ΑΠΘ: Κατέρρευσε οροφή στην οδοντιατρική σχολή - Tι αναφέρει ο Πρύτανης
Το συμβάν που θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς έγινε σε αίθουσα της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Μία διαρροή νερού ήταν αρκετή, ώστε να καταρρεύσει μέρος της ψευδοροφής στο ΑΠΘ. Το συμβάν που θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς έγινε σε αίθουσα της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ένας σωλήνας φαίνεται να αποκολλήθηκε από καλοριφέρ στον 4ο όροφο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με αποτέλεσμα να προκληθεί η διαρροή. Τα νερά πλημμύρισαν τον όροφο, αλλά και τον τρίτο, «φουσκώνοντας» έτσι το ταβάνι του δευτέρου.

Αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσει μέρος της ψευδοροφής του δευτέρου ορόφου, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της κλινικής της οδοντιατρικής. Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς, καθώς ήταν Κυριακή (19.02.2023) και δεν γίνονταν μαθήματα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, στην ΕΡΤ, «καλοριφέρ στον 4ο όροφο έπεσε, προκαλώντας διαρροή νερού”, την Κυριακή (19/2). “Επειδή ήταν Κυριακή και έτρεχε το νερό με πολλή πίεση και για πολλές ώρες, τα νερά έφτασαν μέχρι τον 1ο όροφο”, ανέφερε ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως “τα νερά καθαρίστηκαν την επόμενη ημέρα». Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν πρόκειται για οροφή αλλά για γυψοσανίδες».

Εκλεγμένοι φοιτητές με την Πανσπουδαστική ΚΣ στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ κάλεσαν σήμερα, Τετάρτη (22/2) και ώρα 11π.μ. κινητοποίηση στον πρόεδρο της σχολής και στη συνέχεια σε συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12 μ., στις Α’ εστίες, απαιτώντας έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής. Παράλληλα ζητούν να ληφθούν όλα τα μέτρα για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλες οι κλινικές που αναβάλλονται εξαιτίας του ταβανιού.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;