Οι καλύτερες χώρες στην Ευρώπη για ταξίδια περιπέτειας - H θέση της Ελλάδας
30 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να ταξιδέψουν, κάνοντας άμεσα κράτηση!

H loveholidays κατέταξε τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για υπαίθριες περιπέτειες και την τέλεια συγκίνηση στις επόμενες διακοπές σας.

Η κατάταξη λαμβάνει υπόψη 8 διαφορετικούς παράγοντες: μεγαλύτερο υψόμετρο, μεγαλύτερη επιφάνεια λίμνης, εθνικά πάρκα, μήκος ακτογραμμής, τρενάκια, χιονοδρομικά κέντρα, ποδηλατικές διαδρομές και διαδρομές αναρρίχησης.

Η Γερμανία κατέχει την πρώτη θέση με 268 τρενάκια, 680 χιονοδρομικά κέντρα και 100.313 τοποθεσίες αναρρίχησης.
Με τις αναζητήσεις στη Google για “ιδέες για διακοπές περιπέτειας” να έχουν αυξηθεί κατά +100% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός πράκτορας loveholidays διερεύνησε ποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι οι καλύτερες για τους λάτρεις της αδρεναλίνης.

Ο δείκτης αναδεικνύει τις 30 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να ταξιδέψουν κάνοντας κράτηση για την επόμενη υπαίθρια περιπέτειά τους. Οι χώρες κατατάχθηκαν με βάση διάφορους παράγοντες, όπως το μεγαλύτερο υψόμετρο, η μεγαλύτερη επιφάνεια λίμνης, ο αριθμός των εθνικών πάρκων, το μήκος της ακτογραμμής σε χιλιόμετρα και ο αριθμός των τρενάκι του λούνα παρκ, των χιονοδρομικών κέντρων, των ποδηλατικών διαδρομών και των αναρριχητικών χώρων.

Εξετάζοντας την κατάταξη, οι 20 πρώτες χώρες είναι οι εξής:

Η Γερμανία κατατάσσεται ως το καλύτερο hotspot στην Ευρώπη για περιπέτεια, διαθέτοντας τον μεγαλύτερο αριθμό χιονοδρομικών κέντρων (680), διαδρομών ποδηλασίας (61.911), διαδρομών αναρρίχησης (100.313) και 268 διαδρομές με τρενάκι του λούνα παρκ.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Γαλλία, η οποία μοιράζεται το υψηλότερο υψόμετρο (4.809 μέτρα) με την τρίτη θέση του δείκτη, την Ιταλία, ενώ η Νορβηγία και η Σουηδία αποτελούν τις υπόλοιπες χώρες της πρώτης πεντάδας των hotspots της Ευρώπης που αναζητούν συγκινήσεις.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Al Murray, Chief Marketing Officer της loveholidays, λέει: “Η κατάταξη των ευρωπαϊκών προορισμών εκείνων που αναζητούν συγκινήσεις, είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε αν ψάχνετε για την επόμενη περιπέτειά σας. Είτε προτιμάτε την ορειβασία, το σκι ή την αδρεναλίνη μιας βόλτας στο τρενάκι του λούνα παρκ, η κατάταξή μας διευκολύνει την επιλογή του κατάλληλου ευρωπαϊκού προορισμού για εσάς”.

Για να μάθετε περισσότερα για το loveholidays και τα 30 κορυφαία hotspots επισκεφθείτε τo link.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;