Έξοδος στην Αθήνα: Tα καλύτερα events για το ΣΚ (18-19/3)
Ό,τι καλύτερο παίζει στην πόλη για αυτή την εβδομάδα!

Άλλη μία εβδομάδα φθάνει στο τέλος της. Αυτό σημαίνει ότι το Έξοδος στην Αθήνα φοράει τα καλά του και έρχεται να μας σηκώσει από τον καναπέ.

Μουσική, θέατρο και ενδιαφέροντα events θα μονοπωλήσουν για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον μας και θα μας κάνουν να ξεφύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας.

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί ό,τι καλύτερο παίζει στην πόλη για αυτή την εβδομάδα!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

 Ψηλά απ’ τη Γέφυρα

έξοδος στην Αθήνα

(18-19/3)

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ, «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα», στο Θέατρο Βεάκη.

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έντι Καρμπόνε, ζωντανεύει τον τραγικό ήρωα, που το ανομολόγητο πάθος του για την νεαρή ανηψιά της γυναίκας του, πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση, η οποία τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του.

Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Μπέατρις, τη σύζυγο του Έντι, η οποία καταλαβαίνει τι του συμβαίνει και προσπαθεί μέχρι τελευταία στιγμή να τον βοηθήσει να βγει απ’ το αδιέξοδο του.

Τον ρόλο του Αλφιέρι, δικηγόρου αλλά και αφηγητή της παράστασης, ερμηνεύει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Ο Δημήτρης Καπετανάκος, στον ρόλο του Μάρκο, ενός από τους δυο μετανάστες που φιλοξενεί η οικογένεια Καρμπόνε στο σπίτι της.

Στους ρόλους των δύο νέων που γνωρίζονται και ερωτεύονται, ο Μιχάλης Πανάδης ,Ροντόλφο, αδελφός του Μάρκo – και η πρωτοεμφανιζόμενη Ευγενία Ξυγκόρου -Κάθριν, ανηψιά του Έντι.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

ΣΕΣΟΥΑΡ για ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ/ SHEAR MADNESS

(18-19/3)

Το «Σεσουάρ για δολοφόνους», η πανέξυπνη κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν & Μέριλιν Έιμπραμς που έκανε πρεμιέρα -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- τον περασμένο αιώνα (1999!!!) και συνέχισε για 13 συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 2012, συνεχίζει ακάθεκτο την παράδοση!

Έτσι από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, το γνωστό κομμωτήριο ξεκινάει την επαναλειτουργία του (!) – με 2 new entries – για ακόμη μια χρονιά, στο Θέατρο Λαμπέτη, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η σκηνοθεσία είναι του Νικορέστη Χανιωτάκη και τη διασκευή υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η παράσταση είναι φουλ «διαδραστική» και μοιράζει το «παιχνίδι» σε όλους! Μιλάει πολύ με το κοινό της, ανταλλάσσει κουβέντες, ερωτήσεις και απορίες και υποψίες για τους υπόπτους.

Το μέγα ερώτημα τίθεται ξανά : Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου;

Ο ταλαντούχος χαρούμενος κομμωτής Τόνυ (Ιωάννης Απέργης), η πλούσια κυρία Χατζηπατέρα (Κωνσταντίνα Μιχαήλ), η ροζ τσιχλόφουσκα βοηθός Σόφη (Αρετή Πασχάλη) ή ο περίεργος Λεωνίδας Πέτροβας (Ζήσης Ρούμπος);

Ιδού το μέγα μυστήριο!

Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από αυτούς γιατί ο αστυνόμος Σταύρος Σταυράκος (Δημήτρης Μακαλιάς) θεωρεί ότι είναι όλοι ύποπτοι! Μαζί και ο πανέξυπνος (;) βοηθός του ο Πανάγος (Χάρης Χιώτης)!

Μία μικρή υπενθύμιση της υπόθεσης: Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε!

By arrangement with Laugh Along Productions, LLC and Marilyn Abrams & Bruce Jordan.

Mε την συνεργασία της Laugh Along Productions, LLC, Marilyn Abrams & Bruce Jordan.

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες!

 Μαρί Sklodowska Κιουρί

έξοδος στην Αθήνα

(18-19/3)

Εμπνευσμένη από τη συγκλονιστική ζωή μιας από τις σημαντικότερες γυναικείες μορφές του σύγχρονου κόσμου, η παράσταση «Μαρί Skłodowska Κιουρί», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζεται από τις 10 Φεβρουαρίου στο Σύγχρονο Θέατρο.

