Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (11-12/2)
Καθώς η «Μπάρμπαρα» μας αποχαιρετά, το ΣΚ μας κλείνει το μάτι και μαζί του φέρνει πολλά και ενδιαφέροντα events που δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε!

Κι είμαστε ακόμη ζωντανοί, στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα!

Αν μου έλεγαν να περιγράψω με έναν στίχο την εβδομάδα που σιγά σιγά να μας αποχαιρετά, σίγουρα θα ήταν ο παραπάνω.

Όμως για να είμαστε εδώ και να ετοιμαζόμαστε να διαβάσουμε το έξοδος στην Αθήνα, σημαίνει ότι μετά την καταιγίδα πάντοτε έρχεται το ουράνιο τόξο.

Καθώς η «Μπάρμπαρα» μας αποχαιρετά, το ΣΚ μας κλείνει το μάτι και μαζί του φέρνει πολλά και ενδιαφέροντα events που δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε.

Προσδεθείτε, φτιάξτε ζεστή σοκολάτα και vamos να τα δούμε μαζί!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

 The Phantom Of The Opera – Αθήνα

11-12/2

έξοδος στην Αθήνα

Μετά από 49 sold out παραστάσεις, που σημείωσαν ρεκόρ εισιτηρίων στην ιστορία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Christmas Theater στην Αθήνα, το μιούζικαλ-υπερθέαμα του Andrew Lloyd Webber επιστρέφει στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου 2023!

Το ρομαντικό και επιβλητικό έργο του Andrew Lloyd Webber με τα διάσημα κλασσικά τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή, το άρωμα σασπένς και μυστηρίου και την τρυφερή ιστορία αγάπης μεταξύ της Κριστίν και του μυστηριώδους «Φαντάσματος της Όπερας των Παρισίων» ανεβαίνει στη σκηνή του Christmas Theater και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την υπογραφή κορυφαίων διεθνών συντελεστών.

Μια μεγαλειώδης παραγωγή που θα συναρπάσει και θα μαγέψει και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Ψηλά απ’ τη Γέφυρα

11-12/2

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ, «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα», στο Θέατρο Βεάκη.

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έντι Καρμπόνε, ζωντανεύει τον τραγικό ήρωα, που το ανομολόγητο πάθος του για την νεαρή ανηψιά της γυναίκας του, πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση, η οποία τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του.

Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Μπέατρις, τη σύζυγο του Έντι, η οποία καταλαβαίνει τι του συμβαίνει και προσπαθεί μέχρι τελευταία στιγμή να τον βοηθήσει να βγει απ’ το αδιέξοδο του.

Τον ρόλο του Αλφιέρι, δικηγόρου αλλά και αφηγητή της παράστασης, ερμηνεύει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Ο Δημήτρης Καπετανάκος, στον ρόλο του Μάρκο, ενός από τους δυο μετανάστες που φιλοξενεί η οικογένεια Καρμπόνε στο σπίτι της.

Στους ρόλους των δύο νέων που γνωρίζονται και ερωτεύονται, ο Μιχάλης Πανάδης ,Ροντόλφο, αδελφός του Μάρκo – και η πρωτοεμφανιζόμενη Ευγενία Ξυγκόρου -Κάθριν, ανηψιά του Έντι.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση, εδώ!

H παρεξήγηση

11-12/2

έξοδος στην Αθήνα

«Εάν ο άνθρωπος θέλει να αναγνωρίζεται, πρέπει απλά να λέει ποιος είναι. Αν σιωπά ή ψεύδεται, πεθαίνει μόνος και το σύμπαν γύρω του βουλιάζει στη δυστυχία. Αν, αντιθέτως, μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς αμφιβολία και πάλι θα πεθάνει, αλλά αφού θα έχει βοηθήσει τους άλλους και τον εαυτό του να ζήσουν».

Αλμπέρ Καμύ, με αφορμή την “Παρεξήγηση”

Η «Παρεξήγηση», γράφτηκε από τον κορυφαίο Γάλλο νομπελίστα συγγραφέα και φιλόσοφο Αλμπέρ Καμύ το 1944. Πρόκειται για ένα έργο δομημένο κατά τους Αριστοτελικούς κανόνες της τραγωδίας, που οι ρίζες της πλοκής του εντοπίζονται τόσο στην κλασική όσο και στην Βιβλική παράδοση.

