίπου 80-100 άτομα, ενώ παίρνει περίπου 400 άτομα. Είναι 5 βαγόνια και ένα κυλικείο. Η πρώτη θέση δεν γνωρίζω αν έχει κόσμο», πρόσθεσε ο κεντρικός σταθμάρχης των Αθηνών.

«Έχουν γίνει διορθώσεις και στα τούνελ, έχει διορθωθεί ο ηλεκτρισμός μέσα στα τούνελ, θα είναι πάνω στις μηχανές και το GSM-R το οποίο δεν είχαμε σε πολλές αμαξοστοιχίες, θα είναι ειδικός του ΟΣΕ που θα διασφαλίσει την ασφαλή κυκλοφορία και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ξεκινήσουμε τα δρομολόγια», συμπλήρωσε ο κ. Κοκκινάκης.

Όσον αφορά την αύξηση των δρομολογίων δήλωσε τα εξής:

«Από αύριο θα έχουμε 2 δρομολόγια Intercity για Θεσσαλονίκη και πριν τις μέρες του Πάσχα θα έχουμε δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια σε κάθε σταθμό. Δεν θα διασταυρώνονται τα τρένα, θα περιμένει το ένα τρένο να περάσει το άλλο».

Επιπλέον, αύριο Τρίτη (4/3) θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια για Μαγούλα. Το Intwrcity θα πηγαίνει με μειωμένη ταχύτητα, ενώ όταν περάσει από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη θα υπάρξει μία συμβολική κίνηση. Συγκεκριμένα, η αμαξοστοιχία θα πηγαίνει με μειωμένη ταχύτητα κάνοντας παρατεταμένα σφυρίγματα στο συγκεκριμένο σημείο.

«Θα ξεκινήσουν αύριο και τα δρομολόγια για Μαγούλα, γίνονται εργασίες στα τούνελ της Κακιάς Σκάλας, πιστεύω μέχρι τις 10 του μήνα και οπότε θα έχουμε και το τρένο για το Κιάτο. Έδιωξα το πρώτο τρένο στις 13 Μαρτίου του 1984 από τον σταθμό του Πύργου, είχα τεράστια αγωνία και μεγάλη χαρά. Σήμερα έχω τα ίδια συναισθήματα αλλά έχει προστεθεί και το συναίσθημα της λύπης για τα 57 θύματα. Όταν η αμαξοστοιχία περάσει από το σημείο του δυστυχήματος, θα πάει με μειωμένη ταχύτητα και θα κάνει παρατεταμένα σφυρίγματα στο συγκεκριμένο σημείο, για τον λόγο ότι δεν θα τους ξεχάσουμε που και θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι», τόνισε κλείνοντας ο κ. Κοκκινάκης.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή cover photo: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;