Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (4-5/2)
In other words... τα καλύτερα events της πόλης μας κρατούν ζεστούς ακόμη και τις κρύες ημέρες

Καλό μήνα σε όλους από το έξοδος στην Αθήνα του neolaia.gr!

Oι παλιοί έλεγαν «ο Φλεβάρης κι αν Φλεβήσει καλοκαίρι θα μυρίσει» και ίσως κάτι ήξεραν. Λίγος καιρός έμεινε μέχρι την άνοιξη, αλλά εμείς την “παλεύουμε” με μικρές ανάσες ξεγνοιασιάς που παίρνουμε κάθε εβδομάδα.

In other words… τα καλύτερα events της πόλης μας κρατούν ζεστούς ακόμη και τις κρύες ημέρες και η αλήθεια είναι ότι το κρύο αναμένεται να είναι τσουχτερό.

Για πάμε λοιπόν να δούμε πού θα βρούμε καταφύγιο!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

 Η ΠΑΓΙΔΑ – 2ος χρόνος

4-5/2

έξοδος στην Αθήνα
Το αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο ΖΙΝΑ, τη θεατρική σεζόν 2022-2023, μετά από τη μεγάλη απήχηση που είχε στο θεατρικό κοινό.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή την ΠΑΓΙΔΑ ανά τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα;

Φυσικά, η δαιμονική μαστοριά της κατασκευής της! Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου.

Άνθρωπος του θέατρου, ηθοποιός κι ο ίδιος, στήνει μια σκηνική μηχανή, παίζοντας με το «είναι» και το «φαίνεσθαι», την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και τη φαντασία. Υφαίνει, σαν μια ευφάνταστη αράχνη, κωμικές και απρόβλεπτες καταστάσεις με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Με άλλα λόγια, δημιουργεί ένα ψυχολογικό δράμα που σε κάνει να γελάς και μια κωμωδία, που συχνά σε συγκινεί μέχρι δακρύων.

Όπως τη χαρακτήρισε ο μέγας θαυμαστής της, Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Η ΠΑΓΙΔΑ» είναι ένα πρωτότυπο μίγμα από βιτριόλι και μαρμελάδα, που κάνει το συγγραφέα της να μοιάζει γιος της Αγκάθα Κρίστι απ’ τη μια και του Κάρλο Γκολντόνι από την άλλη!

Σε αυτή την τόσο γοητευτική και παράδοξη ισορροπία μεταξύ δυο θεατρικών κόσμων, στέκει και ο σημερινός σκηνοθετικός στόχος του ανεβάσματος. Θέλει να αναδείξει το τόσο διαφορετικό ύφος και τις μεθόδους, που κάνουν το έργο αξιαγάπητο και αξεπέραστο στο χρόνο. Ο Τομά θέλει το κοινό απόλυτα συμμέτοχο στη σκηνική του δημιουργία. Παρασύρει την πλατεία σε μια μοναδική μονομαχία και θέλει να συμμετέχει διαρκώς στον αγώνα για τη λύση του αινίγματος, που της βάζει.

Δημιουργεί εντυπώσεις για να τις ανατρέψει μετά. Μπλοφάρει ο συγγραφέας και φτιάχνει ένα συνεχές πάρε – δώσε με το μυαλό και την ψυχή του θεατή – συμπαίχτη.

Διασκεδαστική και πολυσύνθετη «Η ΠΑΓΙΔΑ» ξέρει να δημιουργεί συνεχώς «θέατρο εν θεάτρω», έτσι που τίποτα να μην είναι αυτό που φαίνεται. Έτσι, που όλα και όλοι να ’ναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Το Κουκλόσπιτο