Ένας γιος επιστρέφει μετά από 20 χρόνια οικειοθελούς εξορίας στην Αφρική στην πατρίδα του, κάπου στην κεντρική Ευρώπη, για να βρει ξανά τη μητέρα και την αδερφή του. Έρχεται με τη νεαρή γυναίκα του, αποφασίζοντας να μην ανακοινώσει εξ αρχής την πραγματική του ταυτότητα. Απόφαση μοιραία, γιατί οι δύο γυναίκες, που διατηρούν ένα μοναχικό πανδοχείο, ληστεύουν και δολοφονούν τους καλεσμένους τους προσπαθώντας να επιβιώσουν αλλά και με την ελπίδα να αφήσουν πίσω τον τόπο τους και να εγκατασταθούν κάπου «μπροστά στη θάλασσα», σε μια χώρα όπου «ο ήλιος καταβροχθίζει τα πάντα”.

Ο Καμύ αποδίδει την έμπνευσή του σε μια είδηση ​​που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ηχώ του Αλγερίου το 1935. Βρίσκουμε ήδη στο μυθιστόρημά του “Ο Ξένος” την νύξη σε αυτό το γεγονός: “Μεταξύ του αχυρένιου στρώματός μου και της σανίδας του κρεβατιού, είχα βρει ένα παλιό άρθρο από μια εφημερίδα… αφορούσε μια πραγματική είδηση… αλλά και τη βιβλική παραβολή του άσωτου γιου που τον σκότωσε η οικογένειά του.”

Ο Γιάννης Χουβαρδάς, μετά τους επιτυχημένους «Παλιούς καιρούς» του Πίντερ (Υπόγειο 2018-19) επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης με αυτό το σπουδαίο έργο-μελέτη πάνω στη σύγκρουση του ανθρώπου με το μοιραίο, που ελάχιστα έχουμε δει στην ελληνική σκηνή.

Το θέματα που αναδεικνύει το κείμενο είναι τόσο επίκαιρα σήμερα -την εποχή της διαθλασμένης επικοινωνίας και της παραμορφωμένης πληροφόρησης- όσο ποτέ: τα συναισθήματα του εγκλωβισμού και της απομόνωσης μέσα σε έναν απρόσωπο, ψηφιακό κόσμο, ο πόθος για μια αληθινή ζωή που βρίσκεται κάπου αλλού, η αποξένωση από τον ίδιο μας τον εαυτό, το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα σ’ ένα αδιάφορο σύμπαν, η αδυναμία επικοινωνίας ανάμεσα στους πιο κοντινούς μεταξύ τους ανθρώπους -τα μέλη μιας οικογένειας- που φτάνει εδώ στην απόλυτα τραγική της συνέπεια, τον θάνατο.

Ο Γιάννης Χουβαρδάς, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, χτίζει μια άκρως μυστηριώδη, μεταφυσική σχεδόν ατμόσφαιρα, με βασικό άξονα την σαρκαστική ατάκα της κόρης προς την σύζυγο του γιου:

«Αν θέλετε να ξέρετε, υπήρξε κάποια παρεξήγηση. Όσο άμαθη κι αν είστε στη ζωή, αντιλαμβάνεστε ότι αυτά συμβαίνουν».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

ΟΡΛΑΝΤΟ της Βιρτζίνια Γουλφ

11-12/2

«Ήθελα να τον πετάξω και να φορέσω έναν άλλο εαυτό… Τον έψαξα στην ποίηση, μα δεν τον βρήκα…», VirginiaWoolf

Ένα πλάσμα καταπίνει τους αιώνες και μεταμορφώνεται στο «κουκούλι» της ποίησης. Από άνδρας γίνεται γυναίκα και καταφέρνει να αγαπήσει απελπισμένα και τη γυναίκα και τον άνδρα.

Από την αχανή έρημο της ποίησης και το μυθιστορηματικό σύμπαν της Βιρτζίνια Γουλφ, ο ΟΡΛΑΝΤΟεπιστρέφει από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ(Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη) σε νέο ανέβασμα και διανομή!

