Πρεμιέρα για το «καλάθι της Σαρακοστής» - Ποιο προϊόν έμεινε εκτός
Από σήμερα, Τετάρτη (22/2), τίθεται σε εφαρμογή το «καλάθι της Σαρακοστής» - Ποια προϊόντα εντάσσονται σε αυτό;

Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, το «καλάθι της Σαρακοστής» που περιλαμβάνει όλα τα νηστίσιμα εκτός από τις λαγάνες. Το «καλάθι» έρχεται λίγες μέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα 2023 για να διευκολύνει τα νοικοκυριά στα ψώνια τους για

Για όλη την περίοδο της Σαρακοστής τα σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θα προσθέσουν επιπλέον στις λίστες τους προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα αυτά θα είναι τα εξής:

  • χαλβάς,
  • νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές – π.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες)
  • δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά

Στο «καλάθι της Σαρακοστής» περιλαμβάνει προϊόντα όπως ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες με τη μορφή αλοιφής όπως ταραμοσαλάτες, μελιτζάνες και κατεψυγμένα θαλασσινά, από τα οποία οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», θα πρέπει να προσθέσουν στο «καλάθι» αυτό τουλάχιστον δύο είδη για όσο διαρκεί η Σαρακοστή.

Να σημειωθεί πως στο «καλάθι του νοικοκυριού» υπάρχουν οι νηστίσιμες κατηγορίες, όπως τα όσπρια καθώς και τα κατεψυγμένα λαχανικά.

Ωστόσο, ένα από τα βασικά προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε τραπέζι την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, δεν περιλαμβάνεται στο «καλάθι της Σαρακοστής». Ο λόγος για τις λαγάνες.

Οι λαγάνες δεν περιλαμβάνονται γιατί αποτελούν ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία, τα οποία δεν συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ
Πηγή cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πρακτική Άσκηση

22-05-2024

Αιγάλεω

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;