ΕΚΠΑ: Νέο e-learning με τίτλο «Διαφυλικές Σχέσεις και Ζητήματα Ισότητας Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον»
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το σεμινάριο του ΕΚΠΑ.

Εισαγωγή: Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων/ουσών με τις βασικές έννοιες των διαφυλικών σχέσεων και της ισότητας μεταξύ των φύλων στον εργασιακό χώρο. Κύριο ζήτημα συνιστά η παρουσίαση τόσο των θεωρητικών προσεγγίσεων όσο και η διασύνδεσή τους με πρακτικά παραδείγματα και εφαρμογές της καλλιέργειας της ισότητας σε διαφορετικά επαγγελματικά πλαίσια.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να παρέχει μία ολοκληρωμένη ματιά στο ζήτημα των διαφυλικών σχέσεων, βασιζόμενο σε παγκόσμια και σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα από τη σχετική βιβλιογραφία. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν οι νεότερες και πλέον εμπεριστατωμένες θεωρίες γύρω από τις σχέσεις και την ισότητα των φύλων, αντλώντας δεδομένα απ’ όλες τις χώρες, εντός και εκτός του ευρωπαϊκού χώρου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και στις δυναμικές που αναπτύσσονται στα διάφορα πλαίσια εργασίας, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι/ες να εμβαθύνουν και να κατανοήσουν επαρκώς τα ζητήματα που προκύπτουν. Θα ληφθούν υπόψη ποικίλες μεταβλητές όπως το πολιτισμικό πλαίσιο, οι σχέσεις εξουσίας στον εργασιακό χώρο, τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης, αλλά και οι παράγοντες διασφάλισης της ισότητας ανάμεσα στα φύλα. Προς επίρρωση αυτού, θα παρουσιαστούν μελέτες περίπτωσης και πρακτικές εφαρμογές προγραμμάτων προώθησης της ισότητας.

Ο συνδυασμός προσέγγισης του θεωρητικού πλαισίου και των πρακτικών παραδειγμάτων της διασφάλισης της ισότητας θα προσφέρει στους/στις εκπαιδευόμενους/ες μία σφαιρική αντίληψη της περιπλοκότητας και των διαφορετικών μεταβλητών που επηρεάζουν το φαινόμενο αυτό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ όσο και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Mεταλυκειακής Εκπαίδευσης. Αναλυτικότερα, απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία που επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια προώθησης της ισότητας μεταξύ των φύλων στον εργασιακό χώρο αλλά και εν γένει σε κοινωνικό πλαίσιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για αποφοίτους σχολών κοινωνικών επιστημών, επαγγελματιών ψυχικής υγείας με εξειδίκευση στο οργανωσιακό πλαίσιο και για όσους διατηρούν ένα επιστημονικό ενδιαφέρον για επίκαιρα φαινόμενα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 15/5/2023
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 22/5/2023
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 Μήνες (103 ώρες)

Δίδακτρα (σε δόσεις): 340 €
Αριθμός δόσεων: 3
Ποσό δόσης: 113 €
Δίδακτρα (εφάπαξ): 323 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;