Ο Νίκος Καμτσής υπογράφει την πρωτότυπη θεατρική απόδοση, τα σκηνικά και τη σκηνοθεσία του έργου, που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο και πιο γοητευτικό ερωτικό γράμμα στη λογοτεχνία και καθιέρωσε τη Γουλφ ως συγγραφέα και εκπρόσωπο του μοντερνισμού.

Ο «κόσμος» του Ορλάντο ντύνεται με τα κοστούμια της Μίκας Πανάγου, τη μουσική του Κώστα Χαριτάτου, τους φωτισμούς του Γιάννη Ζέρβα, την κίνηση της Κάλλιας Θεοδοσιάδη, τα βίντεο του Αντώνη Κουκούβελακαι την ερμηνεία των Θοδωρή Ελευθεριάδη, Γιάννη Ζέρβα, Λαμπρινής Θάνου, Χάρη Λογγαράκη, Ασημένιας Παπαδοπούλου, ΜαριάνθηςΦωτάκη.

Τον γοητευτικό Ορλάντο που μεταμορφώνεται επί σκηνής σε γυναίκα, υποδύεται η Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου. Τον ρόλο του σκηνοθέτη που ο Ορλάντο του εμπιστεύεται το έργο του, κρατάει ο Νίκος Καμτσής. Ως Βιρτζίνια Γουλφ ακούμε τη φωνή της Πέγκυς Σταθακοπούλου.

Η υπόθεση του έργου

Ο Ορλάντο είναι ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, που ζει και μεγαλώνει στα χρόνια του Σαίξπηρ. Έχει πολλές απαιτήσεις και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κινείται σε ένα άλλο συμπάν και θέλει να το κατακτήσει. Γράφει μια τραγωδία και συναντάει τον Σαίξπηρ. Τον ερωτεύεται η Βασίλισσα Ελισάβετ, αυτός όμως ερωτεύεται τη Ρωσίδα πριγκίπισσα Σάσα. Προδίδεται, εξευτελίζεται από τον κυνικό και πικρόχολο ποιητή Νίκολας Γκρην. Γίνεται πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη. Κοιμάται επτά μέρες συνέχεια και ξυπνά γυναίκα. Έχει γίνει η Ορλάντο.

Το απόλυτο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γούλφ είναι η ενσάρκωση του ανδρόγυνου που διασχίζει τους αιώνες από τον 16ο αιώνα έως σήμερα.

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση!

Έξοδος στην Αθήνα: Moυσική

Γιώργος Καραδήμος

11/2

έξοδος στην Αθήνα

Το “Half note jazz club” υποδέχεται για πρώτη φορά στις 10 &11 Φεβρουαρίου τον σπουδαίο ερμηνευτή και τραγουδοποιό Γιώργο Καραδήμο σε ένα ρεσιτάλ, με διασκευές αλλά και απρόβλεπτα τραγούδια ειδωμένα από μια άλλη οπτική.

Επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει ο ίδιος αλλά και διαχρονικά τραγούδια που έχει χαρίσει σε σπουδαίους συναδέλφους του (όπως η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη) θα συμβάλλουν στο να γίνουμε όλοι μια παρέα!

Ένα πρόγραμμα χωρίς αυστηρά μουσικά στεγανά που αποσκοπεί στο κοινό αίσθημα αλλά και τη συγκίνηση μέσα από τραγούδια όπως οι επιτυχίες του Γιώργου Καραδήμου «Με πνίγει τούτη η σιωπή» και «Σε θέλω εδώ» αλλά και το πιο πρόσφατο ντουέτο με τον Γιάννη Κότσιρα “Είναι αγκαλιές” μέχρι εμβληματικά λαϊκά τραγούδια ειδωμένα μέσα από τη μουσική ματιά του ερμηνευτή-δημιουργού αλλά και του μοναδικού σολίστα Θωμά Κοντογιώργη που επιμελείται τις ενορχηστρώσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μικρή ενότητα με τραγούδια από τη λεγόμενη “αντίπερα όχθη” και τον μοναδικό τρόπο που παρουσιάζονται, αποδεικνύοντας πως πολλές φορές οι μουσικές ταμπέλες είναι άσκοπες.