Γεννημένη στη ρωσοκρατούμενη Βαρσοβία, η Μαρία Σκλοντόφσκα, η γυναίκα που έγινε αργότερα γνωστή ως Μαρί Κιουρί, χάραξε με ακατάβλητη θέληση την πορεία της, ανατρέποντας κάθε στερεότυπο. Η Μαρί Κιουρί φλέγεται από «την ποίηση της επιστήμης»· το πάθος της και το ανυπέρβλητο ερευνητικό της πνεύμα έγιναν τα όπλα για να αναμετρηθεί με τον ρατσισμό και την προκατάληψη που αντιμετώπισε ως γυναίκα και ως μετανάστρια. Σημάδεψε την εποχή της, στο γύρισμα του σύντομου 20 ου αιώνα αναπροσδιορίζοντας τα όρια της επιστήμης.

Το θεατρικό έργο, που υπογράφουν ο Θέμης Μουμουλίδης και η Παναγιώτα Πανταζή, βασισμένο σε βιογραφικό υλικό, ντοκουμέντα και μαρτυρίες, παρακολουθεί την συναρπαστική περιπέτεια μιας ζωής που αγγίζει το μυθιστόρημα: τα δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια στην υπό τσαρική κατοχή Βαρσοβία, οι σπουδές στη Σορβόννη, ο αγώνας να αναγνωριστεί ως ισότιμο μέλος μιας ανδροκρατούμενης επιστημονικής κοινότητας, ο «απαράμιλλος σύντροφος» στη ζωή και στην επιστήμη Πιερ Κιουρί, οι πολλαπλοί ρόλοι, τα χημικά στοιχεία που την «στοίχειωσαν», η ραδιενέργεια, η «Κιουριθεραπεία» ενάντια στον καρκίνο, τα δύο Νόμπελ, η απώλεια, η δόξα και η κατακραυγή, οι ασυμβίβαστοι αγώνες για μια επιστήμη στην υπηρεσία του ανθρώπου. Η τραγικότητα αλλά και η ειρωνεία που της επιφύλαξε η Ιστορία με την μετέπειτα ολέθρια χρήση των ανακαλύψεών της.

Ο Θέμης Μουμουλίδης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τοπίο μνήμης, εικόνων και ήχων με κινηματογραφικούς όρους, θέλοντας να αναδείξει την ποίηση, τον παλμό, τη συγκίνηση και τον αδιάκοπο αγώνα μιας θρυλικής ζωής· μιας ζωής που χάρισε πολλά στην επιστήμη και στην ανθρωπότητα καθώς και στον αγώνα των γυναικών για δικαιοσύνη και ισότιμη μεταχείριση.
Μια παράσταση που μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της εποχής της Μαρί Κιουρί, συνομιλώντας με κλασικά συμφωνικά έργα αλλά και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και ηχοτοπία της Αλεξάνδρας Μικρούτσικου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

ΤΟ SUCCESS STORY MIAΣ LOSER

Η συγγραφέας και καθηγήτρια λογοτεχνικής γραφής Αντιγόνη Πόμμερ, ( Βραβείο Ελλήνων λογοτεχνών 2022 ), η ηθοποιός & συγγραφέας Βίλη Σωτηροπούλου (Βραβείο Eurodram 2018) συμπράττουν στα κείμενα αυτής της παράστασης που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι. Η σπονδυλωτή παράσταση αποτελείται από περιπέτειες της ‘’ΓΥΝΑΙΚΑΣ LOSER’’ της Σωτηροπούλου (Εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ, 2000) και από την φρέσκια ‘’sweet sixty’’ της Πόμμερ.

Οι ηρωίδες του έργου μοιράζονται με το κοινό τις ιστορίες τους, διατρέχοντας αρκετές δεκαετίες και πολλά θέματα. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η καριέρα, το μεγάλωμα, αλλά και η μοναξιά, η βία, η κακοποίηση, η ανεργία, οι υπαρξιακές αγωνίες.

Οι ιστορίες των γυναικών, κατά σειρά εμφάνισης.