4-5/2

Μετά την Αγριόπαπια, ένα ακόμη έργο του Ίψεν, ένα ακόμη αριστούργημα δραματικής τέχνης αλλά και υπαρξιακής ανάγνωσης του κόσμου έρχεται ως κεντρική παραγωγή στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Δημήτρη Τάρλοου. Πρόκειται για το Κουκλόσπιτο, που ο μεγάλος Νορβηγός έγραψε το 1879 και εξερράγη σαν βόμβα στην εποχή του, καθώς με τολμηρό τρόπο πραγματεύεται –ανάμεσα σε άλλα– την τραγική υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει έναν γάμο, τα κίβδηλα ιδεώδη, τις συνέπειες της επιπολαιότητας (ακόμη και της αθώας), τα ζωτικά μας ψεύδη, την Αλήθεια που, όπως έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή»…

Hygge είναι η έννοια που έχει περάσει προσφάτως κυρίως μέσω της χίπστερ αισθητικής από το σκανδιναβικό στο διεθνές λεξιλόγιο για να περιγράψει ό,τι συνιστά τη γλυκιά θαλπωρή του σπιτιού, το αίσθημα ασφάλειας που αντλούμε από την αγκαλιά ενός αγαπημένου προσώπου, ένα όμορφο περιβάλλον χωρίς προβλήματα και άγχη. Σε ένα τέτοιο σπιτικό έστησε ο συγγραφέας το σκηνικό, μέσα στο οποίο θα καταρρεύσει ο γάμος της Νόρας και του Χέλμερ, όταν η αποκάλυψη ενός ψέματος θα άρει κάθε βεβαιότητα, θα φανερώσει την παντελή έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους και τις πραγματικές διαστάσεις της σχέσης τους, οδηγώντας τους στο τέλος της αθωότητας. Ποινικά κολάσιμες πράξεις, ωμοί εκβιασμοί, φόβοι, αγωνίες, αυτοκτονικές σκέψεις, εναλλάσσονται με την αγάπη, την ελπίδα, το φλερτ, τη χαρά, τα ιδεώδη της τέλειας οικογένειας, της κοινωνικής ανόδου και της οικονομικής ευμάρειας – όλα αυτά μέχρι την τελική αναμέτρηση με την Αλήθεια, η οποία θα σαρώσει τα πάντα χωρίς οίκτο για κανέναν από τους δύο πρωταγωνιστές. Είναι αυτή η Αλήθεια που θα οδηγήσει τη Νόρα στην επείγουσα διατύπωση του αμλετικού αιτήματος για την αναζήτηση του Εγώ. Είναι αυτή η Αλήθεια που δυσκολεύεται να μεταδοθεί – πολύ περισσότερο σήμερα, στα χρόνια της ακραίας διασύνδεσης…

Το έργο που διαχρονικά θεωρείται ένα φεμινιστικό μανιφέστο είναι πολλά περισσότερα από αυτό, αφού οι ήρωες που ο Ίψεν έπλασε περίπου ενάμιση αιώνα πριν, μοιάζουν να μην έχουν χάσει ούτε σταγόνα από τη ζωντάνια και τον επαναστατικό τους οίστρο, ενώ τα πάθη τους συνεχίζουν να συνταράζουν τους σημερινούς θεατές, μιας και σε αυτά αναγνωρίζουμε κάτι από τον εαυτό μας.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση, εδώ!

Να σου πω μια ιστορία του Χόρχε Μπουκάι 2ος χρόνος

4-5/2

έξοδος στην Αθήνα

Το διεθνές μπέστ σέλερ του Χόρχε Μπουκάι

Η τεράστια επιτυχία της περσινής θεατρικής σαιζόν με πάνω απο 20,000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια παράσταση εμεπειρία αφου ο θεατής είναι μέρος μια απρόσμενης συνεδρίας

Ο Ντέμιαν επιθυμεί να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Η προσωπική του αναζήτηση τον οδηγεί στον Χοντρό,
έναν εκκεντρικό θεραπευτή, που τον ωθεί να αντιμετωπίσει τη ζωή του
δίνοντας τις απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν ξεχωριστό τρόπο.
Σε κάθε συνάντηση τους, του αφηγείται μια ιστορία, μια βαθιά ανθρώπινη αλληγορία, την οποία είτε αντλεί από την λαϊκή προφορική παράδοση και μυθολογία, είτε επινοεί με τη φαντασία του.

