Σε νέα απεργία προχωρούν οι καλλιτέχνες την Παρασκευή
Νέα 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή (17/2) από τους καλλιτέχνες - Οι ανακοινώσεις που έγιναν από ΣΕΗ και ΠΟΘΑ

Μετά τη συνάντηση των καλλιτεχνών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσα ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα, οι καλλιτέχνες αναμένεται να προβούν σε νέα απεργία την προσεχή Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, με νέα απεργία απαντούν οι καλλιτέχνες της χώρας, μετά τη συνάντηση που είχαν τα Σωματεία και οι Σύλλογοι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας ξεκάθαρα πως μέχρι να υπάρξουν «έμπρακτες αποφάσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους όπως έχουν προαναγγελθεί και δε θα κάνουν πίσω.

Ο γ.γ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Άρης Λάσκος περιέγραψε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών μέχρι να δουν ακριβώς όσα θα αναγράφονται στη νομοθετική ρύθμιση και να κρίνουν κατά πόσο αυτή η ρύθμιση θα καλύπτει τον κόσμο των καλλιτεχνών.

«Η πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης ήταν δύσκολη. Μιλούσαν για παρεξήγηση. Από τη δεύτερη έγιναν πιεστικότερα τα πράγματα. Δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ότι θα καταθέσει ως το τέλος της εβδομάδας νομοθετική ρύθμιση για ΤΕ και όλα τα αιτήματα μας. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και τις δράσεις μας μέχρι να δούμε αν μας καλύπτει η ρύθμιση, δηλαδή μέχρι να δούμε τι θα γράφει ακριβώς. Συνεχίζουμε και επαγρυπνούμε. Βγάζουμε όσα μπορούμε περισσότερα ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα μας» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Λάσκος.

Ωστόσο, χθες Τετάρτη (15/2) με ανακοίνωσή του στο facebook ο ΣΕΗ δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, όπως και η 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο Παρασκευή (17/2), την ημέρα δηλαδή που θα καταθέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος.

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ:

Σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους της ΠΟΘΑ και των σωματείων μας στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταθέσαμε εκ νέου το σύνολο των αιτημάτων μας για τα οποία βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση εντός της εβδομάδας, το περιεχόμενο της οποίας μας θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε αν μας καλύπτει.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας σύμφωνα με το ανακοινωμένο πρόγραμμα. Την Παρασκευή καταθέτουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος. Την ίδια μέρα έχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Σε εποχές που ο Πολιτισμός μας απειλείται και οι εργασιακές μας ανάγκες υποβαθμίζονται, δείχνουμε τον δρόμο της ενότητας, διεκδικώντας όλοι και όλες μαζί ένα καλύτερο αύριο. 

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α). με τους καλλιτέχνες να δίνουν τη δική τους απάντηση μετά τη χθεσινή συνάντηση δηλώνοντας ξεκάθαρα πως μέχρι να υπάρξουν «έμπρακτες αποφάσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους όπως έχουν προαναγγελθεί.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

Ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό των εκπροσώπων της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταθέσαμε εκ νέου το σύνολο των αιτημάτων μας για το Θέατρο, το Χορό, τον Κινηματογράφο, την Μουσική, για τα οποία βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση εντός της εβδομάδας, το περιεχόμενο της οποίας θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε. Μέχρι τότε συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει. Την Παρασκευή καταθέτουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022. Για την ίδια μέρα έχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργία και μεγάλη κινητοποίηση καθώς και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00), προς το Σύνταγμα.

Σε εποχές που ο Πολιτισμός μας απειλείται και οι εργασιακές μας ανάγκες υποβαθμίζονται, δείχνουμε τον δρόμο της ενότητας, διεκδικώντας όλοι και όλες μαζί ένα καλύτερο αύριο. 

Διαβάστε ακόμη:

Κεντρική εικόνα: Iason Raissis
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;