Donald Trump: Θα επιστρέψει σε Facebook και Instagram
Oι λογαριασμοί του Donald Trump σε Facebook και Instagram θα αποκατασταθούν «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Oι λογαριασμοί του Donald Trump σε Facebook και Instagram θα αποκατασταθούν «μέσα στις επόμενες εβδομάδες». Μιλώντας σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Nick Clegg, τόνισε:

«Το κοινό θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούει τι λένε οι πολιτικοί του – τα καλά, τα κακά και τα άσχημα – ώστε να μπορεί να κάνει τεκμηριωμένες επιλογές στην κάλπη. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια για τα όσα μπορούν να πουν οι άνθρωποι στην πλατφόρμα μας.»

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Trump έχασε την πρόσβασή του στο Facebook, δεν υπήρχε άλλος λογαριασμός στο social media με περισσότερους followers. Το ban της Meta είχε πραγματοποιηθεί το 2020, μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Τον Ιούνιο του 2021, η Meta αποφάσισε να παρατείνει το ban και να επανεξετάσει την επαναφορά του Trump μετά από δύο χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Trump σχολίασε την απόφαση της Meta μέσα από το δικό του κοινωνικό δίκτυο, το Truth Social, τονίζοντας πως το Facebook «έχασε δισεκατομμύρια» όταν έκανε ban «τον αγαπημένο σας Πρόεδρο, εμένα».

Πλέον, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα, αφού έχει υπογράψει αποκλειστική συμφωνία με το Truth Social που τον δεσμεύει να κάνει τις αναρτήσεις του πρώτα εκεί, τουλάχιστον με διαφορά έξι ωρών. Αν ο Trump αποφασίσει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί κανονικά το Facebook, αλλά και το Twitter, στο οποίο ο λογαριασμός του αποκαταστάθηκε πέρυσι μετά την εξαγορά από τον Elon Musk, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με νομικές επιπτώσεις.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;