Eurovision 2023: Αυτό είναι το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό
Γνωρίστε τον Victor Vernicos που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023 με το τραγούδι "What They Say".

Μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ανακοινώθηκε ότι την Ελλάδα, στην Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ, του Ηνωμένου Βασιλείου, θα εκπροσωπήσει ο 16χρονος Victor Vernicos, με το τραγούδι “What They Say“.

Ο ταλαντούχος ερμηνευτής, που αποτελεί τον νεότερο σε ηλικία καλλιτέχνη που έχει στείλει η χώρα μας στον διαγωνισμό, έλαβε επισήμως το χρίσμα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023, στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ αξιολόγησε τις προτάσεις όλων των καλλιτεχνών, με πάνω από 106 τραγούδια και ξεχώρισε τα τρία καλύτερα με ισάριθμους ερμηνευτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις στο ραδιομέγαρο, με την επιτροπή αλλά και την διοίκηση της ΕΡΤ.

Όπως γράφει το eurovisionfun, μετά από τις συναντήσεις αυτές, όπου οι υποψήφιοι παρουσίασαν περισσότερες λεπτομέρειες (σκηνική εμφάνιση, προώθηση του τραγουδιού, σχέδια για το βίντεο κλιπ κλπ), η αρμόδια επιτροπή έκρινε ως αρτιότερη και πληρέστερη της πρόταση του Victor Vernicos συνεκτιμώντας πρωτίστως το τραγούδι, αλλά και τους παραπάνω σημαντικούς παράγοντες. Φυσικά, στην επιλογή έπαιξε ρόλο και η ψηφοφορία της 70 μελούς Δημοσκοπικής Επιτροπή.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τους:

  • Δημήτρης Παπαδημητρίου, μουσικοσυνθέτης – Πρόεδρος
  • Μαρία Κοζάκου, διευθύντρια Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ, σχολιάστρια του διαγωνισμού της Eurovision
  • Φώτης Απέργης, διευθυντής ραδιοφωνίας ΕΡΤ
  • Πέτρος Αδάμ, μουσικός παραγωγός
  • Γιάννης Πετρίδης, μουσικός παραγωγός
  • Κωνσταντίνος Μπουρούνης, υπεύθυνος νεανικού προγράμματος της ΕΡΤ
  • Λεωνίδας Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός

Στην τελική τριάδα ήταν επίσης το τραγούδι «Liar» με τη Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» από το ντουέτο Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού.

Ποιος είναι ο Victor Vernicos

Ο Victor Vernicos αποτελεί, πρόταση της PANIK Records. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο eurovisionfun, το κομμάτι του είναι μπαλάντα σε αγγλικό στίχο και μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύ συναισθηματικό αλλά και ενεργητικό.

Το θέμα της συμμετοχής του είναι το ανθρώπινο άγχος, ενώ χαρακτήρισε το τραγούδι του ως μία φεστιβαλική, ατμοσφαιρική μπαλάντα.

Είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say» είναι δική του σύνθεση. Η αποκάλυψη έγινε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και στο ερώτημα «εάν το περίμενε», απάντησε ότι πίστευε ότι το τραγούδι του θα πάει καλά.

Το τραγούδι είναι μια «συναισθηματική αλλά και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα», είπε ο Βίκτωρ Βερνίκος αποκαλύπτοντας ότι το έγραψε στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη, όπως είπε κατάσταση.

Ο Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα γεννήθηκε στην Αθήνα, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι στο οποίο έγραψε μουσική, στίχους αλλά έκανε και την παραγωγή μόνος του. Αυτό τον καιρό κάνει μαθήματα φωνητικής και performance με τη Νίνα Λοτσάρη.

 

@victorvvvvvvvvvvvv123 Out of this world. Thinking to drop this new song on 23/9 how does it sound? 🙃 🎶 #songwriting #newmusic #acoustically ♬ original sound – victorvernicos

@victorvvvvvvvvvvvv123🔒🔒♬ original sound – victorvernicos

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victor Vernicos Jorgensen (@victorvernicos)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;