Τραγωδία στα Τέμπη: Τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο τρένο;
Τραγωδία στα Τέμπη: Πώς προκλήθηκε η έκρηξη από την οποία δημιουργήθηκε η φωτιά στο τρένο το βράδυ της σύγκρουσης;

Ένα μήνα μετά τη πολύνεκρη σύγκρουση μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη τα ερωτηματικά είναι αρκετά. Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα είναι το τι προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη και την εξάπλωση της πυρκαγιάς με τους πραγματογνώμονες να ερευνούν την αιτία που «κρύβεται» πίσω από την έκρηξη και τη φωτιά που σχηματίστηκε στη συνέχεια αφήνοντας πίσω της 57 νεκρούς.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», τα πρώτα στοιχεία των πραγματογνωμόνων δείχνουν πως δεν επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι η έκρηξη σημειώθηκε λόγω του ηλεκτρικού τόξου, καθώς μετά από έρευνα δεν βρέθηκαν αλλοιωμένα καλώδια στο σημείο.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο έχουν μπει και άλλα δεδομένα, όπως το τι ακριβώς μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και τα βαγόνια του Intercity 62. Παράλληλα, πραγματοποιούνται έρευνες για τις χημικές τουαλέτες και το ενδεχόμενο να μετέφεραν κάποιο σχετικό υλικό που θα μπορούσε να προκαλέσει τη μεγάλη έκρηξη που δημιούργησε την πυρκαγιά, αλλά και την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Τέλος, σημαντικός παράγοντας είναι και οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες όμως σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA πραγματοποιήθηκαν μόνο στους μηχανοδηγούς των δύο αμαξοστοιχιών και όχι σε όλα τα θύματα της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή cover photo: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;