‘’ΟΜΟΡΦΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ’’… H Γεωργία νοσηλεύεται, μιλάει στη συγγραφέα φίλη για τη ζωή της, κρατώντας τα τριαντάφυλλα που της έφερε. Μια ζωή γεμάτη αγκάθια ξετυλίγεται κι η Γεωργία άφοβα, άμεσα κι ευθύβολα τα βγάζει ένα ένα. Τρυφερότητα, χιούμορ, πίκρα, θυμός κι ελπίδα, εναλλάσσονται μέσα από μνήμες και καταγγελίες.

‘’ΑΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΩ’’… Η ιστορία της της ” φιλελεύθερης’’ φίλης μας που ‘’ανακεφαλαιώνει’’ στον ψυχαναλυτή της τα πώς και τα γιατί της σχέσης, οδεύοντας προς το μοναστήρι. Επειδή όμως ‘’το ‘χει και τ ατίθασο μέσα της’’, άγνωστο που θα την βγάλει ο δρόμος. Ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός πανταχού παρόντες στην παλιά γνωστή μας ΄΄καλόγρια’’.

‘’SWEET SIXTY’’… Η ιστορία της χήρας Μιμής που στα 60 της σταματάει να ονειρεύεται, μέσα απ’ τις σαπουνόπερες ζει την ανατροπή με εφηβικό πάθος και με ‘’καυτή αναστάτωση στο στήθος’’. Το πάθος όμως ακολουθούν εφιάλτες γιατί.., ‘’υπάρχουν περιθώρια για όνειρα;’’. Απ τα sweet sixteen στα sweet sixty, μια ανάσα δρόμος, ένα ταξίδι μακρινό, με χιούμορ, αγωνίες, συγκίνηση και χαμόγελο.

Τα μικρά στιγμιότυπα, τα Παρισάκια ή αλλιώς ‘’χτύπησα ένα Παρισάκι’’ παρεμβάλλονται ανάμεσα στις ιστορίες. Κοινός παρανομαστής των κειμένων όπως και της παράστασης είναι οι σχέσεις των γυναικών με τους άνδρες αλλά και οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επιδρούν καταλυτικά στις ζωές τους.

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες!

 Ο Μάκης

έξοδος στην Αθήνα

(18-19/3)

Αθήνα, καλοκαίρι. Ο παππούς είναι στο σπίτι. Οι δικοί του έχουν πάει διακοπές. Σαντορίνη, Πάρο… Παλιά πήγαινε κι αυτός διακοπές. Μακρόνησο, Γυάρο… Τώρα έχει μείνει μόνος του. Με τις εμμονές του, τη ματαίωση, το φόβο του. Δε νοσταλγεί τίποτα κι ούτε πενθεί· παρά μόνον ποθεί: Για λίγο ακόμα. Έστω κι αν όλοι και όλα γύρω του τον έχουν προγραμμένο… Εκείνος ο μακρινός, ανεξήγητος πόθος δεν τον αφήνει να παραδεχτεί ότι έχει ξοφλήσει. Κι αν τελικά το κάνει, θα το κάνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φασαρία.

Σε αυτό το οδοιπορικό του —εντός ενός δωματίου— ο παππούς μονολογεί παρέα με τον σιωπηλό κάτοικο μιας γυάλας. Οι λέξεις ακολουθούν η μία την άλλη πυρετωδώς, σπάζοντας ειρωνικά και απείθαρχα τη σιωπή του θερινού σκηνικού. Ένα τάνγκο μοναχικό, ένας άνδρας νέος και γέρος ταυτόχρονα, στην άκρη του σκαλοπατιού, ταλαντεύεται δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του. Δίπλα του ο σιωπηλός ακροατής γίνεται μάρτυρας σε έναν υπαρξιακό μονόλογο μιας βαθύτερης μάχης: Μια ύστατη προσπάθεια να ξορκίσει την ανελέητη πορεία της ύπαρξης.

Βαθιά σαρκαζόμενος και ορμητικός, ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που ρίχνει μια ματιά στη βαλίτσα της ζωής του μην θέλοντας —αλλά και μην μπορώντας πια— να αλλάξει τίποτα. Τα πιστεύω του και η ηθική του, η ιδεολογία του, οι σχέσεις του και η κρυμμένη του τρυφερότητα, ο ρόλος του ως πατέρας, τα όνειρά του, η ευαίσθητη αλλά και σκληρή ματιά του, ευάλωτος και άτρωτος την ίδια στιγμή, γελοίος ως ανικανοποίητος, ανώριμος και ταυτόχρονα αθώος.

