Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το ελληνικό classico έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πιθανές ενδεκάδες, διαιτητές, ημερομηνία αγώνα, ώρα έναρξης και κανάλι μετάδοσης.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» για την 24η αγωνιστική της Super League. Το ντέρμπι αιωνίων θα διεξαχθεί το Σάββατο 25/2, στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης». Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 20:30 και ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1 HD.

Ο Ζοάο Πινέιρο θα διευθύνει το ελληνικό classico.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Μπρούνο Ζεζούς και Λουσιάνο Μάια. Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης του συνδέσμου Αθηνών, στο VAR ο επίσης Πορτογάλος, Φάμπιο Μέλο.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Ο θάνατος σου, η ζωή μου»

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη του στη Λαμία με 3-0 και ο Παναθηναϊκός από την εντός έδρας νίκη του κόντρα στον Βόλο με 2-0. Οι πράσινοι βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League με 54 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός στην τρίτη θέση με 49 βαθμούς. Η διαφορά τους δηλαδή είναι 5 βαθμοί.

Οι ερυθρόλευκοι βλέπουν τη νίκη ως αποτέλεσμα – μονόδρομος για να μειώσουν στους 2 βαθμούς τη διαφορά από τον ΠΑΟ, ενώ με τη σειρά τους οι φιλοξενούμενοι θέλουν το διπλό για να πάνε τη διαφορά από του Πειραιώτες στους 8 βαθμούς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι δυο Βραζιλιάνοι, Ροντινέι και Ραμόν θα είναι δεξιά κι αριστερά, στα άκρα της άμυνας, ενώ για το κέντρο της άμυνας, 3 παίκτες διεκδικούν τις δυο θέσεις. Ο ανεβασμένος Μπα, ο Ντόι και ο Παπασταθόπουλος, εφόσον ξεπεράσει τις ενοχλήσεις.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ως αμυντικό χαφ θα είναι ο Εμβιλά, με λίγες πιθανότητες να έχει ο Σαμασέκου, 8αρι θα είναι Χουάνγκ και δεκάρι ο Χάμες Ροντρίγκες. Στα δυο “φτερά” της επίθεσης θα είναι ο Σέρτζι Κανός με τους Μασούρα και Μπιέλ να διεκδικούν την άλλη θέση του εξτρέμ. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να είναι ο Μπακαμπού.

Παναθηναϊκός: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σχήμα 4-3-2-1. Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του, δεξί μπακ αναμένεται να είναι ο Βαγιανόδης, αριστερό ο Χουάνκαρ, στόπερ οι Σένκεφελτ και Σάρλια. Στα αμυντικά-κεντρικά χαφ θα είναι οι Κουρμπέλης, Ρούμπεν Πέρεθ και Τσέριν.

Στα δυο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα είναι οι Παλάσιος και Μανσίνι, ενώ θέση διεκδικεί και ο Μπερνάρ. «Αιχμή του δόρατος στη γραμμή κρούσης» αναμένεται να είναι ο Ιωαννίδης, με πιθανότητες να έχει και ο Σπόραρ.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η προϊστορία

Το ντέρμπι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1.

 

 

Όσον αφορά την προϊστορία,  ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 86 φορές, ο Παναθηναϊκός 53 και 72 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Όσον αφορά τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, οι ισοπαλίες είναι περισσότερες (51) και ακολουθούν οι νίκες του Ολυμπιακού (50) και έπειτα αυτές του Παναθηναϊκού (33).

Πιο ξεκάθαρα τα πράγματα όταν ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην έδρα του καθώς έχει κερδίσει 28/57 συνολικά ματς.

Στην τελευταία συνάντηση των δυο ομάδα όμως, στο Φάληρο, το Τριφύλλι είχε κερδίσει με 2-1, στα περσινά play offs (11/5/2022).

Στα 5 τελευταία ματς των δυο αιωνίων έχουμε 3 ισοπαλίες, δυο λευκές και μια με σκορ 1-1 και δυο νίκες για τους πράσινους με σκορ 1-0 (εντός) και 2-1 (εκτός).

Στα 5 τελευταία ματς των δυο ομάδων με γηπεδούχους τους Πρωταθλητές Ελλάδος, έχουμε 3 νίκες για τους Πειραιώτες με σκορ 3-1, 2-1, 1-0, μια ισοπαλία χωρίς τέρματα και το διπλό των πράσινων με 2-1 πέρσι.

Δείτε ακόμη:

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;