Η επιστροφή του Γιώργου Καραδήμου μετά από καιρό στη νυχτερινή Αθήνα στις 10 & 11 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club, θα κάνει αίσθηση, καθώς όταν αποφασίζει να έρθει σε επαφή με το κοινό, πάντα υπάρχει λόγος και μια καινούργια πρόταση.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το live που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

FULL CIRCLE presents: JENNIFER CARDINI, HARDT ANTOINE, BIBI SECK, CLUBKID at Arch

12/2

Τo Full Circle υποδέχεται την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο ARCH club μία από τις σημαντικότερες γυναικείες παρουσίες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής, την Jennifer Cardini, σε μία και μοναδική, ξεσηκωτική βραδιά. Μαζί της θα εμφανιστούν oi πλέον ανερχόμενoi καλλιτέχνες της γενιάς τους, Hard Antoine, η εκρηκτική Bibi Seck και ο δικός μας Clubκid.

Απο τα παριζιάνικα Rex club και Le Pulp, η Jennifer Cardini έχει στο ενεργητικό της residency εμφανίσεις σε διάσημα dance venues όπως Panorama bar, Nitsa και Fabric και κυκλοφορίες σε καταξιωμένες δισκογραφικές εταιρείες, όπως Crosstown Rebels, Kompakt και στις δικές της Correspondant και Dischi Autunno. Τα DJ sets της κινούνται μεταξύ πειραματικής μινιμαλιστικής techno, acid, electro και nu-disco με έντονες groovy επιρροές απο το new wave movement των 70s. Η παγκόσμια κριτική και εμπορική της αναγνώριση δεν είναι τυχαία, καθώς η μουσική της πορεία συσπειρώνει μουσικόφιλους με ακτιβιστικές ανησυχίες και ανάγκη για πειραματισμό.

Η Bibi Seck, με καταγωγή απο το Βέλγιο, είναι γνωστή για το τολμηρό στυλ της και τo προσεκτικά επιλεγμένo track selection σε κάθε της DJ set. Το μουσικό style της Bibi περιέχει τα πάντα, από funky 80s beats, house διαθέσεις και garage με ηλεκτρονικές επιρροές. Τα πλήθη παντού γνωρίζουν ακριβώς γιατί η Bibi Seck είναι η κύρια underground αρχιστράτηγος και οι συμμετοχές της σε Festivals όπως Horst Festival, Paradise City Festival, Pukkelpop, WeCanDance & OLT Rivierenhof το επιβεβαιώνουν.

Ο Hardt Antoine είναι καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο. ο DJ, παραγωγός και ιδρυτής επιτυχημένων labels στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, συνδυάζει συνεχώς το εξαιρετικά πολύχρωμο και εκλεκτικό του γούστο, με τους ήχους του να έχουν χαρακτηριστεί ως «σέξι εξελισσόμενες deep, dark techno και grooves μελωδίες». Στην πραγματικότητα, η μουσική του διασταυρώνει διάφορα είδη όπως house, techno και break beats, ενώ πάντα επιδεικνύει τις επιρροές του από soul, disco, IDM, ορχηστρική μουσική και Detroit techno. Ο Antoine είναι ο ιδρυτής του Reculture, δισκογραφικής εταιρείας με βάση το Λονδίνο, όπως και ο διαχειριστής του Music label ηλεκτρονικής μουσικής Anemos Dance, με έδρα τη Μύκονο.

Για το τέλος, ο DJ promoter ClubKid με εμφανίσεις σε μεγάλα dance venues και mobile parties της αθηναϊκής, βερολινέζικης και λονδρέζικης underground μουσικής σκηνής. Ως μουσικός διευθυντής του Six Dogs & του ADD Festival παραμένει πάντα πιστός στην αγάπη του για την House. Ο ήχος του συνδυάζει όλες τις πτυχές της Acid, Techno, Nu-Beat και Electro. Φυσικά, οι επιρροές του από το House & Italo Disco της δεκαετίας του ’90 είναι πάντα εμφανείς στα μεγάλα, δυνατά σετ του.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες!

More events… more magic!