Από 16 Οκτωβρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ και Κυριακή στις 7 μ.μ στο Bios ( Πειραιώς 84 , Γκάζι, 104 35 )

Δραματοποιημένο το εμβληματικό κείμενο του Χόρχε Μπουκάι με φρέσκια και κωμική ματιά, σε μια παράσταση που αποσκοπεί να κάνει το κοινό συνένοχο.

Οι θεατές εμπλέκονται ενεργά στο έργο.
Το δίπολο θεραπευτή και θεραπευόμενου αντιστρέφεται, οι ρόλοι ανατρέπονται.

Οι ιστορίες ζωντανεύουν γλαφυρά, ενώ ηθοποιοί και θεατές γίνονται αμοιβαία κομμάτι μιας ιδιάζουσας «θεραπείας».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

4-5/2

«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου»: Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ανεβαίνει στο Θέατρο ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα , με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών : Κοραλία Καράντη , Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πάνος Σταθακόπουλος , Γιώργος Γεροντιδάκης.

Το έργο «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του Ρ. Τομά, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή

Η υπόθεση: η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι και ίχνη μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει… Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.. Ένας ιστός αράχνης δείχνει να υφαίνεται γύρω από την Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός

Διάβασε εδώ περισσότερα για την παράσταση!

Έξοδος στην Αθήνα: Μουσική

 ΜΕΛΙSSES – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

4/2

έξοδος στην Αθήνα

Ο Xρήστος Μάστορας και οι ΜΕΛΙSSES καλωσορίζουν την Δέσποινα Βανδή στο «Έναστρον»

Οι ΜΕΛΙSSES, το no1 συγκρότημα της χώρας, συναντά μουσικά την super star Δέσποινα Βανδή στο «Έναστρον», σε μία συνεργασία που θα γράψει ιστορία.

Οι ΜΕΛΙSSES, έχοντας βάλει τη σφραγίδα τους στο live clubbing της Αθήνας τα τελευταία χρόνια και έχοντας αδιαμφισβήτητα διαμορφώσει το σύγχρονο τρόπο διασκέδασης, ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο τους χώρο.

Η Δέσποινα Βανδή, που έχει χαράξει τη δική της ανεπανάληπτη διαδρομή στις live εμφανίσεις, με shows που άφησαν εποχή, θα «μαγέψει με τις επιτυχίες της 30χρονης διαδρομής της, τις ερμηνείες της και την αστείρευτη ενέργειά της.

Μαζί τους συμπράττουν μουσικά οι KINGS και η Τάνια Μπρεάζου.

Μείνετε συντονισμένοι…

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το live που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

 GADJO DILO

5/2

Oι αγαπημένοι Gadjo Dilo πιστοί στο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό και το Roof Stage του Gazarte, συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ίδιο χώρο που ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια και όπως φαίνεται από την αγάπη που εισπράττουν από το κοινό, θα διασκεδάζουμε μαζί τους για πολύ ακόμα!

O ιδιαίτερος τους ήχος, ο “Manouche De Grec” όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι, είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Aυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα!

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι Gadjo Dilo έρχονται με gypsy jazz διάθεση και άρωμα Ελλάδας!

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

 REZNIK (keinemusik) | FOR303

4/2

έξοδος στην Αθήνα

Ο REZNIK το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο The Blender Gallery σε ένα πολυμορφικό event με visual arts, fashion show και DJ sets.

Ο DJ και παραγωγός REZNIK, μέλος του βερολινέζικου label KEINEMUSIK, έρχεται στο The Blender Gallery στις 4/2 για την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, καλεσμένος της νέας κολεκτίβας FOR303, για ένα DJ set με groovy ρυθμούς, συγκινήσεις και διαδρομές από την κλασική εώς τη σύγχρονη House, Disco και Techno. Μαζί του στο Lineup θα βρίσκονται οι Έλληνες DJ Kid Angelo, Korrila, Rovis Brothers και η Metaxxa.