Στο άδειο σπίτι, μόνος του, χλευάζει τους πάντες και τα πάντα μα πάνω απ’ όλα τον ίδιο του τον εαυτό. Μια φιγούρα τραγική, βαθύτατα ανθρώπινη, που απομένει να χαμογελάει…

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Έξοδος στην Αθήνα: Μουσική

 ADD x DVS1 Present: The Wall of Sound

(18/3)

Το ADD Festival και το six do.g.s, σε συνεργασία με τον DVS1, παρουσιάζουν το Wall Of Sound στην Αθήνα.

Το πρωτοποριακό οπτικοακουστικό project του DVS1, The Wall of Sound, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ως φόρος τιμής στην sound system κουλτούρα των raves της δεκαετίας του ’90 στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ, το The Wall of Sound δεν είναι απλώς άλλη μία club night αλλά ένα full body experience βασισμένο σε ένα τεράστιο τείχος 80 ηχείων, προσεκτικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, συνοδευόμενο από έναν ειδικό σχεδιασμό φωτισμού.

Όλη η αισθητική της συναρπαστικής αυτής βραδιάς απομακρύνει τον DJ από το κέντρο της προσοχής, καθιστώντας την ηχητική εμπειρία πρωταγωνιστή της βραδιάς.

Το Wall of Sound θα πραγματοποιηθεί στο EON Athens, έναν νέο βιομηχανικό χώρο στον Ελαιώνα, ο οποίος θα είναι σταθμός για την club κουλτούρα της πόλης και θα κάνει Soft Opening με τη μοναδική βραδιά του DVS1.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα τηρηθεί no-photo και no-video policy, ώστε το κοινό να βιώσει στο maximum αυτή τη μοναδική club εμπειρία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το live!

O ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

έξοδος στην Αθήνα

(18/3)

Λίγους μήνες μετά τη μοναδική παρουσίαση του «ΑΝΙΜΕ»,

της τελευταίας σειράς τραγουδιών του, στην Αθήνα και στη μεγάλη συναυλία της Τεχνόπολης,

ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του επιστρέφουν «ζωντανοί στο Κύτταρο».

Με το γενναίο πλήρωμα των φίλων

(Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto)

και με την εκλεκτή συμμετοχή του παραγωγού της «Καλλιθέας» Χρήστου Λαϊνά,

έρχονται από το παράλληλο σύμπαν της πραγματικότητας στον μυστικό κόσμο του ιστορικού rock club,

για να βρουν ό,τι δεν φαίνεται, ό,τι ήταν πάντα δίπλα μας, ό,τι δε σταμάτησε ποτέ.

Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε όλη την τραγουδοποιία του Φοίβου από τα 16 του έως σήμερα,

με ηλεκτρισμό και συγκίνηση, με τον αρχαίο θησαυρό στο σεντούκι και τον καθρέφτη σπασμένο διά παντός.

Από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου οι δρόμοι της Αθήνας οδηγούν στο «Κύτταρο». Σας περιμένουμε εκεί!

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το live που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

 ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ & ΤΣΟΠΑΝΑ RAVE – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ


 (18/3)

Τα Υπόγεια Ρεύματα και οι Τσοπάνα Rave ενώνουν τις δυνάμεις τους και καταλαμβάνουν το club του Σταυρού του Νότου για τέσσερα Σάββατα σε μια μοναδική μουσική μάχη όπου όλοι τους θα είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ.

Έχοντας περάσει πολλές κοινές στιγμές στο studio και στα φεστιβάλ ανά την επικράτεια, αποφάσισαν επιτέλους πως ήρθε η ώρα να μοιραστούν την ίδια σκηνή. Όχι απλά να εμφανιστούν ξεχωριστά ο ένας μετά τον άλλο, αλλά να συμπράξουν σε μια κρίσιμη για τη χώρα μουσικοεκλογική μάχη, αν και μάλλον δεν θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο επικρατείας κανενός κόμματος. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να γράψουν και να ηχογραφήσουν από κοινού το ομότιτλο τραγούδι.

Κι όλα μοιάζουν με ταινία

Κωμωδία ή τραγωδία

ή καλύτερα να πω επιθεώρηση

Η ζωή μια παρωδία

Αίμα, τρόμος και λαγνεία

Είμαστε όλοι υποψήφιοι για αποχώρηση

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;