Chocolate Fest Vol.4

11-12/2

έξοδος στην Αθήνα

Άλλη μια αγάπη ή μια άλλη αγάπη;
Εμείς αποφασίσαμε ότι η συμβατική μορφή της αγάπης δε μας κάνει, δε μας χωράει.
Οπότε για να χωρέσουμε την εκδοχή που έχουμε στο μυαλό μας, όπου θα γιορτάζεται η αγάπη όπως μας βγαίνει, δημιουργήσαμε στο Γκάζι μια ολόκληρη χώρα, μια χώρα γεμάτη από το πιο γλυκό γλυκό που υπάρχει: τη Σοκολάτα.

Και το όνομα αυτής; Chocolalaland!

Η σοκολατοχώρα που χρειαζόσουν και δεν ήξερες ότι υπάρχει σε περιμένει από τις 10 έως και τις 14 Φεβρουαρίου στο Αμαξοστάσιο.
Δεν έχεις ιδέα τι σε περιμένει στο μεγαλύτερο θεματικό event σοκολάτας στην Ελλάδα: Από τα καλύτερα brands σοκολάτας μέχρι ζαχαροπλαστεία και workshops με γνωστούς chefs και τεχνίτες της γεύσης.

Από ονόματα; Έχουμε και λέμε: SOKOLATA Αγαπητός & Royal Deli, Pancake Factory & Choco Pizza & Choco Burger, Sweet Spoon athens, Λουκουμάδες Μποέμ, Parthenon Chocolates, Κakau Worship, Hurry Up Churros Edition, Γλυκό Καμινάδα, Βαφλοσουβλάκι, Μελένιες γεύσεις, Mellon shop, Holy Llama, CapCap Corner, Davinci Gelato, Athens Gents – Chocolate Bar και ακόμα περισσότερα TBA!
Μη χάσετε τα events!

Διαβάστε περισσότερα για το event που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Love Me Queerly – Blue Valentine at Romantso

11/2

Αρνούμαστε να γιορτάσουμε άλλη μια φορά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μόν@ μας!
Είμαστε μελαγχολικ@, μίζερα και μπλε!

Υπάρχει ο έρωτας, ο σωστός, ο ξεβράκωτος; Γιατί εμείς τον βρίσκουμε μόνο ντυμένο για τα χιόνια ;
Όλ@ μαζί αντάμα κι ο ψωριάρης χώρια; Η φαφούτα τρώει φρούτα και για μας ούτε γιαρμάς;

Εγώ πότε θα γίνω μάνα;;!!!

Μεγάλα τα ερωτήματα που θα απαντηθούν ή θα μείνουν αναπάντητα σε ένα ανατρεπτικό Love Me Queerly που γιορτάζει την καψούρα, την προσμονή και τη μην ανταπόκριση.

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το party!

Φοιτητικό Πάρτυ Χωρισμένων ATH • Σάββατο 11/2 • Arch Club (Πρώην Αρχιτεκτονική)• MAD

11/2

έξοδος στην Αθήνα

Η Σακίρα είναι έξαλλη . Ο Πικέ εκνευρισμένος. Εμείς λέμε να το γιορτάσουμε….

Φοιτητικό Πάρτυ Χωρισμένων! Το μεγαλύτερο Φοιτητικό Πάρτυ επιστρέφει!!!
Έχεις βαρεθεί να βλέπεις ερωτευμένα ζευγαράκια στον δρόμο ; Έχεις κουραστεί να σε παρατάει ο/η φίλος/η σου για να βγει με την/τον πολυαγαπημένη/ο του/της? Νιώθεις τύψεις που θα είσαι μόνος/η την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου? Σε καταλαβαίνουμε ή καλύτερα σε νιώθουμε..!

Το Arch Club (πρώην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ) και η MAD DREAMS ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να διοργανώσουν το Φοιτητικό ‘Πάρτυ Χωρισμένων’ το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν της καθιερωμένης αγαπησιάρικης μέρας των ζευγαριών ! Ένα πάρτι ‘ραντεβού’ για όλες τις πληγωμένες ψυχές ώστε να γνωρίσουν νέα άτομα και να ‘ξεπεράσουν’ τον/την πρώην τους.

Έλα και εσύ να παρτάρεις στο απόλυτο φοιτητικό πάρτι χωρισμένων. Μια βραδιά γεμάτη μουσικές, νταλκάδες, καψούρα, πόνο, νοσταλγία, ζήλια και αγάπη, πολύ αγάπη..!

Διαβάστε περισσότερα για το party που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;