Η KEINEMUSIK, μια από τις πιο πολυσυζητημένες και δραστήριες δισκογραφικές στον κόσμο, ιδρύθηκε το 2009 από μια παρέα 5 φίλων DJ / παραγωγών (&ME, Rampa, Adam Port, Reznik και David Mayer) και μιας γραφίστριας-ζωγράφου (Monja Gentschow), η οποία τελεί ως καλλιτεχνική επιμελήτρια της κολεκτίβας. Από τότε κυκλοφορούν σταθερά τη δική τους μουσική μέσω του label τους, συμβάλοντας πολλές φορές στη διαμόρφωση των νέων τάσεων στην ηλεκτρονική dance σκηνή.

Ο REZNIK μεγάλωσε στη Λειψία της Γερμανίας, μια πόλη με ζωντανή κουλτούρα και ιδιαίτερη ιστορία στην underground ηλεκτρονική σκηνή, πράγμα που έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της ιδιοσυγκρασίας του καλλιτέχνη. Μετακομίζοντας στο Βερολίνο γνωρίζει τους Adam Port, &ME και Rampa. Μαζί δημιουργούν την δισκογραφική KEINEMUSIK και κάπως έτσι το ταξίδι τους ξεκινά. Με τα releases τους να κερδίζουν την υποστήριξη των μεγαλύτερων ονομάτων στον χώρο και να ακούγονται στα πολυπληθέστερα dance festival και art happenings ανά τον κόσμο, ο REZNIK χτίζει σπουδαίο όνομα και μέσω των φημισμένων πλέον DJ set του γεμίζει dancefloor και μοιράζει συγκινήσεις.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο REZNIK έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί του τον αέρα των KEINEMUSIK σε ένα πολυμορφικό event που δεν θα του λείψει τίποτα.

Ψηφιακά installations και visual art εκθέματα από τους ABOVE OLYMPUS.

Premium ποτά και signature κοκτέιλ από το HOLY SPIRIT.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το live που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Έξοδος στην Αθήνα: Partying hard

 Trashformers // Ζήσε το όνειρο !

4/2

Σου έχει τύχει ποτέ να δεις όνειρο τόσο ζωντανό που νόμιζες ότι είναι πραγματικότητα ;;!!
– Ναι… σε όλους έχει συμβεί.
Σου έχει τύχει όμως ποτέ να πας σε πραγματικό πάρτυ που να μοιάζει με όνειρο ;;;!!
– Φυσικά και θα σου συμβεί !!
Το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, το team της ακομπλεξάριστης διασκέδασης σε καλεί σε μια βραδιά τελείως διαφορετική από ό,τι έχεις ζήσει μέχρι τώρα!
Μετά από αναταραχές και χρονοδιαστρεβλώσεις, τις πολυδιαστατικές εμπειρίες και τις διαγαλαξιακές τους εμφανίσεις, οι Trashformers εισχωρούν βαθιά μέσα στο συνειδητό, το υποσυνείδητο, το ασυνείδητο και το υπερσυνείδητο (wtf ???) και φτάνουν σε πρωτόγνωρα επίπεδα ακραίας διασκέδασης.
Όλα αυτά μέσα σε μία αναζήτηση του αρχέγονου, ακατέργαστου, πηγαίου συναισθήματος:
Να περνάς την κάθε σου στιγμή με πάθος ! Τόσο απλό και τόσο δύσκολο…
Εάν κατάλαβες τα παραπάνω, είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα στη ζωή σου!
Εάν ΔΕΝ κατάλαβες, ουσιαστικά θέλουμε να πούμε ότι παρουσιάζουμε καινούριο show:
“ Ζήσε το Όνειρο! ”
Σε έναν κόσμο που η πραγματικότητα φαίνεται σαν βαρετός εφιάλτης και επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ, σε καλούμε να έρθεις μαζί μας και να μπούμε στον κόσμο των ονείρων που όλα μπορούν να συμβούν!

Διαβάστε περισσότερα για το πάρτι που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;